Energiesystemen met batterijopslag

Bij Ysebaert vindt u de producten, de configuratie- en systeemkennis en de ervaring om hybride energiesystemen te ontwikkelen. 

Wat is hybride energie?

Bij een hybride energiesysteem vertrekken we vanuit een doordachte mix van energiebronnen zoals zon of wind, een alternator/dynamo, generator of netaansluiting. De energie wordt opgeslagen in batterijen en deze kan op elk moment weer gebruikt worden. Dit systeem kan u bijvoorbeeld gebruiken voor het opwekken van uw eigen groene energie, als back-up systeem bij stroomuitval of in autonome toepassingen. Met een hybride energie systeem bent u op elk moment verzekerd van energie! 

Lees meer

On-grid systeem

Een on-grid systeem betekent dat uw (PV-)installatie aangesloten is op het elektriciteitsnet, dit is zo in de meeste woningen.
Wanneer uw installatie aangesloten is op het net moet u rekening houden met de Synergrid voorschriften.
Uw zonnepanelen moeten niet alle energie in uw woning voorzien omdat het net steeds bijspringt wanneer nodig. Op de momenten dat u een overschot aan zonne-energie hebt wordt deze dus ook geïnjecteerd in het elektriciteitsnet.
Wanneer u geen terugdraaiende meter hebt is het belangrijk om zo weinig mogelijk zonne-energie te injecteren en maximaal aan zelfconsumptie te doen. 
Dit kan bijvoorbeeld met onze S³ thuisbatterij

Lees meer

Off-grid systeem

Een off-grid systeem is een systeem dat niet aan het elektriciteitsnet aangesloten is. Het systeem werkt dus volledig autonoom. De energie van de zonnepanelen wordt in batterijen opgeslagen zodat deze gebruikt kan worden wanneer de zon niet schijnt. In vele gevallen is er nog een extra energiebron nodig zoals een windmolen, generator…

Lees meer Lees meer

Semi off-grid systeem

Met ons semi off-grid systeem werk je ongeveer 9 maanden per jaar volledig off-grid! In de winter wordt er vaak niet voldoende zonne-energie opgewekt en gebruik je het net als back-up in plaats van een vervuilende generator.

Lees meer Lees meer

Hoe helpen wij u?

Doordat wij alle trends en ontwikkelingen op de voet volgen kunnen wij u steeds de nieuwste, slimste, zuinigste en efficiëntste oplossingen bieden.  

Partner voor installateurs/OEM 

U wil de zekerheid dat de oplossing die u aan uw klant voorstelt betrouwbaar is? Bij Ysebaert vindt u professioneel advies. We maken samen met u een gedetailleerde analyse en begeleiden u bij de configuratie en indienststelling van hybride energiesystemen die u bij uw opdrachtgever installeert. We geven opleidingen en workshops op maat waardoor onze kwaliteitsproducten geen geheimen voor u hebben. Zo verhoogt u het serviceniveau aan úw klant. 

Homemade installaties 

Bent u op zoek naar een volledig off grid systeem, een thuisbatterij, smart grid systeem of een oplossing voor energie in uw boot of mobilhome? Doe voor een analyse, het uittekenen van een oplossing of de implementatie beroep op de Ysebaert-productmanagers en –medewerkers. We werken rechtstreeks met u als eindklant of in nauw overleg met uw vertrouwde installateur. 

Lees meer

Enkele recente projecten

  • Opslaan van energie bij het testen van generator
  • Off-grid mobiele klascontainer voor Frankrijk
  • Een elektrische wagen laden met zonnepanelen? Dat kan!
  • ...

bekijk Lees meer