Semi off-grid systeem

Netgekoppelde omvormers moeten steeds gehomologeerd worden door Synergrid. Slechts een beperkt aantal omvormers voldoen aan alle eisen waardoor we in netgekoppelde installaties tegen een aantal beperkingen oplopen. Ook de vele randvoorwaarden van Synergrid beperken creatieve oplossingen.

Een oplossing hiervoor is ons semi off-grid systeem. Met dit systeem werken we zo veel mogelijk off-grid; volledig off-grid is in België immers niet realistisch. Daarom wordt vaak een generator voorzien maar deze zijn duur, luid en vervuilend. Tegenover een generator is het net nog steeds de goedkoopste stroomvoorziening.

Met een evenwichtig semi off-grid energiesysteem werken we 8-9 maanden per jaar off-grid en gaan we enkel in de donkere wintermaanden het net gebruiken. Bij de omschakeling wordt het off-grid systeem eerst volledig losgekoppeld voor dat de verbruikers aan het net gekoppeld worden, dit is het ‘break before make’ principe.  Deze onderbreking is echter zo klein dat elektrische apparaten hier geen last van ondervinden en alles zonder problemen blijft verder werken. Met onze automatische transfer switch vallen we echter niet meer onder de Synergrid regels en zijn we vrij om de toestellen te kiezen.

Onze transfer switch is zowel geschikt voor een monofasig en 3 fasig net en beschikbaar in 40A of 80A.

Toon 2 foto's