Over Ysebaert

Ysebaert biedt u kwalitatief hoogstaande producten en professioneel advies om elektrotechnische oplossingen te implementeren. Wij bieden u een ruim aanbod aan: 

  • Explosieveilige producten zoals: ATEX behuizingen, ATEX verlichting en signalisatie, installatiemateriaal. Onze specialiteit: maatwerk klemmenkasten, schakelkasten, bedieningskasten, ... 
  • Hybride energiesystemen: wij ontwikkelen voor u off/on-grid systemen en leveren de nodige producten zoals een (thuis)batterijen, zonnepanelen, batterijladers, omvormers, watergekoelde generatoren… 
  • Maritieme en offshore verlichting: kwaliteitsvolle armaturen, navigatieverlichting, zoeklichten en installatiemateriaal

Ons engagement

Door een partnership met sterke merken, bieden we kwaliteitsvolle en bedrijfszekere producten aan. Door een voortdurende opbouw van kennis en ervaring, bouwen we aan een sterke klantenservice waardoor we u makkelijker kunnen helpen de juiste oplossing(en) te kiezen. Tegelijk investeren we voortdurend in medewerkers die over de technische kennis en de menselijke vaardigheden beschikken om maatwerkprojecten en bestellingen op een correcte maar ook prettige manier van A tot Z te begeleiden. We willen een kmo zijn die dicht bij z’n klanten staat en door te kiezen voor een lokale voorraad en productie kiest voor korte communicatielijnen en leveringstermijnen.

Lees meer

Historiek

Richard Ysebaert startte in 1953 met de verkoop en het onderhoud van motoren en generatoren voor schepen. Vanaf 1970 neemt het gamma een uitbreiding met scheepsverlichting en installatiemateriaal. Niet veel later komen ook batterijladers en omvormers het assortiment vervolledigen. In 1980 lanceert het bedrijf een business unit rond explosieveilige elektrotechnische producten.
Vanaf 1987 neemt Frank Ysebaert de dagelijkse leiding van het bedrijf over. Hij start o.a. met bordenbouw op maat. Wat aanvankelijk een mix was van productie in huis in combinatie met externe productie, ontwikkelt zich tot een gespecialiseerde afdeling waar vandaag 99,9% van het maatwerk in huis gebeurt. De afgelopen jaren is ook sterk ingezet op de verdere ontwikkeling van de business unit hybrid energy.

Lees meer

Kwaliteitssysteem

Ysebaert zet hoog in op kwaliteit. Sinds 1995 zijn we ISO9002-gecertificeerd door SGS. Momenteel voldoet ons kwaliteitssysteem aan de eisen van de ISO9001:2015-norm met inbegrip van ontwerpactiviteiten en opleiding.
Voor de productie van explosieveilig materiaal volgens ATEX 114 is onze productiekwaliteitsborging goedgekeurd door DEKRA en dekt dit zowel geassembleerde eenheden als componenten met beschermingswijze d, e, p, i, m en t.