Thuisbatterij - S³ SmartSolarStorage

Maak uw woning of KMO zelfvoorzienend met de S³ Smart Solar Storage. Overdag uw overtollige zonne-energie opslaan en ’s avonds terug gebruiken. Zo draagt u uw steentje bij aan een duurzame, groene toekomst.

 • Energieopslag in innovatieve lithium batterij of ecologische zoutwater batterij
 • Intelligent en automatisch
 • Eenvoudige installatie en integratie ( plug & play)
 • Het systeem wordt parallel aan uw elektrische installatie aangesloten.
 • Vergroot uw onafhankelijkheid bij stroomuitval (back-up)
 • 230V AC-gekoppeld
 • Modulair: Breid de S³ uit met extra modules tot een maximale opslagcapaciteit van ±18kWh. Nog niet voldoende? Dan plaatst u gewoon een extra S³ bij.
 • Eenvoudig online of op uw smartphone monitoren
 • Synergrid gehomologeerd

S³ in beeld !

Bekijk ons informatiefilmpje!
Hierin leggen we u op eenvoudige wijze het concept van S³ Smart Solar Storage thuisbatterij uit.

informatiefilm Lees meer Lees meer

Van 30% naar 70% eigen energievoorziening

De S³ Smart Solar Storage buffert uw zonnestroom in een accu  in plaats van uw overtollige zonne-energie te injecteren in het distributienet. Zodra uw zelf opgewekte energie niet meer volstaat om uw toestellen te voeden, springt de S³ bij. De opgeslagen energie in de accu wordt dan via de geïntegreerde omvormer terug geleverd aan uw eigen elektriciteitsnet. Is uw accu ontladen, dan zal het distributienet alsnog meehelpen tot de volgende zonnige dag. Batterij-opslag verhoogt uw private energievoorziening van 30% naar 70%.

Met de S³ vergroot u ook uw onafhankelijkheid bij een stroomonderbreking.
Diepvries, ijskast, PC, CV-pomp, ... blijven functioneren via de geïntegreerde noodstroom functionaliteit (No-Break).

Hoeveel autonomie heb ik met 6,4kWh accucapaciteit?
In wintermodus (accu steeds volgeladen) en 500W verbruik (bv. diepvriezer, CV-pomp en enkele energiezuinige  lampen), heeft u een autonomie van ongeveer 10u.

Lees meer

Batterijen

Een batterij vormt een essentieel onderdeel van een zelfconsumptiesysteem en we adviseren hiervoor een lithium batterij te gebruiken. Alternatief kan ook voor een ecologische zoutwaterbatterij worden gekozen. Studies hebben uitgewezen dat voor een gemiddelde woning (± 5000kWh verbruik) een verhouding batterijopslag/verbruik van 1,25kWh/1MWh als optimaal wordt aanzien.  

De modulaire lithium batterij van Pylontech is hiervoor de ideale oplossing; elke module heeft een nominale capaciteit van 2,4kWh en tot maximaal 8 modules kunnen parallel worden aangesloten (nuttige capaciteit 17,6kWh).

De zoutwaterbatterijen van Greenrock hebben een nominale capaciteit van 2,7kWh en een beschikbare energie van 2,5kWh bij een laad- en ontlaadstroom van 5A (240W). De stacks kunnen quasi onbeperkt parallel worden aangesloten.

Lees meer

Verschillende systemen

Met onze jarenlange ervaring hebben we voor onze klanten een aantal standaard batterijopslagsystemen uitgewerkt. Uiteraard kan in samenspraak met de klant een systeem op maat worden uitgewerkt. 

Al onze standaard systemen werken parallel aan uw huisinstallatie waarbij een monofase (1F) systeem kan worden aangesloten op een 1-fase of 3-fase netaansluiting. 

 • 3kVA (1F) omvormer inclusief een lithium batterij van 4,8kWh of 7,2kWh 
 • 5kVA (1F) omvormer inclusief een lithium batterij van 7,2kWh of 9,6kWh 
 • 5kVA (1F) omvormer met MPPT zonnelader van 5,8kWp inclusief een lithium batterij van 9,6kWh 
 • 9kVA (3F) omvormer inclusief een lithium batterij van 14,4kWh 

Meer informatie en prijzen over elk van deze systemen kan u hier downloaden.  

Lees meer