Nieuws

Ysebaert NV stuurt jaarlijks een tiental mails met productinformatie over nieuwe producten, prijslijsten, interessante weetjes (FAQ’s) en algemeen bedrijfsnieuws.

 

Training S³ Batterijopslag en Off-Grid

Op 10 september (Nederlands) organiseren we een training specifiek gericht naar batterijopslag (SmartSolarStorage) en off-grid oplossingen.
Deze training batterijopslag is bedoeld voor elektrische installateurs die thuisbatterijen en off grid systemen willen installeren.

Programma:

 • Keuze batterijtechnologie
 • Batterijopslag met S³ 1F
 • Batterijopslag met S³ 3F+N
 • Speciale toepassingen
 • Off-grid oplossingen
 • Off-grid, hoe dimensioneren?
 • Semi off-grid oplossingen

We starten om 9u en eindigen om 15u; een broodjesmaaltijd is voorzien.
De training gaat door in onze kantoren te Wommelgem.
Inschrijven is verplicht via deze link.

Lees meer 05-06-2024

Multiplus II 48/8000 en 48/10000 Synergrid gekeurd

We zijn verheugd om aan te kondigen dat de Multiplus II 48/8000 en 48/10000 van Victron Energy nu officieel op de C10/26 lijst van Synergrid staan. Dit betekent dat deze modellen in België gebruikt mogen worden in netgekoppelde batterijsystemen.
Wat dit nieuws nog beter maakt, zijn de drastische prijsverlagingen die deze producten nu nog aantrekkelijker maken voor een breder publiek.

Lees meer 23-05-2024

Dynamic ESS: automatisch energiekosten besparen

Victron Energy heeft de nieuwe Dynamic ESS functie geïntroduceerd. Dit innovatieve systeem optimaliseert energieopslag door automatisch te schakelen tussen batterijopslag, zonne-energie en het elektriciteitsnet. Door gebruik te maken van day ahead energieprijzen en weersvoorspellingen, bespaart Dynamic ESS op uw energiekosten. Het systeem is eenvoudig te implementeren via de Venus OS v3.30 update en biedt directe en voortdurende kostenbesparingen.

Voor meer informatie, bekijk de video of de handleiding.

Lees meer 22-05-2024

Nieuwe vacature: wij zijn op zoek naar een Sales Engineer om ons team te versterken

Heb jij een passie voor duurzame energie en zin om klanten te helpen met hun specifieke noden omtrent hybride energiesystemen? Check dan zeker onze vacature want wij zijn op zoek naar een Sales Engineer.

De vraag naar thuisbatterijen, off-grid systemen en industriële batterijsystemen stijgt enorm. Om aan deze groei te voldoen zoeken wij versterking voor ons energie team.

Aarzel niet ons te contacteren voor meer informatie over deze vacature!

Lees meer 21-05-2024

SmartSolar MPPT RS 450/200 Tr nu met MC4 aansluitingen

De SmartSolar MPPT RS 450/200 Tr (met schroefaansluiting) van Victron Energy is niet meer beschikbaar en vervangen door een model met MC4 aansluitingen voor het koppelen van de PV panelen. In de toekomst zal ook de MPPT 450/100 vervangen worden door MC4 aansluitingen maar deze is voorlopig nog niet beschikbaar. 

Lees meer 10-04-2024

VictronConnect vergrendeling instellingen

Goed nieuws voor installateurs! In VictronConnect kan je nu productinstellingen met een wachtwoord vergrendelen.

Met de nieuwe functie voor het vergrendelen van instellingen kunnen installateurs en OEM's, kritieke instellingen vergrendelen om te voorkomen dat er per ongeluk wijzigingen worden aangebracht in de parameters van een systeem. Er is veel aandacht besteed aan de gebruiksvriendelijkheid van deze functie, zoals het ontgrendelen en de cloudopslag van wachtwoorden. Zie voor alle details de blogpost over de settings lock.

De producten die nu de functie Settings lock ondersteunen zijn de BMV 712, alle SmartShunts, alle Smart Solar laders en de RS-productreeks. Er volgen in de toekomst nog meer producten, de volgende is de Orion XS DC-DC lader.

Lees meer 09-04-2024

Ontdek de prijswijzigingen van MG Energy Systems

MG Energy Systems heeft een prijswijziging voor kwartaal 2 bekend gemaakt. Op enkele lithium batterijen is er een prijsverlaging.

De belangrijkste verlagingen zijn:

 • LFP 210 - MGLFP120210 -25%
 • LFP 210 SmartConnect - MGLFPSC120210 -25%
 • LFP 230 (RJ45) - MGLFP240230 -25%
 • LFP 304 (RJ45) -  MGLFP240304 -25% 

Voor de nieuwe prijzen verwijzen we graag naar onze Eshop.

Lees meer 09-04-2024

Ontdek de prijswijzigingen van Victron Energy

Via onderstaande link kan u de nieuwe prijslijst van Victron Energy downloaden voor kwartaal 2. Op enkele producten is er een prijsverlaging.

De belangrijkste verlagingen zijn:

 • MultiPlus-II 48/8000, 48/10000 en 48/15000 tot -38%
 • Verschillende andere omvormer/lader modellen: -5 to -10%.
 • SmartSolar MPPT RS 450/100  en 450/200 -5% 
 • Alle BMV en SmartShunt modellen -5% 

Voor de nieuwe prijzen verwijzen we graag naar de prijslijst of onze Eshop.
Prijslijst in excel op aanvraag.

Lees meer 08-04-2024

Project in de kijker: off-grid laadstation voor robotmaaiers op luchthavens

Voor een internationale klant die industriële robotmaaiers installeert op luchthavens, ditmaal op Schiphol, hebben we een off-grid laadstation ontwikkeld en gebouwd. Dit systeem laadt overdag de US5000 lithium batterijen op met zonne-energie om deze energie dan ’s nachts te gebruiken om de batterijen van de robotmaaiers op te laden. Voor dit laadproces maken we gebruik van Orion-Tr DC-DC batterijladers. Het volledige systeem werd door ons ingebouwd in een waterdichte 19” behuizing.

Voor de monitoring maken we gebruik van een Cerbo-GX met 4G verbinding naar de VRM-site van Victron Energy.

Lees meer 28-03-2024

Efficiënt ruimtegebruik met de nieuwe Pelio batterijen

De innovatieve Pelio batterijen bieden een oplossing voor beperkte ruimtes bij installaties van batterijsystemen. Installateur Elektro VV heeft al enkele succesvolle installaties voltooid, waarbij de voordelen van de Pelio batterijen duidelijk naar voren komen op de foto's van de projecten.

Met een extreem kleine voetafdruk zijn de Pelio batterijen ideaal voor installaties waar ruimte schaars is. Elke Pelio module heeft een capaciteit van 5.12 kWh en kan eenvoudig op de vloer worden geplaatst of aan de muur worden gemonteerd. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor efficiënte energieopslag in diverse toepassingen.

Lees meer 28-03-2024

Nieuwe versie van de Cerbo GX leverbaar

De Cerbo GX MK2 is de nieuwste versie van de Cerbo GX. De verschillen met de huidige Cerbo zijn volgende:

 • 2 VE.CAN bus aansluitingen, VE.Can 1 en VE.Can 2 in plaats van 1 VE.Can en 1 BMS-Can poort
 • VE.CAN 1 is geïsoleerd 
 • RJ45 aansluitingen zijn 180 graden gedraaid zodat het gemakkelijker is de kabels te verwijderen. 
 • 3 volwaardige USB poorten in plaats van 2 + 1 om de GX touch te voeden
Lees meer 27-03-2024

Extra snelle meting met de nieuwe Victron energiemeter VM-3P75CT

De nieuwe Victron meter VM-3P75CT kan gebruikt worden in monofase en driefasige installaties voor de netmeting bij ESS systemen. Daarnaast kan deze ook gebruikt worden voor het meten van de PV, generator of een AC belasting. Het grote voordeel van deze meter is de snelheid waarmee hij meet waardoor het batterijsysteem sneller kan reageren op veranderde omstandigheden. De meter communiceert met de Cerbo GX via Ve.Can of ethernet. 

Let op: deze meter kan je niet gebruiken voor een 3x230V (zonder N) net of in combinatie met een Multiplus GX en Pylontech batterijen. 

Bekijk de video over de voordelen van de nieuwe meter en hoe u deze installeert.

Lees meer 27-03-2024

Video: Off Grid Tiny House diep in een Belgisch bos

Roel en Mic zochten een vaste plek in België waar ze met hun kampeerwagen steeds heen kunnen na een reis en ze vonden een uitzonderlijk stuk land naast een rivier in België. Op het terrein staat een oud paviljoen dat ze gemoderniseerd hebben naar een stijlvol tiny house. Ze zijn volledig off-grid en pompen water uit een boorgat, halen stroom binnen via de zonnepanelen en verwarmen met behulp van zonne-energie en een pelletkachel. Ze genieten van de rust en de stilte, vele kilometers verwijderd van de dichtstbijzijnde stad, diep in een Belgisch bos.

In samenwerking met de installateur 2E Eco Energy werkte Ysebaert het off-grid energiesysteem uit en zorgde voor de indienststelling zodat heel het systeem optimaal werkt. Victron bracht deze installatie mooi in beeld in deze video.  

De installatie bestaat uit:

Lees meer 26-03-2024

Training S³ Batterijopslag en Off-Grid

Op 23 april (Nederlands) organiseren we een training specifiek gericht naar batterijopslag (SmartSolarStorage) en off-grid oplossingen.
Deze training batterijopslag is bedoeld voor elektrische installateurs die thuisbatterijen en off grid systemen willen installeren.

Programma:

 • Keuze batterijtechnologie
 • Batterijopslag met S³ 1F
 • Batterijopslag met S³ 3F+N
 • Speciale toepassingen
 • Off-grid oplossingen
 • Off-grid, hoe dimensioneren?
 • Semi off-grid oplossingen

We starten om 9u en eindigen om 15u; een broodjesmaaltijd is voorzien.
De training gaat door in onze kantoren te Wommelgem.
Inschrijven is verplicht via deze link.

Lees meer 25-03-2024

De Blue Power Demonstratie bus van Victron Energy komt naar Ysebaert!

Op 19 maart kan de demonstratie bus van Victron bezocht worden op onze parking. Stap aan boord en maak van dichtbij kennis met 3-fase, off-grid en netgekoppelde energieopslagsystemen.

U krijgt een uitgebreide uitleg over het ontwerp van een systeem, het kiezen van de juiste apparatuur, het bedradingsproces, eindcontroles en inbedrijfstelling - zodat u het perfecte systeem voor de behoeften van uw klanten kunt realiseren.

Als je een installateur bent van energieopslagsystemen voor thuis, op kantoor of in de industrie, zul je merken dat de Blue Power demonstratiewagen gebouwd is om je te helpen begrijpen wat je allemaal kunt bereiken met de systemen van Victron Energy.

Er zijn drie systemen geïnstalleerd in de bestelwagen:

 • ESS enkelfasig in een driefasig systeem - apparaten omvatten een Multi RS Solar 6kVA omvormer/lader voor 48V-opslag (in dit geval wordt een Pylontech US5000 lithiumbank gebruikt) met twee MPPT-trackers; een energiemeter VM-3p75ct die geschikt is voor enkelfasige of driefasige voeding; een EV-laadstation en een gebruikersinterface met touchscreen - het Ekrano GX communicatiecentrum vergemakkelijkt datacommunicatie tussen apparaten en maakt externe bewaking mogelijk voor zowel technici als eindgebruikers via het Victron Remote Management platform VRM.
 • ESS 3-fase onderbrekingsvrije stroomvoorziening wordt gedemonstreerd met behulp van: Drie MultiPlus 48/5kVA units geconfigureerd voor 3-fase 230/400VAC UPS. Er is een SmartSolar MPPT RS en een Lynx Distributor DC-bus die zorgt voor de DC-distributie van en naar een Pylontech US5000 lithiumbank. Een Cerbo GX zorgt voor de systeemcommunicatie naar een GX Touch-display ... en natuurlijk naar overal ter wereld via VRM.
 • De systemen in de wagen worden gevoed door een alles-in-één Easysolar-apparaat. Deze is supergemakkelijk te installeren en combineert een 1600W omvormer/lader, een MPPT zonne-lader en vier RCD-bewaakte stopcontacten die worden beveiligd door twee 10A en twee 16A stroomonderbrekers. Dit systeem bevat twee accu's - 12/200Ah Lithium Battery Smart ... en een Lynx Smart BMS regelt het opladen van de accu.

Een bezoek aan de bus duurt ongeveer 1.5u en we starten met de eerste groep om 9.30u. Per sessie kunnen 5 deelnemers de bus bezoeken. 

Interesse? Stuur dan een mailtje naar Roel Engelen.

Lees meer 28-02-2024

Unieke code om BLUETOOTH SMART te koppelen en verbinden

Wanneer je voor de eerste keer verbinding maakt via VictronConnect met een Bluethooth smart apparaat wordt er een pincode gevraagd. De standaard code was 00000 maar wordt voor steeds meer toestellen vervangen door een unieke willekeurige code. Deze code staat gedrukt op een sticker die op de zijkant van het apparaat gekleefd wordt. Het is dus zeer belangrijk om deze code te noteren alvorens een apparaat in te bouwen! Dit om te voorkomen dat het apparaat weer uitgebouwd moet worden om de code te kunnen lezen.

Lees meer 17-02-2024

Combineer veilig elke dynamo met elke batterij met de ORION 12/50 XS

De Orion XS herdefinieert DC-DC laden van startbatterij naar servicebatterij. De Orion XS garandeert de veiligheid en optimale prestaties in systemen met twee batterijen die worden opgeladen met een (intelligente) alternator.

Blijf ‘in charge’ met configureerbare ingangs- en uitgangsstromen en wees gerust dat je Orion XS op volle capaciteit werkt tot 40°C. De 98,5% efficiënte aluminium printplaattechnologie betekent minder warmte, zonder dat er ventilatoren nodig zijn.

Als essentieel onderdeel van het Victron-systeem biedt de Orion XS volledige externe bewakings- en besturingsmogelijkheden. Gebruikers kunnen via VictronConnect hun apparaat en systeem moeiteloos monitoren en aanpassen, wat zorgt voor gemoedsrust en optimale prestaties.

Met volledig instelbare opties, efficiënte koeling, motor-startdetectie, en intelligente laadalgoritmen, is de Orion XS een veelzijdige en krachtige oplossing voor elke voertuigtoepassing.

Lees meer 16-02-2024

Belangrijke update: SMART LITHIUM batterijen mogen nu zijdelings geplaatst worden!

Wij ontvangen vaak de vraag of het mogelijk is om de smart lithium batterijen van Victron zijdelings te plaatsen. De aanbeveling hiervan is recent gewijzigd en nu is het toegestaan om de batterijen op de zijkant te plaatsen, met uitzondering van de Smart Lithium 12.8V/330Ah. 

Lees meer 15-02-2024

Ontdek de prijswijzigingen van Victron Energy

Via onderstaande link kan u de nieuwe prijslijst van Victron Energy downloaden voor kwartaal 1. Op enkele producten is er een prijsverlaging.

De belangrijkste verlagingen zijn:

 • Phoenix omvormers: tot -10%, en model 48/250 tot 48/1600 tot -25% 
 • MultiPlus en Quattro: tot -15% 
 • EV Charging Station: -20%
 • Scheidings- en Auto transformatoren: tot -30% door lagere transformator prijzen
 • BMV en (Smart)Shunt: -10% behalve BMV 700H en 710H
 • Lithium Smart batterijen: tot -35%
 • Lithium SuperPack batterijen: tot -25%

Vooral de sterke prijsverlaging op de lithium batterijen brengt vele nieuwe mogelijkheden doordat de batterijen nu veel competitiever zijn in vergelijking met andere merken. Met de nieuwe prijsstructuur zijn de Victron Smart Lithium batterijen een aantrekkelijke keuze voor zowel mobiele als residentiële energieopslagprojecten.

Voor de nieuwe prijzen verwijzen we graag naar de prijslijst of onze Eshop.
Prijslijst in excel op aanvraag.

Lees meer 14-02-2024

Nieuwe Electrical Support Engineer Kurt Vanhooydonck

Wij stellen graag onze nieuwe collega Kurt aan jullie voor. Hij is gestart als Electrical Support Engineer voor onze Hybrid Energy afdeling. Na zijn inwerkperiode zal Kurt onze klanten helpen met hun technische vragen, configureren van toestellen en het uitvoeren van interventies. Een meerwaarde voor ons team zodat wij onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn. Welkom Kurt!

Contactgegevens:
Mail: kurt.vanhooydonck@ysebaert.be
Tel.: +32 (0)3 328 06 67

Lees meer 13-02-2024

Volg onze masterclass Dynamic ESS op INTERSOLUTION!

In januari kan u ons vinden op InterSolution met onze S³ thuisbatterij, een off-grid systeem en de nieuwe Pylontech batterij. Dit jaar kan u ook onze masterclass over Dynamic ESS in samenwerking met Victron Energy volgen. Door deze innovatie kun je met jouw thuisbatterij inspelen op Day Ahead prijzen.

Wat zijn juist Day Ahead prijzen?
Elke dag wordt door ENTSO-E de elektriciteitsprijs voor de volgende dag bekend gemaakt. Deze prijs schommelt per uur.

Wat doet Dynamic ESS dan precies?
Deze functie gaat de laad-/ontlaadcyclussen van de batterij plannen en houdt rekening met de netprijzen, het voorspelde verbruik, de voorspelde zonneopbrengst en de batterijkost. Het batterijsysteem gaat dus bijvoorbeeld laden wanneer de netprijzen laag zijn of stroom aan het net terugleveren als je hiervoor vergoed wordt.

InterSolution, de netwerk- en vakbeurs voor zonne-energie in de Benelux, vindt plaats op woensdag 17 en donderdag 18 januari 2024 in Flanders Expo Gent. Interesse in onze opslagsystemen? Dan ontmoeten wij u graag op onze stand 8453!  Voor een gratis ticket kan u zich registreren met onze code: SE10063748.

Lees meer 15-12-2023

Vanaf 1/1/24 BEBAT bijdrage op alle lithium batterijen >20kg

Sinds 01/01/2022 zijn wij verplicht een milieubijdrage aan te rekenen van € 2,39/ kg op lithium-ion batterij, wanneer deze voor een ESS systeem gebruikt wordt. Vanaf 01/01/2024 wordt dit uitgebreid naar alle lithium batterijen >20kg. Ook op de batterijen van Victron Energy en MG energy Systems zal deze kost dus aangerekend worden.
De Bebat kost komt altijd apart op de factuur zodat u kan bewijzen dat u deze betaald heeft. 

Deze bijdrages aan Bebat worden gebruikt om het recyclageproces van batterijen te ondersteunen en zorgen ervoor dat gebruikte batterijen op een verantwoorde manier worden ingezameld en verwerkt. Zo dragen we bij aan een circulaire economie en wordt de impact op het milieu zo veel mogelijk geminimaliseerd.

Lees meer 14-12-2023

Lynx Smart BMS nu ook beschikbaar in 1000A

Het Lynx Smart Battery Management System is een specifiek BMS voor Victron Lithium Smart accu's. Er zijn meerdere BMS'en beschikbaar maar de Lynx Smart heeft de meeste functies en volledige opties.  Deze is beschikbaar in twee versies: 500 A (with M8 busbar connections) en de nieuwe versie is 1000 A (met M10-railaansluitingen).

Het Lynx Smart BMS maakt deel uit van het modulair Lynx DC Distribution system.
Opgepast, met deze Lynx BMS 1000A moet u een nieuwe Lynx Distributor gebruiken met M10 aansluitingen. en een nieuwe Lynx Power In

Lees meer 14-12-2023

TIP: Battery Life inschakelen in ESS systemen tijdens de winterperiode

De BatteryLife-functie voorkomt dat een schadelijke “lage laadstatus van de accu” gedurende langere tijd kan blijven bestaan. Bijvoorbeeld in de winter, als er onvoldoende PV-stroom beschikbaar is om de opgeslagen accu-energie te vervangen die elke dag wordt verbruikt, zal de SoC van de accu zonder de BatteryLife-functie dalen tot de laagste limiet en op of nabij dat niveau blijven - en daarom nooit volledig opgeladen worden.

BatteryLife probeert ervoor te zorgen dat de accu altijd wordt opgeladen tot 100 % SoC - elke dag. Meer info kan u hier vinden. 

Lees meer 13-12-2023

Nieuwe intelligente 12V SMARTCONNECT batterij van MG ENERGY SYSTEMS

Wij stellen graag de nieuwste innovatie van MG Energy Systems voor, ‘de SmartConnect accu’. Dit is de meest intelligente lithium-ion accu op de markt. Deze autonome MG-batterij zit boordevol functies: geïntegreerd BMS, ingebouwde veiligheidscontactor, pre-charge circuit en overal sensoren. De tweede generatie LiFePO4 chemie in combinatie met het SmartConnect concept maakt deze accu een goede keuze. De batterij is momenteel beschikbaar in 12V-210Ah en kan parallel worden aangesloten.

SmartLink Connect

De SmartLink Connect is het externe accumanagementsysteem. Het is de centrale eenheid die alle aangesloten componenten aanstuurt. Dit omvat laders van derden, MG-energiemonitor en omvormers. Bovendien bewaakt en volgt het alle parameters om inzicht te geven in de status en het dagelijkse energieverbruik. Het verzamelt en combineert alle batterij- en communicatiegegevens in het MG batterijsysteem. Alle gegevens worden via CAN-Bus verzonden om ze beschikbaar te maken voor apparaten van derden. De SmartLink Connect detecteert de status van het systeem, inclusief waarschuwingen en fouten, en grijpt in wanneer dat nodig is.

Lees meer 13-12-2023

Training S³ Batterijopslag en Off-Grid

Op 30 januari, 22 februari (Nederlands) en 27 februari (Frans) organiseren we een training specifiek gericht naar batterijopslag (SmartSolarStorage) en off-grid oplossingen.
Deze training batterijopslag is bedoeld voor elektrische installateurs die thuisbatterijen en off grid systemen willen installeren.

Programma:

 • Keuze batterijtechnologie
 • Batterijopslag met S³ 1F
 • Batterijopslag met S³ 3F+N
 • Speciale toepassingen
 • Off-grid oplossingen
 • Off-grid, hoe dimensioneren?
 • Semi off-grid oplossingen

We starten om 9u en eindigen om 15u; een broodjesmaaltijd is voorzien.
De training gaat door in onze kantoren te Wommelgem.
Inschrijven is verplicht via deze link.

Voor installateurs die deze training gevolgd hebben en zich nog verder willen verdiepen in de configuratie van de Victron toestellen worden er expert opleidingen georganiseerd.
Voor de prijzen en datums van deze opleidingen kan u ons contacteren.

Lees meer 12-12-2023

Eindejaarsperiode

Tijdens de komende eindejaarsperiode blijven wij paraat. Een beperkt team staat tot uw dienst voor dringende leveringen of afhalingen.

Het Ysebaert team dankt u voor de prettige samenwerking in 2023 en wenst u en uw familie een succesvol 2024 toe.

Lees meer 11-12-2023

Bedrijfsbezoek door minister Paul Van Tigchelt

Op 16 november hadden we het genoegen minister van Justitie en Noordzee, Paul Van Tigchelt, te verwelkomen ter gelegenheid van de Dag van de Ondernemer. 

Lotte en Frank Ysebaert begonnen met een bedrijfsvoorstelling en daarna kreeg de minister een rondleiding in het bedrijf, zodat hij persoonlijk de productie van onze ATEX-kasten en onze energie- en verlichtingsoplossingen kon ontdekken.
Hij nam ook de tijd voor een praatje met onze medewerkers. 

Vervolgens kregen Lotte en Frank de kans om hun uitdagingen, die ze als ondernemer ondervinden, met hem te bespreken. De minister ging hierover met hen in dialoog.

Het was een zeer zinvol bezoek waar wij Unizo en de minister graag voor bedanken! 

Lees meer 17-11-2023

Ontdek de prijsdalingen van Victron Energy

Via onderstaande link kan u de nieuwe prijslijst van Victron Energy downloaden voor kwartaal 4.  

De belangrijkste verlagingen zijn:

 • Diverse productreeksen: -5% 
 • Vorige generatie omvormers & Multiplus Compact, evenals enkele andere producten: -5 tot -25% 
 • EV-charger: -20% 
 • Smart Orions, andere Orion-modellen -10%

Er zijn geen prijsstijgingen!

Voor de nieuwe prijzen verwijzen we graag naar de prijslijst of onze Eshop.
Prijslijst in excel op aanvraag.

Lees meer 02-10-2023

Nieuwe prijzen S³ brochure

In vorig nieuwsbericht kondigden we de komst van de Pelio Pylontech batterij aan. De Pelio baterij is nu ook opgenomen in onze S³ thuisbatterij brochure. 

Ons S³ pakket biedt installateurs een gebruiksvriendelijke oplossing voor het integreren van de Pelio Pylontech Batterij met een hoogwaardige Victron Energy omvormer/lader. Het is letterlijk plug & play!

Door de prijsdalingen van Victron Energy zijn alle pakketten in prijs verlaagd. Download de prijslijst. 

Lees meer 29-09-2023

Prioriteit aan zon en wind bij gebruik van walstroom

Als je een boot of camper hebt, heb je vaak de mogelijkheid om op te laden met het net. Dit kan bijvoorbeeld op een camping of in een haven. Wanneer je aansluit op het net werden de batterijen tot nu toe voornamelijk geladen door het hoge vermogen van het net. De beschikbare zon- en windenergie laadt de batterij dan nog maar in beperkte mate. Met de nieuwe functie die in de nieuwste firmware zit kan je nu prioriteit geven aan het laden met de zon- en windenergie waardoor je minder elektriciteitskosten moet betalen!

Hoe je dit activeert ontdek je in deze video.

Lees meer 27-09-2023

Promotie op Multiplus II 48/3000 en 48/5000

Vanaf 1 oktober krijgt u bij aankoop van een Multiplus II 48/3000 of Multiplus II 48/5000 een gratis Cerbo GX!
Wilt u een 3 fase systeem? Bij aankoop van 2 Multiplus II 48/3000 of 48/5000 krijgt u een derde Multiplus gratis!

U kan deze aanbieding via onze webshop aankopen.

Met deze aanbieding is de prijs voor een Victron systeem vergelijkbaar met goedkope concurrerende merken maar heeft u wel alle voordelen zoals een back-up bij stroomuitval en een open source systeem dat volledig programmeerbaar is.
Profiteer van deze promotie want deze is maar geldig tot 31 december.

Lees meer 25-09-2023

Groene energie op scoutskamp

Meer en meer jeugdbewegingen kiezen voor groene energie op hun kampterrein. Dit kunnen we alleen maar aanmoedigen en zo'n initiatieven sponsoren we dan ook graag! Deze zomer sponsorden we de scouts 28 Zaoeja en scouts Vlierbeek. 

De zonnegenerator van Scouts Vlierbeek is een gesloten aanhangwagen met 8 zonnepanelen die een vermogen van 3kWp opwekken. In de aanhangwagen bevinden zich 4 batterijen met een totale capaciteit van 10kWh. De zonnepanelen en batterijen werden aangesloten op een EasySolar II-GX 48/3000. De scouts heeft de zonnegenerator uitvoerig getest en goedgekeurd. In de toekomst zullen ook andere scoutsgroepen van dit batterijsysteem gebruik kunnen maken. 
Lees hier het volledige artikel op Het Nieuwsblad.

De scouts 28 Zaoeja bouwde een zonnestation waar ze een diepvriezer kunnen op aansluiten en GSM’s mee kunnen opladen. Door dit batterijsysteem hoeven ze niet 3x per dag met de auto naar de boer te rijden om het eten op te halen. Ook deze scoutsgroep hoopt andere scoutsgroepen te inspireren om groene energie op kamp te gebruiken.
Lees hier het volledige artikel op GVA.

Lees meer 29-08-2023

Sales Manager Roel Engelen en Technical Product Manager Toon Strubbe

Met veel plezier verwelkomen wij onze nieuwe collega Roel Engelen in ons team. Roel is onze Sales Manager voor de Hybrid Energy afdeling. Na zijn inwerkperiode zal hij onze sales afdeling in goede banen leiden en onze klanten verder helpen met het uitwerken van batterijoplossingen.

Contactgegevens:
Roel.engelen@ysebaert.be
03 328 06 73

Toon Strubbe is sinds 2 jaar Electrical Support Engineer maar zal vanaf september doorgroeien naar de functie van Technical Product Manager. Hij zal onze Hybrid Energy afdeling technisch ondersteunen en de service afdeling coördineren. 

Contactgegevens:
Toon.strubbe@ysebaert.be
03 328 06 72

Lees meer 28-08-2023

Nieuwste Pylontech batterij Pelio leverbaar

De Pelio is de nieuwste Pylontech batterij ontwikkeld voor energieopslag in moderne woningen. Dankzij de nieuwe LFP technologie heeft deze een extreem kleine voetafdruk, is zeer licht en heeft een hoge energiedichtheid. 
Elke module heeft een capaciteit van 5.12kWh. Door zijn modulair ontwerp kunnen er tot 4 modules op elkaar gestapeld worden en in totaal kunnen er 20 modules aangesloten worden zodat je een batterijcapaciteit van 102kWh creëert, ideaal voor grote woningen of commerciële toepassingen.
De batterij kan eenvoudig op de vloer worden geïnstalleerd of aan de muur worden bevestigd. Er moet hiervoor steeds een extra bevestigingskit aangekocht worden, deze kit bevat ook de verbindingskabel naar de omvormer.
Elke module heeft een ingebouwde BMS om de cellen te beschermen. 
De Pylontech Lithium accu’s kunnen perfect geïntegreerd worden in een ESS-systeem van Victron Energy. 

Lees meer 25-08-2023

Up and running

Na de brand van 10 juli heeft het Ysebaert team hard gewerkt om onze werkzaamheden zo snel mogelijk te kunnen hervatten.
Ondertussen is alles weer up and running.
Alle medewerkers zijn weer aanwezig op kantoor en ons gebouw is volledig gekuist.
Er kunnen dus opnieuw bezoekers ontvangen worden.

De productie van ATEX kasten is opnieuw opgestart op 7 augustus en de medewerkers werken momenteel hard om de achterstand weg te werken.
Door de brand in combinatie met de vakantieperiode zullen we hier nog enkele weken vertraging hebben.

Bedankt voor de vele steunbetuigingen en jullie begrip.

Lees meer 16-08-2023

Is off-grid gaan in Vlaanderen toegelaten?

Deze vraag wordt ons heel vaak gesteld.
Ontdek het antwoord bij onze FAQ op de website.

Lees meer 27-06-2023

Nieuwe versie van de Venus OS firmware van Victron Energy

Eind mei lanceerde Victron Energy versie 3.0 van de Venus OS firmware voor GX toestellen.

Een greep uit de nieuwigheden:

 • Uitgebreide start/stop functionaliteit voor generatoren (warm up/cool down, …)
 • Uitschakelen Touch input van GX Touch
 • ESS wijzigingen:
  - Support voor de EM540 meter van Carlo Gavazzi
  - Peak shaving voor systemen in serie
 •  DVCC support voor Pylontech batterijen met 16 cellen (Pelio)
 • Vele wijzigingen in ModbusTCP, Node-Red, SignalK, NMEA2000
 • … en nog vele anderen

De volledige lijst kan u hier raadplegen.

Lees meer 26-06-2023

Ekrano GX – nieuw lid van de GX-productfamilie van Victron Energy

De Ekrano GX vertegenwoordigt de volgende generatie in de GX-productfamilie. Met diens volledig gamma van aansluitingen en interfaces, evenals een geïntegreerd 7-inch aanraakscherm, is het het krachtigste GX-apparaat tot op heden en laat je toe steeds volledige controle te hebben over je systeem, waar je je ook bevindt, en diens prestaties te maximaliseren. Krijg eenvoudig toegang tot je systeem via ons Victron Remote Management (VRM)-portal, of ga er rechtstreeks naartoe via het ingebouwde aanraakscherm, een Multi-functioneel beeldscherm (MFD) of onze VictronConnect-app dankzij diens Bluetooth capaciteit.

De Ekrano GX is ook de opvolger van de ColorControl GX. De Ekrano GX is een volwaardig GX-apparaat en als dusdanig niet aan te sluiten op een ander GX-apparaat zoals de Multiplus II GX.

Perfecte bewaking & regeling

Bewaak dadelijk de actuele acculaadstatus, het stroomverbruik, de energie opbrengst van de PV, het aggregaat en de netspanning, of controleer de tankniveau's en temperatuurmetingen. Regel makkelijk de invoerstroomlimiet van de walvoeding, (auto) start/stop aggrega(a)t(en) of wijzig elke instelling om het systeem te optimaliseren. Reageer op waarschuwingen, voer diagnostische controles uit en los uitdagingen extern op. De Ekrano GX verandert elke uitdaging op het gebied van stroom in een moeiteloze ervaring.

Breid je weergave uit

Het geïntegreerde 7-inch aanraakscherm laat je toe een instant overzicht van je systeem te hebben en instellingen bliksemsnel aan te passen. Diens super dun waterdicht ontwerp biedt veel flexibiliteit in het ontwerpen van een strak en helder dashboard. De aanraakfunctie kan uitgeschakeld (of ingeschakeld) worden via een verzonken toets op de achterkant om onbevoegd gebruik te beletten.

Eenvoudige montage en instelling

De Ekrano GX is geoptimaliseerd voor verzonken paneel- of blind gat-montage en komt met alle noodzakelijke montagemateriaal geleverd. Opschroefbare aansluitklemblokken houden alles veilig op hun plaats. 

Lees meer 21-06-2023

Vakantieperiode

Tijdens de komende vakantie periode blijven wij paraat.
U kan zoals altijd op een snelle service rekenen. Mogelijk worden levertijden tijdens deze periode een beetje langer ten gevolge van collectieve sluiting bij enkele van onze leveranciers.

Het Ysebaert-team wenst u alvast een prettige vakantie.

Lees meer 14-06-2023

Training S³ Batterijopslag en Off-Grid

Op 12 september (Nederlands) en 19 september (Frans) organiseren we een training specifiek gericht naar batterijopslag (SmartSolarStorage) en off-grid oplossingen.
Deze training batterijopslag is bedoeld voor elektrische installateurs die thuisbatterijen en off grid systemen willen installeren.

Programma:

 • Keuze batterijtechnologie
 • Batterijopslag met S³ 1F
 • Batterijopslag met S³ 3F+N
 • Speciale toepassingen
 • Off-grid oplossingen
 • Off-grid, hoe dimensioneren?
 • Semi off-grid oplossingen

We starten om 9u en eindigen om 15u; een broodjesmaaltijd is voorzien.
De training gaat door in onze kantoren te Wommelgem.
Inschrijven is verplicht via deze link.

Voor installateurs die deze training gevolgd hebben en zich nog verder willen verdiepen in de configuratie van de Victron toestellen worden er expert opleidingen georganiseerd.
Voor de prijzen en datums van deze opleidingen kan u ons contacteren.

Lees meer 10-05-2023

Training S³ Batterijopslag en Off-Grid

Op 23 mei en 20 juni (Nederlands) organiseren we een training specifiek gericht naar batterijopslag (SmartSolarStorage) en off-grid oplossingen.
Deze training batterijopslag is bedoeld voor elektrische installateurs die thuisbatterijen en off grid systemen willen installeren.

Programma:

 • Keuze batterijtechnologie
 • Batterijopslag met S³ 1F
 • Batterijopslag met S³ 3F+N
 • Speciale toepassingen
 • Off-grid oplossingen
 • Off-grid, hoe dimensioneren?
 • Semi off-grid oplossingen

We starten om 9u en eindigen om 15u; een broodjesmaaltijd is voorzien.
De training gaat door in onze kantoren te Wommelgem.
Inschrijven is verplicht via deze link.

Voor installateurs die deze training gevolgd hebben en zich nog verder willen verdiepen in de configuratie van de Victron toestellen worden er expert opleidingen georganiseerd.
Voor de prijzen en datums van deze opleidingen kan u ons contacteren.

Lees meer 13-04-2023

Vernieuwd ontwerp van de Victron EV Charger

Victron heeft een nieuwe versie van de EV charger op de markt gebracht, het EV Charging Station NS.

Het apparaat is technisch identiek aan het EV Charging Station, maar heeft een nieuw modern ontwerp, is beschikbaar in 3 kleuren en heeft niet langer het ingebouwde LCD-scherm. De standaardversie is nog steeds blauw maar het frontje kan je eenvoudig vervangen door een zwart of wit.

Initiële installatie, instelling en bewaking wordt uitgevoerd vanuit VictronConnect via Bluetooth en/of de geïntegreerde web interface via een WiFi-toegangspunt of een WiFi LAN. De EV lader levert een maximum van 22 kW AC in 3-fasen of 7,3 kW in enkelfasige modus.

Niet alleen integreert dit EV Charging Station NS volledig met een Victron Energy GX-apparaat en VRM. Wanneer je PV hebt, kan het ook ingesteld worden om overtollige energie van de zon te gebruiken voor het laden van je auto. Manuele en geplande modi bieden zelfs meer flexibiliteit om te reageren op de noden van de EV, afhankelijk van het systeem.

Het heeft een volledig programmeerbare RGB Lichtring rond de laadpoort dat meerdere lichteffecten toont, afhankelijk van de stroomstatus (ontkoppeld, ladend, geladen, enz.) om snel de apparaat status te bepalen.

Lees meer 12-04-2023

Ontdek de prijswijzigingen van Victron Energy

Via onderstaande link kan u de nieuwe prijslijst van Victron Energy downloaden voor kwartaal 2. Op enkele producten is er een prijsverlaging.

De belangrijkste verlagingen zijn:

 • EV Charging station: -30%! 
 • Enkele Orion DC-DC omvormers: -5% 
 • SmartShunt IP65: -7% resp. -8% 
 • Enkele Li-ion batterijen: -5% to -10%

Voor de nieuwe prijzen verwijzen we graag naar de prijslijst of onze Eshop.
Prijslijst in excel op aanvraag.

Lees meer 11-04-2023

Nieuwe energiemeter EM540 vervangt de EM24 en ET340 meter

De nieuwe EM540 energiemeter heeft veel voordelen voor het gebruik in ESS systemen waardoor de ET340 en EM24 meter niet langer interessant zijn om te gebruiken. 

Dit zijn pluspunten voor de EM540 in vergelijking met de oudere meters:

 • Snellere meting waardoor de ESS sneller reageert en de uitlezing meer overeenkomt met de uitlezing van de digitale meter.
 • Kleinere afmetingen, waardoor minder ruimte nodig is in elektriciteitskasten
 • Betere toegang tot RS485 connectoren, voor eenvoudige installatie.

De EM540 communiceert alleen via RS485 en kan daarom worden gebruikt met onze RS485 naar USB kabels:

 • ASS030572018 RS485 naar USB interface 1,8m
 • ASS030572050 RS485 naar USB interface 5m

Voor de EM540 is de laatste firmware release van de GX software noodzakelijk (V3).

Voorlopig is er nog geen opvolger voor de 'EM24 Ethernet' beschikbaar, dus de ethernet versie blijft beschikbaar maar heeft momenteel zeer lange levertermijnen. 

Lees meer 27-03-2023

Dirk Truyts op pensioen vanaf 31 maart

Na meer dan 40 jaar trouwe dienst nemen we afscheid van Dirk Truyts die op pensioen gaat op 31 maart.

Voor de logistieke afdeling kan u contact opnemen met Guido Deleersnyder op het nummer 03 328 06 69 of via mail warehouse@ysebaert.be.

Voor de service afdeling (garantie / herstellingen / programmatie / opleidingen) kan u terecht bij Toon Strubbe op het nummer 03 328 06 72 of via mail toon.strubbe@ysebaert.be.

We wensen Dirk een deugddoend pensioen!

Lees meer 20-03-2023

Hoe kan een reeds efficiënte generator 80% brandstof besparen?

Om hier op antwoord te geven heeft Victron een nieuwe brochure ontworpen over hybride generatoren. Dankzij het grote assortiment omvormers/laders, lithium batterijen en het VRM-bewakingsplatform kunnen ongelooflijke kostenbesparingen worden gerealiseerd. Tegelijkertijd wordt de energiezekerheid verhoogd en de uitstoot aanzienlijk verminderd.  

Hybride generatoren zijn niet alleen in zakelijk opzicht beter dan traditionele generatorinstallaties - ze zijn beter in vrijwel elke andere denkbare parameter. Een hybride systeem vermindert het brandstofverbruik, de uitstoot, het lawaai, de onderhoudsintervallen en de algehele logistiek, terwijl het altijd ononderbroken schone stroom levert.

Met meer dan 45 jaar ervaring hebben we geleerd wat er nodig is om batterijsystemen te bouwen die de tand des tijds doorstaan. Wij helpen u graag verder om uw project te realiseren.

Lees meer 16-03-2023

Nieuwe software update voor de EV chargers waardoor bluetooth en gepland laden mogelijk zijn

Victron Energy heeft een nieuwe firmware update gelanceerd voor de laders van elektrische voertuigen. Hierdoor wordt bluetooth geactiveerd waardoor je de lader kunt zien en configureren in de VictronConnect app op uw telefoon. Geplande oplaadtijden zijn ook toegevoegd wat nuttig is als je verschillende piek- en daluren tarieven hebt.

Videomaker Jono legt in deze video uit hoe u uw firmware bijwerkt en wat de voordelen van gepland opladen zijn.

Lees meer 24-02-2023

Ontdek de prijswijzigingen van Victron Energy

Via onderstaande link kan u de nieuwe prijslijst van Victron Energy downloaden. Er is een algemene prijsdaling van 5% op alle producten.

Voor de nieuwe prijzen verwijzen we graag naar de prijslijst of onze Eshop.

Lees meer 22-02-2023

Training S³ Batterijopslag en Off-Grid

Op 23 maart, 18 april, 23 mei (Nederlands) en 30 maart (Frans) organiseren we een training specifiek gericht naar batterijopslag (SmartSolarStorage) en off-grid oplossingen.
Deze training batterijopslag is bedoeld voor elektrische installateurs die thuisbatterijen en off grid systemen willen installeren.

Programma:

 • Keuze batterijtechnologie
 • Batterijopslag met S³ 1F
 • Batterijopslag met S³ 3F+N
 • Speciale toepassingen
 • Off-grid oplossingen
 • Off-grid, hoe dimensioneren?
 • Semi off-grid oplossingen

We starten om 9u en eindigen om 15u; een broodjesmaaltijd is voorzien.
De training gaat door in onze kantoren te Wommelgem.
Inschrijven is verplicht via deze link.

Voor installateurs die deze training gevolgd hebben en zich nog verder willen verdiepen in de configuratie van de Victron toestellen worden er expert opleidingen georganiseerd.
Voor de prijzen en datums van deze opleidingen kan u ons contacteren.

Lees meer 06-02-2023

Kom ons bezoeken op Intersolution!

In januari kan u ons vinden op InterSolution met onze S³ thuisbatterij, een 45kVA batterijsysteem, de nieuwe Pylontech batterij en oplossing voor het capaciteitstarief. 

InterSolution, de netwerk- en vakbeurs voor zonne-energie in de Benelux, vindt plaats op woensdag 25 en donderdag 26 januari 2023 in Flanders Expo Gent. Interesse in onze opslagsystemen? Dan ontmoeten wij u graag op onze stand 8339!  Voor een gratis ticket kan u zich registreren met onze code: SE10063748.

Lees meer 19-12-2022

Nieuwe VE.Bus BMS V2 om te combineren met GX-apparaat

De VE.Bus BMS en VE.Bus BMS V2 zijn accubeheersystemen voor 1 of meerdere Lihium smart batterijen (LFP) in systemen met Victron omvormers/laders uitgerust met VE.Bus-communicatie.

De “original” VE.Bus BMS wordt liefst gebruikt in systemen zonder GX-apparaat. De VE.Bus BMS V2 is de “volgende generatie” en heeft extra functies, zoals:

 • Externe aan/uit-aansluitklemmen.
 • In staat om VE.Direct en VE.Can zonneladers via een GX-apparaat uit te schakelen.
 • Mogelijkheid om de VE.Bus omvormer/lader vanuit meerdere apparaten te besturen, zoals de Digital Multi Control, de VE.Bus Smart dongle en/of een GX-apparaat.
 • Aansluitklemmen voor hulpvoedingsingang en hulpvoedingsuitgang waardoor een GX-apparaat van stroom voorzien blijft ook wanneer het systeem wordt uitgeschakeld.
Lees meer 16-12-2022

Eindejaarsperiode

Tijdens de komende eindejaarsperiode blijven wij paraat. Enkel op 26 december zijn we gesloten. De overige dagen staat een beperkt team tot uw dienst voor dringende leveringen of afhalingen.

Het Ysebaert team dankt u voor de prettige samenwerking in 2022 en wenst u en uw familie een succesvol 2023 toe.

Lees meer 14-12-2022

Training Batterijopslag en Off-Grid - VOLZET

Op 19 januari en 16 februari (Nederlands) organiseren we een training specifiek gericht naar batterijopslag (SmartSolarStorage) en off-grid oplossingen.
Deze training batterijopslag is bedoeld voor elektrische installateurs die thuisbatterijen en off grid systemen willen installeren.

Programma:

 • Keuze batterijtechnologie
 • Batterijopslag met S³ 1F
 • Batterijopslag met S³ 3F+N
 • Speciale toepassingen
 • Off-grid oplossingen
 • Off-grid, hoe dimensioneren?
 • Semi off-grid oplossingen

We starten om 9u en eindigen om 15u; een broodjesmaaltijd is voorzien.
De training gaat door in onze kantoren te Wommelgem.
Inschrijven is verplicht via deze link.

Lees meer 12-12-2022

Derde generatie aan zet in familiebedrijf Ysebaert

Lotte Ysebaert heeft Ysebaert NV overgenomen van haar vader, Frank Ysebaert. De KMO is daarmee aan de derde generatie toe.

Ysebaert NV biedt al 70 jaar lang kwalitatief hoogstaande producten en professioneel advies om elektrotechnische oplossingen te implementeren. Met hybride energiesystemen, explosiebeveiliging en maritieme verlichting kunnen we onze klanten met kennis van zaken ondersteunen. 

Grootvader Richard Ysebaert richtte het bedrijf op in 1953. Zoon Frank trad in zijn voetsporen in 1987 en liet het uitbloeien tot het bedrijf dat het vandaag is. 
Enkele jaren geleden zette Lotte Ysebaert haar eerste stappen in het bedrijf en Frank is dan ook trots te mogen aankondigen dat zij vanaf heden de touwtjes in handen heeft van het familiebedrijf. Lotte is klaar om het succesverhaal verder te zetten en haar eigen accenten te leggen. 
Frank blijft actief en zal het Ysebaert team waar nodig met raad en daad bijstaan.

Deze bedrijfsovername brengt voor onze klanten en leveranciers geen merkbare veranderingen met zich mee. U kan op ons blijven vertrouwen voor het leveren van kwalitatieve producten en we blijven u de service garanderen die u de afgelopen 70 jaar van ons gewend bent.

Lees meer 14-11-2022

Training Batterijopslag en Off-Grid - VOLZET

Op 22 november en 13 december organiseren we trainingen specifiek gericht naar batterijopslag (SmartSolarStorage) en off-grid oplossingen.
Deze trainingen batterijopslag zijn bedoeld voor elektrische installateurs die thuisbatterijen en off grid systemen willen installeren.

Programma:

 • Keuze batterijtechnologie
 • Batterijopslag met S³ 1F
 • Batterijopslag met S³ 3F+N
 • Speciale toepassingen
 • Off-grid oplossingen
 • Off-grid, hoe dimensioneren?
 • Semi off-grid oplossingen

We starten om 9u en eindigen om 15u; een broodjesmaaltijd is voorzien.
De trainingen gaan door in onze kantoren te Wommelgem.
Inschrijven is verplicht via deze link.

Lees meer 14-10-2022

Ontdek de prijswijzigingen van Victron Energy

Via onderstaande link kan u de nieuwe prijslijst van Victron Energy downloaden voor kwartaal 4.

Jammer genoeg is er een prijsverhoging van 5% op alle producten, 10 tot 15% op zonnepanelen.

Voor de nieuwe prijzen verwijzen we graag naar de prijslijst of onze Eshop.
Prijslijst in Excel op aanvraag.

Ontdek hier ook de gewijzigde S³ pakketten en prijzen.

Lees meer 03-10-2022

Nieuwe Phoenix smart chargers wereldwijd te gebruiken

De nieuwe Phoenix smart chargers IP43 120-240V hebben een brede ingang spanning en zijn daarom wereldwijd te gebruiken. Op termijn zullen deze nieuwe versies de oude vervangen. 

Hierbij een kort overzicht van de nieuwe functies:

 • Brede ingangsspanning 85 - 250VAC /45-65Hz
 • Vermindert inschakelstroom > lost problemen met afschakelende walstroom op
 • Gesynchroniseerd parallel laden
 • Instelbare ingangsstroom limiet
Lees meer 27-09-2022

Nieuwe Sun Inverter 250VA

De Sun Inverter combineert een sinusomvormer en een PWM-zonnelader in één behuizing en is eenvoudig te installeren, met een minimum aan bedrading.

Met de omvormer kunt u huishoudelijke apparatuur van stroom voorzien (max 250VA) met niet industriële of 'auto'-accu’s van 12 V of 24 V.

De zonnelader zorgt ervoor dat de accu's worden opgeladen met de energie uit zonnepanelen. Het laadalgoritme is programmeerbaar.

De parameters van de omvormer en zonnelader kunnen via Bluetooth in de VictronConnect-app worden uitgelezen. Daarnaast heeft de omvormer een VE.Direct-poort om een GX-apparaat of GlobalLink 520 aan te sluiten voor systeembewaking.

Lees meer 26-09-2022

Nieuwe hybride omvormer 6kVA

De Multi RS Solar 48/6000 is een 48V 6kVA omvormer / lader met een 450 VDC 4 kWp PV-ingang.

Dankzij de hoogfrequent technologie en een nieuw ontwerp weegt deze krachtige omvormer / lader slechts 11 kg. Daarnaast heeft de omvormer / lader een uitstekende efficiëntie, een laag stand-by-stroomverbruik en een zeer stille werking.

Het beeldscherm toont accu-, omvormer- en PV-parameters. Diezelfde parameters kunnen bekeken worden met een smartphone of ander Bluetooth-apparaat met behulp van de VictronConnect-app.

Dit toestel is nog niet goedgekeurd door Synergrid maar is in België wel een goed toestel voor (semi) off-grid installaties.

Lees meer 23-09-2022

Training Batterijopslag en Off-Grid - VOLZET

Op 25 en 27 oktober organiseren we trainingen specifiek gericht naar batterijopslag (SmartSolarStorage) en off-grid oplossingen.
Deze trainingen batterijopslag zijn bedoeld voor elektrische installateurs die thuisbatterijen en off grid systemen willen installeren.

Programma:

 • Keuze batterijtechnologie
 • Batterijopslag met S³ 1F
 • Batterijopslag met S³ 3F+N
 • Speciale toepassingen
 • Off-grid oplossingen
 • Off-grid, hoe dimensioneren?
 • Semi off-grid oplossingen

We starten om 9u en eindigen om 15u; een broodjesmaaltijd is voorzien.
De trainingen gaan door in onze kantoren te Wommelgem.
Inschrijven is verplicht via deze link.

Lees meer 06-09-2022

Training Batterijopslag en Off-Grid - VOLZET

Op 23 augustus en 12 september organiseren we trainingen specifiek gericht naar batterijopslag (SmartSolarStorage) en off-grid oplossingen.
Deze trainingen batterijopslag zijn bedoeld voor elektrische installateurs die thuisbatterijen en off grid systemen willen installeren.

Programma:

 • Keuze batterijtechnologie
 • Batterijopslag met S³ 1F
 • Batterijopslag met S³ 3F+N
 • Speciale toepassingen
 • Off-grid oplossingen
 • Off-grid, hoe dimensioneren?
 • Semi off-grid oplossingen

We starten om 9u en eindigen om 15u; een broodjesmaaltijd is voorzien.
De trainingen gaan door in onze kantoren te Wommelgem.
Inschrijven is verplicht via deze link.

Lees meer 20-06-2022

Informatiesessie Victron Energy producten - VOLZET

Op 15 september organiseren we een informatiesessie over Victron Energy producten voor de mobiele en maritieme markt.

Programma:

 • Overzicht van de producten en hun toepassing
 • Overzicht van de beschikbare software (VRM, VEConfigure, app’s, …)
 • Voorbeeldcalculatie kleine systemen

We starten om 9u en eindigen om 15u; een broodjesmaaltijd is voorzien.

De training gaat door in onze kantoren te Wommelgem.
Inschrijven is verplicht via deze link

Lees meer 17-06-2022

Snelle installatie en configuratie van de Victron EV charger met nieuwe video

Heb jij de nieuwe Victron EV charger al kunnen bemachtigen? Check dan zeker deze video waar alle informatie gegeven wordt over hoe deze te installeren en configureren. 

Nog technische vragen? Dan kan u ons zoals altijd contacteren voor meer informatie.

Lees meer 15-06-2022

Training Batterijopslag en Off-Grid

Op 14 juni (Nederlands) organiseren we een training specifiek gericht naar batterijopslag (SmartSolarStorage) en off-grid oplossingen.
Deze training batterijopslag is bedoeld voor elektrische installateurs die thuisbatterijen en off grid systemen willen installeren.

Programma:

 • Keuze batterijtechnologie
 • Batterijopslag met S³ 1F
 • Batterijopslag met S³ 3F+N
 • Speciale toepassingen
 • Off-grid oplossingen
 • Off-grid, hoe dimensioneren?
 • Semi off-grid oplossingen

Op 21 juni (Nederlands) organiseren we een experten training gericht op installateurs die al eerder onze basisopleiding over de S³ volgden en die reeds ervaring hebben met het installeren van de verschillende batterijsystemen. Deze opleiding zal zich richten tot het configureren van de toestellen en het berekenen van installaties.

We starten om 9u en eindigen om 15u; een broodjesmaaltijd is voorzien.
De training gaat door in onze kantoren te Wommelgem.
Inschrijven is verplicht via deze link.

Lees meer 16-05-2022

Nieuw demosysteem voor mobiele en maritieme toepassing

Recent werd onze showroom volledig vernieuwd. Er werd een nieuw demosysteem geplaatst voor de mobiele en maritieme markt. Dit systeem bestaat uit een Multiplus, smart lithium batterijen, MPPT, lynx smart BMS en alle nodige randtoestellen. Dit werkend demo systeem is ideaal om de werking uit te leggen en te laten zien hoe de installatie moet gebeuren. Er kan steeds een afspraak gemaakt worden om dit systeem te bekijken en de nodige uitleg te krijgen.

Lees meer 22-04-2022

Ontdek de nieuwe S³ prijzen met de US3000 en US5000

In onze nieuwsbrief vorige maand kondigden we aan dat de US2000 vervangen zal worden door de US3000 en de US5000. Ontdek hier de gewijzigde S³ pakketten en prijzen.

Wij hebben steeds gelijkaardige pakketten met de US3000 of de US5000. Dit omdat er komende maanden nog steeds leverproblemen kunnen zijn. Voorlopig zijn er geen US5000 batterijen beschikbaar bij Pylontech, deze worden opnieuw verwacht in kwartaal 3. Van de US3000 verwachten we komende maanden voldoende voorraad te hebben om vlot te kunnen leveren.

Lees meer 21-04-2022

Hoge energieprijzen en Synergrid beperkingen zorgen voor stijging semi off-grid systemen

Met een evenwichtig semi off-grid systeem werken we 8 tot 9 maanden per jaar off-grid en gaan we enkel in de donkere wintermaanden het net gebruiken. Het net gebruiken wij als een soort generator zonder alle nadelen van een generator. Door de stijgende energieprijzen wordt deze investering interessanter en dit merken we ook in de vraag. Daarnaast moet in dit systeem geen rekening gehouden worden met Synergrid keuringen omdat het batterijsysteem nooit geconnecteerd is aan het net. 

In een semi off-grid systeem gebruiken we een 40A of 80A transfer switch. Deze transfer switch schakelt automatisch over van het off-grid systeem naar het net als de batterijen onder een bepaalde DOD komen en er niet voldoende zonne-energie beschikbaar is. Bij de omschakeling wordt het off-grid systeem eerst volledig losgekoppeld voor dat de verbruikers aan het net gekoppeld worden, dit is het ‘break before make’ principe.  Deze onderbreking is echter zo klein (50miliseconden) dat elektrische apparaten hier geen last van ondervinden en alles zonder problemen blijft verder werken.

Met het semi off-grid systeem moeten we geen rekening houden met Synergrid beperkingen en/ of netstudies. Een veel gehoord probleem is ook dat iemand extra zonnepanelen wil leggen maar al het maximum heeft aan zonne-omvormervermogen. Met het semi off-grid systeem kunnen er extra zonnepanelen gekoppeld worden aan een MPPT die het batterijsysteem gaat voeden. Het is dus niet gek dat deze systemen in de lift zitten.

De foto’s van het semi off-grid systeem zijn van Ensol-tec. Zij installeerden recent dit semi off-grid systeem bij een landbouwbedrijf. De installatie bestaat uit 3 Quattro’s 48/15000, 1 MPPT 450/200 ,  1 MPPT 450/100 PV, dit geeft een DC productie van 44 kWp (uitbreidbaar tot 286kWp). Verder nog 38.4kWh aan Pylontech batterijen, de Cerbo GX, het nodige installatiemateriaal en natuurlijk onze transfer switch. De batterijcapaciteit zal binnenkort verdubbeld worden. 

Een semi off-grid systeem is steeds op maat van de klant en het is dus belangrijk om het dagelijks verbruik en piekverbruik te kennen om een goed werkend systeem voor te stellen. Voor meer informatie over dit systeem kan u ons steeds contacteren.

Lees meer 20-04-2022

Ontdek de prijswijzigingen van Victron Energy

Via onderstaande link kan u de nieuwe prijslijst van Victron Energy downloaden voor kwartaal 2. 
Jammer genoeg zijn er prijsverhogingen voor veel producten ten gevolge van gestegen prijzen van onderdelen.

De belangrijkste verhogingen zijn:

 • Omvormers, Multi's en Quattro's: 3% tot 8%
 • Acculaders: 5%
 • Scheidingstransformatoren: 6%
 • Lynx producten: 5%
 • GX producten: 5% tot 8%
 • Smartsolar MPPT RS: 10%

Voor de nieuwe prijzen verwijzen we graag naar de prijslijst of onze Eshop.
Prijslijst in excel op aanvraag.

Lees meer 01-04-2022

Uw auto laden met overschot aan zonne-energie met de Victron EV charger

Victron heeft onlangs een laadstation voor elektrische auto’s gelanceerd. Het laadstation levert maximaal 22kW AC in driefasige modus of 7,3kW in enkelfasige modus. 

Er kan gekozen worden tussen een handmatige of automatische modus. Bij de handmatige modus kan het laden manueel gestart of gestopt worden. Bij de automatische modus wordt maximaal gebruik gemaakt van het PV-systeem. Het laadstation detecteert wanneer er overtollige zonne-energie beschikbaar is en gebruikt alleen deze stroom om het voertuig op te laden. Dit werkt enkel bij een ESS systeem van Victron Energy.

Het laadstation heeft een 4,3-inch LCD-touchscreen voor bewaking en bediening. Met de lichtring rond de laadpoort zie je snel wat de status van het apparaat is. Deze kan via de web interface worden geprogrammeerd om verschillende lichteffecten weer te geven op basis van de huidige status (losgekoppeld, opladen, opgeladen enz.). De EV-charger kan ook geconfigureerd en bewaakt worden vanaf de GX touch.

Lees meer 31-03-2022

US2000C vervangen door US3000C en US5000B

Pylontech kondigde onlangs verschillende prijsstijgingen aan. De US2000C stijgt met meer dan 23% in prijs! Gelukkig stijgen de US3000 en de US5000 minder hard in prijs (6%-10%). Hierdoor is het ook niet langer interessant om de US2000C te gebruiken en zal deze, na uitputting van de voorraad, niet meer beschikbaar zijn. 

De US3000C heeft een capaciteit van 3.5kWh, De US5000B heeft een capaciteit van 4.8kWh. Net zoals bij de US2000C kunnen er 16 modules parallel geschakeld worden zonder LV-hub. Bij meer modules moet deze LV-hub mee besteld worden 

Momenteel heeft Pylontech nog leveringsproblemen met de  US5000B waardoor deze komende weken nog maar beperkt beschikbaar is.  

De US2000B/US2000C, de US3000 en de US5000 kunnen steeds gecombineerd worden. Hou hierbij rekening met onderstaande tabel.

Master battery(1st) US3000C/US2000C
Slave 2nd~8th US3000C/US2000C/US2000B
Slave 9th~16th US3000C/US2000C

 

Master battery(1st) US5000
Slave 2nd~8th US5000/US3000C/US2000C/US2000B
Slave 9th~16th US5000/US3000C/US2000C

Voor prijzen en datasheets kan u terecht op onze webshop.

Lees meer 30-03-2022

Nieuwe Venus OS 2.8 versie vol nieuwe functies en verbeteringen

Victron heeft de Venus OS V2.80 uitgebracht, een belangrijke nieuwe release vol met nieuwe functies en verbeteringen. Venus OS is de software die draait op de Cerbo GX monitoringsysteem, evenals op zijn voorgangers, de Color Control GX, Venus G... Het zit ook in de GX-versies van de MultiPlus-II en EasySolar-II.

De belangrijkste nieuwe functies zijn:

 • Ondersteuning voor de draadloze Ruuvi temperatuursensoren, die ook de luchtvochtigheid en luchtdruk meten (zie vorig nieuwsbericht)
 • Aansturing van een relais op temperatuur
 • Bewaking van zowel AC als DC belastingen
 • Verbeterde ondersteuning voor VRM-overzichtsdetails
 • Volledige ondersteuning voor Inverter RS en beperkte ondersteuning voor de nieuwe Multi RS.

Een link naar de volledige lijst van veranderingen en instructies over hoe je kunt updaten vind je hier.

Lees meer 28-02-2022

Gemakkelijk temperatuur monitoren met de draadloze temperatuursensoren van RUUVI

Met de Ruuvi temperatuursensoren hou je perfect een oogje in het zeil van op afstand op uw jacht of vakantiewoning. 

Ruuvi is een complete meetoplossing. Het maakt niet uit of u één of 20 plaatsen hebt die u wilt meten. Plaats gewoon uw sensoren en controleer de meetwaarden vanaf uw mobiele telefoon. Naast temperatuur kunnen ze ook de vochtigheid meten. Omdat ze gevoed worden door een kleine muntcel in de sensor en ook draadloos zijn, zijn ze super eenvoudig te installeren. Ruuvi sensoren werken standaard binnen Bluetooth-bereik.

De gegevens van de Ruuvi sensoren ziet u ook op de VRM portal van Victron.

Een paar opmerkingen:

 • Victron/Ysebaert heeft de Ruuvi sensoren niet op voorraad. Ze zijn rechtstreeks te koop op ruuvi.com.
 • Om gegevens van de Ruuvi sensor te lezen, is een Bluetooth USB-adapter nodig. Voor CCGX, Venus GX, en ook voor de Cerbo GX. Een lijst van geschikte en geteste Bluetooth USB-adapters is beschikbaar hier.
 • Met de laatste Venus software kunnen meerdere Bluetooth USB-adapters worden geïnstalleerd en zullen ze allemaal worden gebruikt om gegevens van de Ruuvis te lezen. Dit is prettig, want het maakt het mogelijk om het bereik uit te breiden met behulp van een USB-verlengkabel.
Lees meer 25-02-2022

Nieuwe FORCE-L2 batterijen van PYLONTECH getest en leverbaar

De Force-L2 is de nieuwste batterij van Pylontech ontwikkeld voor energieopslag in residentiële en KMO-omgevingen. Door zijn modulair ontwerp kunnen er tot 4 modules met een nominaal vermogen van 3.5kWh parallel geschakeld worden om tot een totale accucapaciteit van 14 kWh te komen.
De batterijen zijn zeer eenvoudig te installeren door de geïntegreerde bekabeling en zekering, de verschillende modules kunnen eenvoudig gestapeld worden. Daarnaast heeft deze een kleine vloeroppervlakte waardoor ze zelfs in de kleinste ruimtes past en heeft de Force een mooi design.

Wij hebben de Force-L2 batterijen getest in combinatie met onze S³ systemen. Na een noodzakelijke update naar versie 1.6 werken deze perfect samen. Deze update zullen wij voor onze klanten reeds op voorhand doen zodat het volledige systeem plug&play werkt. 

Naast onze S³ met de US2000 batterij zal er dus ook gekozen kunnen worden voor de S³ met Force-L2 batterijen. Ontdek al onze S³ pakketten en prijzen. De batterijen zijn ook te bestellen via onze webshop.

Lees meer 24-02-2022

Project in de kijker: Gijsels BV, opslaan van energie bij het testen van generator

Onze klant Gijsels BV is een vooraanstaand verhuurbedrijf van generatoren in België, Zij leveren betrouwbare generatoren, meestal in de klasse 20kVA-600kVA, onmiddellijk uit voorraad.

Onderdeel van hun succes is een testregime - vóór levering, en bij teruglevering - waarbij de aggregaten een uur lang onder belasting worden gedraaid om er zeker van te zijn dat ze naar tevredenheid presteren.

Tot voor kort werd alle elektriciteit die tijdens het testen onder belasting werd opgewekt, als warmte afgevoerd.  Elias Gijsels - de zoon van de eigenaar van het bedrijf - werkte toevallig aan een duurzaamheidsproject op school en stelde voor de test-energie op te slaan en te gebruiken om de werkplaats en kantoren van energie te voorzien. Hij hielp bij het ontwerpen en installeren van een systeem waardoor het bedrijf nu grotendeels zelfvoorzienend is op energiegebied.

Om te voldoen aan de Synergrid wetgeving hebben wij een semi off-grid systeem voorgesteld.
Het driefasesysteem maakt gebruik van 3 x Quattro 15kVA omvormerladers samen met Pylontech batterijen en wordt aangestuurd door een Cerbo GX.

Componenten:

 • 3x Victron Energy Quattro 48/15000
 • Lynx verdelers
 • 32 modules US2000 Pylontech batterijen (77kWh) + 1 communicatie hub
 • PV actief op het openbare net (AC 6 kW)
 • PV actief op het energiesysteem ( AC SMA 15 kW)
 • Transferswitch 80A

Lees het volledige artikel hier verder.

Lees meer 17-01-2022

Webinar S³ thuisbatterij

In onze webinar over onze S³ geven we in 1 uur de belangrijkste inzichten in de verschillende pakketten thuisbatterijen en wat u moet weten om deze te installeren. Onze webinar is gericht op elektrische installateurs die thuisbatterijen willen verkopen en installeren.
Inschrijven is verplicht. 

Schijf u nu in voor onze webinar op 9 februari (Nederlands) of 17 februari (Engels)!

Lees meer 13-01-2022

Kom ons bezoeken op Intersolution!

In januari kan u ons vinden op InterSolution met onze S³ thuisbatterij, een off-grid systeem ingebouwd in een container, de nieuwste Victron Energy producten en de nieuwe Pylontech batterijen.

InterSolution, de netwerk- en vakbeurs voor zonne-energie in de Benelux, vindt plaats op woensdag 19 en donderdag 20 januari 2022 in Flanders Expo Gent. Interesse in onze opslagsystemen? Dan ontmoeten wij u graag op onze stand 8339!  Voor een gratis ticket kan u zich registreren met onze code: SE10063748.

Lees meer 21-12-2021

De nieuwe Quattro-II combineert een Multiplus II met 2 AC-ingangen!

De Victron Quattro-II is, net als de Multiplus, een gecombineerde omvormer en lader. In tegenstelling tot de Multiplus accepteert de Quattro twee AC-ingangen en maakt automatisch verbinding met de actieve bron. De vele speciale eigenschappen bestaan onder andere uit hybride PowerAssist-technologie en meerdere systeemintegratiefuncties zoals drie-fasebesturing en parallelle besturing. 
Meer details over de nieuwe Quattro-II 48/5000 en Quattro-II 24/5000 vind je in de datasheets op onze webshop. Let op, deze heeft momenteel nog geen Synergrid keuring en mag dus nog niet als ESS gebruikt worden.

Lees meer 20-12-2021

Milieubijdrage Bebat voor thuisbatterijen vanaf 1 januari 2022

Op 14 december 2021 ontvingen wij bijgevoegd schrijven van Bebat omtrent de invoering van een milieubijdrage vanaf 1 januari 2022. Kort samengevat zijn wij verplicht om voor leveringen vanaf 01/01/2022 een milieubijdrage aan te rekenen van € 2,39/ kg lithium-ion batterij, wanneer deze voor een ESS systeem gebruikt wordt. 

Een Pylontech batterij US2000C weegt 22,5 kg waarvoor dus een bijdrage van €53,80 zal aangerekend worden.

Meer hierover kan u lezen in bijgevoegd schrijven.

Wij betreuren ten zeerste deze laattijdige communicatie van Bebat alsook de hoogte van de aan te rekenen bijdrage maar helaas worden ook wij hier voor een voldongen feit gesteld.

Lees meer 17-12-2021

Eindejaarsperiode

Tijdens de komende eindejaarsperiode blijven wij paraat. Enkel op 24 december zijn we gesloten. De overige dagen staat een beperkt team tot uw dienst voor dringende leveringen of afhalingen.

Het Ysebaert team dankt u voor de prettige samenwerking in 2021 en wenst u en uw familie een succesvol 2022 toe.

Lees meer 16-12-2021

Pylontech batterijen omschakeling van US2000B naar US2000C

Tot op heden leverden wij de US2000B batterijen van Pylontech. Deze versie is niet meer leverbaar en vervangen door de US2000C. Deze batterijen zijn bijna identiek maar er zijn 2 verschillen waar rekening mee gehouden moet worden:

 1. De US2000B batterijen communiceren met Victron apparaten door middel van een VE.CAN type B kabel. De US2000C batterijen communiceren met Victron apparaten door middel van een VE.CAN type A kabel.
 2. Vanaf 9 modules is het met de US2000B nodig om een LV-hub te gebruiken. Bij de US2000C is dit pas nodig vanaf 17 modules!

Heeft u reeds een systeem met US2000B modules en wilt u deze nog uitbreiden?
Het is geen probleem om US2000C en US2000B modules te combineren. Pas op! Gebruik steeds de US2000C als master batterij met VE.CAN type A kabel.

Heeft u meer dan 8 modules en een combinatie van US2000B en US2000C?
Dan moeten zowel de master batterij als module 9 tot 16 zeker de US2000C modules zijn. Voor module 2 tot 8 kan u dan de US2000B batterijen gebruiken.

Nieuwe Force L2 batterijen
Daarnaast kunnen wij nog meedelen dat de problemen met de Force L2 batterijen opgelost zijn. Vanaf februari zijn deze leverbaar maar u kan deze reeds nu bestellen om zeker te zijn van levering.

Lees meer 26-11-2021

Controleer uw batterijen via Bluetooth met een smartshunt

Met de smartshunt kan u uw batterijen draadloos controleren door middel van bluetooth.
Wij krijgen regelmatig vragen over het installeren en instellen van de Victron smartshunt. Deze video van Victron Energy legt dit heel duidelijk uit!
Mocht u na het zien van de video nog vragen hebben, kan u ons natuurlijk altijd contacteren.

Lees meer 25-11-2021

Een nog betere weergave van uw systeem met het nieuwe 7” touchscreen

De Cerbo GX heeft naast een 5 inch touchscreen nu ook een 7 inch touchscreen. Het 7” touchscreen geeft een direct overzicht van uw systeem en maakt het mogelijk om de instellingen in een oogwenk aan te passen.
De GX touch 70 kan reeds besteld worden op onze webshop en met deze handige bevestiging monteert u het scherm gemakkelijk aan een muur.

Lees meer 24-11-2021

Nieuwe release Victron Connect 5.48

Victron Energy heeft een nieuwe versie van VictronConnect gelanceerd. De veranderingen zijn voornamelijk nieuwe firmwareversies, evenals enkele stabiliteitsverbeteringen. De inbegrepen firmware-updates voor MPPT Solar Chargers, Inverter RS, BMV's, SmartShunt en andere productreeksen zijn nu allemaal optioneel: de gebruiker hoeft alleen een update uit te voeren als hij zijn instellingen wil wijzigen. Het aantal verplichte firmware-updates vermindert hierdoor aanzienlijk bij gebruik van VictronConnect.

Alle veranderingen op een rijtje kan u hier lezen.

Lees meer 28-10-2021

Voorkom het uitschakelen van de zonnepanelen door een correcte installatie van een thuisbatterij

De laatste tijd lees je vaak in het nieuws dat bij goed weer het net overbelast wordt door de vele zonnepanelen die op hetzelfde moment terug leveren. De zonne-omvormers worden dan automatisch uitgeschakeld en hierdoor gaat je zonne-energie volledig verloren.

Wanneer je een thuisbaterij installeert voorkom je echter deze verliezen en kan de zonne-energie nog steeds gebruikt worden om de verbruikers te voeden en om de batterij te laden. Pas op, dit zal enkel werken wanneer de Multiplus II in serie geplaatst wordt op het net. Er moet dan wel rekening gehouden worden met de Factor 1.0 regel, meer lezen over deze regel kan hier.

Wanneer de Multiplus II in serie gezet wordt en de spanning op het net stijgt zal deze zich automatisch van het net ontkoppelen. De MultiPlus II  blijft echter wel werken waardoor je een micro-grid creëert en de zonne-omvormer dus zal blijven werken. 

Wanneer een batterijsysteem parallel op het net geplaatst wordt en de zonne-omvormer wordt op de uitgang van de Multiplus II aangesloten zal deze ook blijven werken.

Dit is dus zeker een belangrijk argument wanneer je beslist om het batterijsysteem in serie of parallel op het net te installeren.

Lees meer 27-10-2021

Geen prijsstijgingen en voldoende voorraad beschikbaar bij Victron Energy

Belangrijk en uitzonderlijk in deze tijden is dat er geen enkele prijsstijging is bij Victron Energy voor kwartaal 4. Ondanks de vele problemen op de markt rekent Victron Energy deze kosten niet door naar hun klanten. Daarnaast blijven de leveringsproblemen beperkt en is er voor de meeste producten nog voldoende voorraad aanwezig.

Via onderstaande link kan u de nieuwe prijslijst van Victron Energy downloaden voor kwartaal 4.
Voor de nieuwe prijzen verwijzen we graag naar de prijslijst of onze Eshop.

Lees meer 26-10-2021

Mooi design en snelle installatie met de nieuwe Force-L2 batterijen van Pylontech

De Force-L2 is de nieuwste batterij van Pylontech ontwikkeld voor energieopslag in residentiële en KMO-omgevingen. Door zijn modulair ontwerp kunnen er tot 4 modules met een nominaal vermogen van 3.5kWh parallel geschakeld worden om tot een totale accucapaciteit van 14 kWh te komen.
De batterijen zijn zeer eenvoudig te installeren door de geïntegreerde bekabeling en zekering, de verschillende modules kunnen eenvoudig gestapeld worden. Daarnaast heeft deze een kleine vloeroppervlakte waardoor ze zelfs in de kleinste ruimtes past en heeft de Force een mooi design.

De geïntegreerde BMS (battery management system) dient om de cellen te beschermen tegen extreme temperaturen, spanningen en stromen. De accu is ontworpen voor een levensduur van 6000 cycli bij 25°C. 

Naast onze S³ met de US2000 batterij zal er dus ook gekozen kunnen worden voor de S³ met Force-L2 batterijen. Ontdek al onze S³ pakketten en prijzen. De batterijen zijn ook te bestellen via onze webshop en zullen in voorraad zijn vanaf december.

Lees meer 23-09-2021

Training Batterijopslag en Off-Grid

Door de versoepelde maatregelen kunnen we opnieuw opleidingen organiseren bij ons op kantoor. Voorlopig zijn er 3 nieuwe opleidingen gepland.

Op 22 november (Nederlands) (25 oktober is reeds volzet) en 29 oktober (Frans) organiseren we trainingen specifiek gericht naar batterijopslag (SmartSolarStorage) en off-grid oplossingen.

Programma:

 • Keuze batterijtechnologie
 • Batterijopslag met S³ 1F
 • Batterijopslag met S³ 3F+N
 • Speciale toepassingen
 • Off-grid oplossingen
 • Off-grid, hoe dimensioneren?
 • Semi off-grid oplossingen

REEDS VOLZET, INSCHRIJVING NIET MEER MOGELIJK :
Op 27 oktober (Nederlands) organiseren we een experten training gericht op installateurs die al eerder onze basisopleiding over de S³ volgden en die reeds ervaring hebben met het installeren van de verschillende batterijsystemen. Deze opleiding zal zich richten tot het configureren van de toestellen en het berekenen van installaties.

We starten om 9u en eindigen om 15u; een broodjesmaaltijd is voorzien.
De training gaat door in onze kantoren te Wommelgem.
Inschrijven is verplicht via deze link.

Lees meer 22-09-2021

Current sensor voor Multiplus II met kabel van 20 meter

Wanneer de Multiplus II in een ESS systeem wordt gebruikt, moet men steeds een current sensor van Victron Energy installeren.

De current transformer heeft een aantal voordelen:

 • Sneller te installeren daar deze rond de ader van de netaansluiting kan geklikt worden.
 • Op de MultiPlus II wordt deze aangesloten middels een jack aansluiting.
 • De current transformer is geschikt tot 100A.

Deze was reeds beschikbaar met een kabel van 1m en 5m en is nu ook beschikbaar met een kabel van 20 meter.

Lees meer 21-09-2021

Remote update vrm

Voor de ervaren Victron installateurs is het nu ook mogelijk om remote firmware updates uit te voeren rechtstreeks vanuit de VRM website. Let op, er zijn enkele voorwaarden om dit te kunnen doen. Lees hier alles over in dit document.

Lees meer 28-06-2021

Nieuwe Electrical Support Engineer Toon Strubbe

Deze maand heeft Toon Strubbe ons “energiek” team vervoegd als Electrical Support Engineer. Na zijn inwerkperiode zal hij instaan voor het beantwoorden van de technische vragen, het maken van schema’s, het uitvoeren van interventies en het configureren van toestellen. Een meerwaarde voor ons team zodat wij jullie nog beter kunnen bijstaan. 

Contactgegevens:
Mail: ToonStrubbe@ysebaertbe
Tel : +32 (0)3 328 06 72

Lees meer 25-06-2021

Grotere batterijsystemen mogelijk door Synergrid keuring van Quattro, webinar op 5 augustus

Omvormers die gebruikt worden in batterij opslagsystemen moeten door Synergrid worden gehomologeerd. Onderstaande modellen van de Quattro omvormer/lader van Victron Energy zijn nu ook gehomologeerd volgens het voorschrift C10/11 ed2.1 (2019) en staat in de lijst C10/26.

Hierdoor zijn we dus niet langer beperkt tot het 5kVA omvormervermogen van de Multiplus-II en zijn ook grotere batterijsystemen mogelijk bij een 3 fase aansluiting.

Aangezien de Quattro geen interne dubbele ontkoppelingsrelais heeft moet deze nog extern aangesloten worden. Hiervoor heeft Victron een Anti-Islanding Box waar deze dubbele relais, de Ziehl UFR1001E om deze  relais aan te sturen en een hoofdzekering ingebouwd zijn. Deze is geschikt voor zowel monofasige als driefasige systemen. Hij heeft een vermogen tot 63A per fase en alle onderdelen zijn handig ondergebracht in een IP65-behuizing. Het is ook mogelijk om de Ziehl apart aan te kopen.

Op 5 augustus om 08.30u zal Luc Baeyens een webinar geven over het gebruik van de Quattro in ESS systemen. Inschrijven is verplicht via deze link.

Lees meer 24-06-2021

Eenvoudig tanklevels monitoren met de GX Tank 140

De GX Tank 140 kan tot 4 tanklevelsensoren aflezen. Het is een accessoire voor het aanbod van GX-systeem bewakingsproducten, waarvan de Cerbo GX het meest gebruikte model is.
Tankniveaus kunnen zowel in het systeem afgelezen worden maar ook op afstand via de VRM Portal.
De GX Tank is compatibel met zowel stroomensoren (4 tot 20 mA) als voltagesensoren (0 tot 10V). De aansluiting op het GX-apparaat is via USB, dit is ook hoe de GX Tank 140 voeding krijgt: er zijn geen extra voedingskabels nodig.
De bedrading van de tanksensor is heel simpel: twee van de vier ingangen leveren een 24 V-voedingsbron om de sensor te voeden. De andere twee ingangen hebben wel een externe voedingsbron nodig. Daarvoor is een aansluitklem samen met gezekerde uitgangen voorzien.
De limiet is configureerbaar, zodat ook sensoren gebruikt kunnen worden die slechts een gedeelte van de schaal gebruiken, bijvoorbeeld 0 tot 5 V.
Om een stabiele aflezing te krijgen kunnen de metingen gedempt worden. Het dempen kan worden geconfigureerd tussen 1 en 60 seconden.
Defecte sensoren en bedradingsproblemen worden gedetecteerd: er wordt een alarm gegenereerd als de waardes buiten het bereik vallen.
Voor toepassing in de scheepsvaart, kan het GX-apparaat deze tankniveaus versturen op het NMEA 2000-netwerk, zodat deze ontvangen kunnen worden door andere beeldschermen zoals een MFD.

Meer informatie in deze datasheet.

Lees meer 23-06-2021

ESS tip bij opstart systeem met Pylontech batterijen

Lithium batterijen worden getransporteerd met een 50% lading welke opgelegd zijn door de ADR regels. Wanneer men x aantal pylontech modules samenvoegt kan het gebeuren dat er een kleine onbalans voorkomt. 

Om dit te vermijden dien je bij elke nieuwe installatie volgende stappen uit te voeren:

 • Via het vrm portaal selecteer Remote Console 
 • Bij apparatenlijst “Instellingen” selecteren
 • “ESS” selecteren
 • “Modus” selecteren
 • Selecteer “Houd de accu’s opgeladen”  
 • Na 24h selecteer “ Geoptimaliseerd ( zonder batterylife)”; het systeem werkt dan weer in ESS modus
Lees meer 31-05-2021

Nieuwe Victron smart lithium batterij met kleinere afmetingen

De populaire smart lithium batterij 24V 200Ah is nu ook beschikbaar in een kleinere en lichtere behuizing. De batterij weegt slechts 39 kilo en heeft een afmeting van (hxbxd) 237 x 650 x 163mm. Hierdoor zal deze nog geschikter zijn om te gebruiken in mobiele toepassingen. 

Lees meer 28-05-2021

Nieuwe BMS voor Victron Smart Lithium batterijen

De Lynx Smart BMS is een speciaal batterijbeheersysteem voor Victron Smart Lithium batterijen. Er zijn meerdere BMS-en beschikbaar voor deze batterijen en de Lynx Smart is de meest uitgebreide en complete optie. 

Deze bevat een positieve en een negatieve busbar, een BMS, een contactor en een accubewaking. De Lynx Smart BMS kan via Bluetooth communiceren met de VictronConnect-app en kan via VE.Can communiceren met een GX-apparaat. Het GX-apparaat kan worden aangesloten op het VRM-portaal. Hierdoor is bewaking op afstand mogelijk. De Lynx Smart BMS heeft een status-LED en een Bluetooth-LED en wordt geleverd met twee VE.Can RJ45-aansluitingen.

Onderdelen van het Lynx Distributiesysteem
De Lynx Smart BMS is onderdeel van het modulaire Lynx Distribution-systeem. Andere onderdelen van het Lynx Distributiesysteem zijn de volgende producten: 

 • Lynx Power In - Een positieve en negatieve stroomrail met 4 aansluitingen voor batterijen of DC-apparatuur.
 • Lynx-distributor - Een positieve en negatieve busbar met 4 gezekerde aansluitingen voor batterijen of DC-apparatuur samen met zekeringsbewaking.
 • Lynx Shunt VE.Can - Een positieve busbar met ruimte voor een hoofdsysteemzekering en een negatieve busbar met een shunt voor batterijbewaking. Het heeft VE.Can-communicatie voor bewaking en configuratie met een GX-apparaat. 
Lees meer 27-05-2021

Phoenix Inverter Smart nu ook beschikbaar in 5000VA

De Phoenix Inverter Smart is nu ook beschikbaar in 5000VA voor 24V- en 48V-systemen.
De Phoenix Inverter Smart is een efficiënte en betrouwbare omvormer in een volledige metalen behuizing.

De Phoenix smart omvormer is krachtig genoeg om de meeste plugin-apparaten te voeden in je auto, boot, caravan of huis. Een ringkerntransformator levert de hoge piekstroomcapaciteit, stabiele spanning en frequentie en een hoge sinusgolfkwaliteit.

De installatie is eenvoudiger dan ooit met klemmen die beter toegankelijk zijn voor de monteur en die een professionele afwerking mogelijk maken.

Bluetooth is ingebouwd en maakt het instellen van je omvormer met hoog vermogen makkelijker dan ooit tevoren. Configureer alarmen, alarmrelais, spanningsuitschakeling, eco-modus en nog veel meer. Alles vanuit VictronConnect.

Lees meer 28-04-2021

Hybride omvormer Easysolar II op Synergrid lijst

Hybride omvormers die gebruikt worden in batterij opslagsystemen moeten door Synergrid worden gehomologeerd. De EasySolar II van Victron Energy is nu ook gehomologeerd volgens het voorschrift C10/11 ed2.1 (2019) en staat in de lijst C10/26.

De EasySolar-II GX combineert een MPPT zonnelader, een omvormer/lader en besturingscentrum in één behuizing. Het product is makkelijk te installeren, met een minimum aan bedrading. Bij nieuwe solar installaties waar men DC wilt laden is dit toestel dus ideaal.

Lees meer 27-04-2021

Onze Product Manager in Cebeo magazine

Vorig jaar telde 1 op 50 PV-systemen een batterij, nu zijn dat er 1 op 5! Wij zien dan ook een enorme meerverkoop in onze S³ thuisbatterij met Victron Energy omvormer/lader en batterijen van Pylontech.
Onze product manager Hybride Energy, Luc Baeyens, gaf in een interview met Cebeo hier meer uitleg over.

Download het interview of bekijk het volledige Cebeo home magazine.

Lees meer 19-04-2021

Belangrijk! Synergrid keuring voor Multiplus-II aangepast!

De Multiplus II van Victron Energy was in het verleden gehomologeerd door Synergrid zonder bijkomende EnFluRi sensor. In een ESS systeem konden verschillende meters gebruikt worden zoals de ET112, ET340, EM24… 

Voortaan kunnen deze meters niet meer gebruikt worden en moet voor nieuwe installaties de current transformer worden gebruikt.

De current transformer heeft een aantal voordelen:

 • Sneller te installeren daar deze rond de ader van de netaansluiting kan geklikt worden.
 • Op de MultiPlus II wordt deze aangesloten middels een jack aansluiting.
 • De current transformer heeft een kabel met een lengte van 1m of 5m en kan door de installateur worden verlengd met een drie-aderige kabel van min. 0,75mm² tot 20m.; een afgeschermde kabel bv. LIYCY heeft de voorkeur.
 • De current transformer is geschikt tot 100A.

Voor onze S³-systemen heeft dit als gevolg:

 • Monofase systemen die worden aangesloten op een monofase net (of op een 3x220 net zonder N) worden geleverd met 1 current transformer met 5m kabel i.p.v. een meter EM24 
 • Driefase systemen met N worden geleverd met 3 current transformers van 5m. i.p.v. een meter EM24
 • Een monofase systeem op een 3F+N net heeft een extra meter ET340 of EM24 nodig om de andere fasen te kunnen meten en aan fasecompensatie te kunnen doen. Deze moet extra worden besteld.

De current transformer heeft bestelcode:

CTR110000500 met 1m kabel, brutoprijs € 45,00 excl. BTW
CTR110000550 met 5m kabel, brutoprijs € 50,14 excl. BTW  

De voorraad van de current transformer met 5m kabel is momenteel beperkt.

Lees meer 30-03-2021

Nieuwe MPPT RS opgenomen in S³ met DC-productie

Dat de nieuwe zonnelader MPPT RS vele voordelen heeft kon u in ons nieuwsbericht van december reeds lezen. Met zijn 2 onafhankelijke trackers kunnen zonnepanelen met een verschillende oriëntatie (vb. Oost-West) aangesloten worden op 1 MPPT. Deze MPPT is ideaal om te gebruiken in netgekoppelde batterijsystemen met veel in serie gekoppelde PV-panelen.
Daarom hebben we deze ook opgenomen in onze S³ met DC productie in combinatie met de Multiplus II 48/5000 GX. Daar waar we eerst voor de MPPT 250/100 kozen heeft de MPPT RS veel meer mogelijkheden en is dus ideaal om aan te bieden bij een nieuwe PV installatie in combinatie met een thuisbatterij.

Lees meer 25-02-2021

4 kleine webinars van Victron Energy op 18 maart

Op 18 maart geeft Victron Energy 4 kleine webinars van 15 min in het Nederlands.
1) Synchronisatie van batterijmonitoren (start 09.15u)
2) Smart lithium batterijen (start 10u)
3) Scheidingstransformator (start 10.45u)
4) Verschil Lithium SuperPack vs Smart Lithium batterijen (start 11.30u)

Inschrijven kan via deze link.

Lees meer 24-02-2021

Kom alles te weten over off-grid en semi off-grid systemen in onze webinar

Op 11 maart om 08.30u geven we een webinar over off-grid en semi off-grid systemen.
We geven in 1 uur de belangrijkste inzichten in hoe een off-grid systeem eruit ziet, hoe je deze moet dimensioneren en wat het verschil is met ons semi off-grid systeem.

Om hieraan deel te nemen kan je je inschrijven via deze link.

Lees meer 23-02-2021

Wat is een thuisbatterij en hoe werkt dit?

Nu de terugdraaiende teller is afgeschaft is er een enorme interesse in thuisbatterijen. In onze video leggen we uit hoe een thuisbatterij werkt, wat de voordelen zijn en hoe je je kan voorbereiden op het capaciteitstarief.

Lees meer 22-01-2021

VE.Direct toestellen gemakkelijk online monitoren met de GlobalLink 520

We geloven dat inzicht in uw installatie hebben een sleutelfactor is in het behouden en bedienen van uw zelfvoorzienende energieoplossingen. Hiervoor moet u eenvoudig uw systeem online kunnen monitoren en heeft Victron Energy de GlobalLink 520 gecreëerd. Dit toestel zal 4G LTE-M connectiviteit brengen aan alle VE.Direct ingeschakelde toestellen zonder enige maandelijkse kosten of abonnementen.

De GlobalLink 520 wordt geleverd met twee VE.Direct-poorten hetgeen u toestaat tot twee VE.Direct-toestellen, zoals een BMV-accumonitor en/of een MPPT zonnelaadregelaar, rechtstreeks met VRM te verbinden. Met twee digitale invoeren die ook werken als pulstellers en een controleerbaar relais op afstand vormt het een perfecte oplossing om uw installatie te controleren en regelen.

De GlobalLink 520 wordt geleverd met een ingebouwde antenne die ontworpen werd om overal ter wereld te werken. Wanneer u echter betere ontvangst vereist of u uw module wenst te installeren in bijvoorbeeld een mobiele toepassing, is het ook mogelijk een externe antenne te monteren.
Uw aankoop omvat tevens 5 jaar connectiviteit dus hoeft u zich geen zorgen te maken over het aankopen van een aparte databundel en SIM-kaart.

Dit toestel zal pas beschikbaar zijn vanaf mei 2021.

Lees meer 21-01-2021

Webinar S³ thuisbatterij

In onze webinar over onze S³ geven we in 1 uur de belangrijkste inzichten in de verschillende pakketten thuisbatterijen en wat u moet weten om deze te installeren. Onze webinar is gericht op elektrische installateurs die thuisbatterijen willen verkopen en installeren.
Inschrijven is verplicht. 

Schijf u nu in voor onze webinar op 5 februari 2021!

Lees meer 20-01-2021

Wij steunen Kom op tegen kanker!

Ons budget voor eindejaarsgeschenken besteden we ook dit jaar weer aan een gift voor een goed doel.

Dit jaar schenken we deze aan Kom op tegen kanker. Zo helpen we hen kanker te vermijden, bestrijden, te verzachten en te pleiten voor een beter kankerbeleid. Zo komen we een stapje dichter bij een wereld zonder kanker.

Prettig eindejaar en een gezond en een gelukkig nieuwjaar!

Lees meer 17-12-2020

Nieuwe Victron Skylla IP65 lader

De populaire Skylla lader van Victron Energy is nu ook beschikbaar in IP65. Deze laders zullen de oudere IP44 versies vervangen. Het is het resultaat van diverse verbeteringen in de hardware, waaronder een aanzienlijke verbetering van het uitgangsvermogen.

De Skylla lader is een krachtige, waterdichte en intelligente acculader met een 7-traps adaptief laadalgoritme, geschikt voor een breed scala aan accutypes en chemie, met een speciaal Lithium-ion laadalgoritme. Het brede scala aan universele ingangsspanning voegt flexibiliteit toe aan de installatie, de lader behoudt zijn volledige uitgangsvermogen, ongeacht waar ter wereld hij zich bevindt.

De IP65-classificatie maakt deze lader bijzonder geschikt voor maritieme, mobiele en industriële toepassingen en hij is bestand tegen de ontberingen van een ongunstige omgeving: hitte, vochtigheid en zoute lucht.

Momenteel zijn volgende modellen leverbaar:

Lees meer 16-12-2020

Met nieuwe MPPT RS gemakkelijk meerdere strings panelen aansluiten

De SmartSolar MPPT RS zonnelaadregelaars zijn de oplossing van Victron voor systemen met meerdere pv strings die 48V batterijen laden.  Dit product is perfect voor grote off-grid en netgekoppelde batterijsystemen.

DE MPPT RS is verkrijgbaar in een 5,76kW en 11,52kW model en heeft onafhankelijke tracking ingangen, geïsoleerde PV-aansluitingen en actieve koeling. Het nieuwe metalen kofferontwerp en de volledig afgedekte elektrische aansluitingen verbeteren de veiligheid en moderniseren de presentatie in lijn met de nieuwste reeks van Victron producten.

Ultrasnelle MPPT
De MPPT RS maakt verbinding met een  PV string van tussen de 80 en 450 Volt Voc en laadt uw 48V accubank efficiënt op met 100A of 200A. De laadinstellingen zijn volledig programmeerbaar en kunnen worden ingesteld voor verschillende accuchemici, zoals loodzuur, lithium enzovoort.

Instellen en monitoren met VictronConnect
De MPPT RS kan op afstand worden bediend en geconfigureerd via Bluetooth via de VictronConnect App. Dit maakt het mogelijk om het apparaat in te stellen, te beheren en in één oogopslag informatie te geven, zoals accuspanning en -stroom, PV-spanning en -stroom, historische gegevens en trends.

Koppeling meerdere MPPT’s
De MPPT RS is uitgerust met VE.Can buspoorten. Dit maakt communicatie mogelijk met extra SmartSolar RS & VE.Can MPPT units. De extra units zijn eenvoudigweg gekoppeld aan elkaar met een RJ45-kabel.

Wanneer ze met elkaar verbonden zijn, zullen alle individuele laadregelaars hun laadfasen synchroniseren. Ze kunnen hun gegevens ook via dezelfde kabel naar een GX-apparaat (zoals de Cerbo GX) sturen voor bewaking.

SmartSolar Display
De MPPT RS is uitgerust met een display op het frontpaneel. Het display leest de accuspanning, de laadstroom en de spanningen van beide strings afzonderlijk, inclusief de totalen en de status van het apparaat, inclusief eventuele foutcodes.

Lees meer 15-12-2020

S³ thuisbatterij in prijs verlaagd

Nu de Multiplus-II 48/5000 GX op de C10/26 lijst staat hebben we ook onze S³ thuisbatterij aangepast. Waar we voordien een gewone Multiplus 48/5000 gebruikten met Color control GX, hebben we deze nu vervangen door de GX versie. Hierdoor zijn onze prijzen voor deze systemen verlaagd. In onze vernieuwde brochure vindt u de verlaagde prijzen.

Lees meer 27-11-2020

Nieuwe goedkeuring Synergrid Multiplus II 48/5000 GX

Omvormers die gebruikt worden in batterij opslagsystemen moeten door Synergrid worden gehomologeerd. De MULTIPLUS-II 48/5000/70-50 GX van Victron Energy is nu ook gehomologeerd volgens het voorschrift C10/11 ed2.1 (2019) en staat in de lijst C10/26.

De Multiplus-II GX integreert een Multiplus-II omvormer/acculader en een GX apparaat met een 2 x 16 character-scherm. Het scherm leest de parameters van de accu, omvormer en zonne-oplaadcontroller. Dezelfde parameters zijn toegankelijk met een smartphone of een ander Wi-Fi-apparaat.

Lees meer 26-11-2020

Gebruik een Blue Smart-oplader als DC-voeding

De Blue Smart batterijladers van Victron energy kan je gebruiken als DC-voeding; d.w.z. zonder batterij.
Hoe je dit doet zie je in het nieuwe filmpje van Victron Energy.

Lees meer 28-10-2020

Eenvoudig vervangen van Color Control door Cerbo

De nieuwe CCGX adapter van Victron Energy is ontworpen om het display van de Color Control GX te vervangen door de nieuwere GX touch 50, het touchscreen van de Cerbo GX. In de verpakking vindt u de metalen beugel, de plastic ring en vier montageschroeven. U vindt dit product nu ook op onze webshop.

Lees meer 27-10-2020

S³ thuisbatterij en Pylontech batterijen in prijs verlaagd

De US2000 (2,4 kWh) batterijen van Pylontech zijn in prijs verlaagd! Log in op onze webshop en bekijk uw nieuwe prijs. Hierdoor is ook onze S³ thuisbatterij in prijs verlaagd. De nieuwe prijzen vindt u in onze brochure.

Lees meer 26-10-2020

GEANNULEERD - Training Batterijopslag en Off-Grid

Update 03-11-2020
Omwille van de huidige maatregelen omtrent Covid-19, hebben wij besloten voorlopig geen trainingen meer te geven.

Op 17 november (Nederlands) en 24 november (Frans) organiseren we trainingen specifiek gericht naar batterijopslag (SmartSolarStorage) en off-grid oplossingen.

Programma:

 • Keuze batterijtechnologie
 • Batterijopslag met S³ 1F
 • Batterijopslag met S³ 3F+N
 • Speciale toepassingen
 • Off-grid oplossingen
 • Off-grid, hoe dimensioneren?
 • Semi off-grid oplossingen

We starten om 9u en eindigen om 15u; een broodjesmaaltijd is voorzien.
De training gaat door in onze kantoren te Wommelgem.
Inschrijven is verplicht.

Lees meer 08-10-2020

RS batterij MG met DNV approval

De RS batterij van MG Energy heeft het DNV GL-certificaat behaald en mag dus gebruikt worden op classificatieschepen, offshore-eenheden, hogesnelheidsvaartuigen en lichte vaartuigen.
Deze RS batterij is een vloeistof gekoelde lithium-Ionbatterij.
Hoge veiligheid en flexibele systeemconfiguraties waren de ontwerpprincipes tijdens de ontwikkeling van deze batterij.
Een modulair en compact ontwerp maakt de systeemintegratie flexibeler, vooral bij refit-projecten.
Door de vloeistof blijft de batterij op temperatuur om de levensduur van de cyclus te verlengen en piekvermogensprestaties te verbeteren.
Meer informatie kan u hier vinden. 

Lees meer 29-09-2020

Nieuw flexibel zonnepaneel 325W

Nieuw in ons assortiment is een flexibel zonnepaneel van 325W. Het paneel weegt maar 4 kilo en is slechts 1.4mm dik. Daarnaast heeft het een goed rendement van 20% en is de prijs ook voordelig. Bekijk het zonnepaneel op onze webshop.
Bij interesse aarzel niet om ons een prijsvraag te sturen.

Lees meer 28-09-2020

Capaciteitstarief in Vlaanderen vanaf 2022

Vanaf 1 januari 2022 zullen in Vlaanderen de netkosten grotendeels op basis van capaciteit berekend worden. Hierdoor zullen veroorzakers van stroompieken meer moeten gaan betalen. Zo hoopt de VREG pieken in het verbruik te beperken zodat er geen zware investeringen in het net gedaan moeten worden.

Deze piek wordt berekend op basis van de hoogste gemiddelde kwartierwaarde in een maand. Een korte piek van enkele seconden om een elektrisch toestel te starten zal dus geen invloed hebben. Het is dus wel belangrijk om grote energieverbruikers niet tegelijk te gebruiken maar te spreiden in tijd.

Met een thuisbatterij ben je hierop al voorbereid omdat het verbruik zal afgevlakt worden. Weer een reden dus voor het aanschaffen van een thuisbatterij in de toekomst.
Meer informatie over onze thuisbatterij

Lees meer 27-09-2020

Strijden tegen Covid 19 met de contactloze lichaamstemperatuurmeting via camera!

Onze leverancier Wiska, met jarenlange ervaring in CCTV-videobewaking voor offshore toepassingen, heeft een nieuw BTM-systeem (Body Temperature Measurement) op de markt gebracht.

Deze camera meet de temperatuur van een persoon en geeft deze weer op de PC.

Dit wordt vaak gebruikt in openbare ruimtes, zowel in bedrijfsgebouwen, winkelcentra als in hotels, en biedt de mogelijkheid om aanwijzingen voor mogelijke infecties in een vroeg stadium op te sporen.

Het systeem heeft slechts 3 componenten nodig: dubbele camera, blackbody en PC. De lichaamstemperatuur wordt gemeten op een afstand van 3 meter - nog steeds met een nauwkeurigheid van 0,3 °C.

Afhankelijk van de productversie is het apparaat in staat om tot 30 personen tegelijkertijd en in real time te meten - waardoor het systeem ook toepasbaar is op gebieden met veel verkeer.

Meer informatie kan u terugvinden in de brochure in bijlage. Voor prijsvragen kan u ons steeds contacteren. 

Lees meer 27-07-2020

Webinar marine en automotive producten

Op 3 juni gaven Leo Yntema en Johannes Boonstra van Victron Energy een webinar over marine en automotive producten. De Orion Tr smart DC/DC omvormer/lader, battery balancer en scheidingtransformatoren kwamen hier uitgebreid aan bod. Enkele oplossingen voor veelvoorkomende problemen zoals elektrolytische corrosie, overload bij omvormers en het samenstellen van grote systemen werden gegeven.

Heeft u deze webinar gemist? Dan kan u deze hier terugkijken.  

Lees meer 18-06-2020

Nieuwe goedkeuring Synergrid MultiPlus II

Omvormers die gebruikt worden in batterij opslagsystemen moeten door Synergrid worden gehomologeerd. Volgende toestellen van Victron Energy zijn gehomologeerd volgens het voorschrift C10/11 ed2.1 (2019) en staan terug in de lijst C10/26 (final homologation):

De Multiplus II is een lader/omvormer en wordt gebruikt in onze S³ SmartSolarStorage. Met dit batterijsysteem buffert u zonne-energie in een accu en gebruikt deze wanneer de zelfopgewekte energie niet meer volstaat om uw toestellen te voeden. De opgeslagen energie wordt via de Multiplus II terug geleverd aan uw eigen elektriciteitsnet. Meer info vindt u hier

Lees meer 16-06-2020

Een elektrische wagen laden met zonnepanelen? Dat kan!

Eco-project kwam bij ons ten rade voor een volledige off-grid installatie voor het laden van een elektrische wagen. De eindklant wou zo veel mogelijk zijn auto kunnen laden met groene stroom.

Op de carport werden 24 zonnepanelen van 335W geplaatst. Wij leverden het batterijsysteem met 19.8kWh lithium batterijen van Pylontech. Daarnaast leverden we 2 zonneladers Smart MPPT 250/70, 3 Phoenix omvormers 48/5000 in een 3-fase configuratie en het Color Control GX systeem van Victron Energy.    

Wij zorgden voor de professionele indienststelling en zo konden we meteen het systeem in werking zien.

Lees meer 25-05-2020

Webinars Victron Energy

Op dit moment zijn er veel webinars over Victron apparatuur en systemen. Als u wilt deelnemen aan deze gratis webinars, kijk dan hier.
De meeste webinars kunnen 500-1000 deelnemers aan, maar let op, mensen komen van over de hele wereld, dus wees op tijd met de registratie.

Lees meer 18-05-2020

Off-grid muziekcontainer brengt rust

Elektrotechniek Hoogewys kwam bij ons aankloppen voor een energiesysteem in een off-grid muziekcontainer. Deze container zou in verschillende bossen komen te staan. De container is van glas waardoor voorbijgangers kunnen genieten van het uitzicht met op de achtergrond een klassiek concert van Sohnarr. Zo kunnen ze helemaal tot rust komen.

Voor dit project leverden we 2 zonnepanelen 360W met MPPT-zonnelader 150/35, een Phoenix DC/AC omvormer 24/250 en 2 lithium superpacks van 250Ah. Met een aparte batterijlader 24/16 kunnen de batterijen tussentijds ook opgeladen worden moest er weinig zon zijn. Dit kan met een batterijmonitor opgevolgd worden. Elektrotechniek Hoogewys zorgde voor een professionele installatie.

De Sjel begint in het Grote Netewoud in Geel en zal komende maanden verhuizen naar verschillende natuurgebieden.

Lees meer 24-03-2020

Nieuwe E-keur voor de Multiplus 800-1600 VA

De Victron Energy Multiplus uit de reeks 800VA-1600VA is nu gecertificeerd volgens de Automotive R10-5. De certificaten kunnen gedownload worden via de website van Victron Energy:

Lees meer 23-03-2020

Gemakkelijk uw batterij controleren met de nieuwe Smartshunt!

Victron Energy heeft een Smart versie van de Shunt gelanceerd. Deze is verkrijgbaar in drie modellen: 500; 1000; en 2000 Ampère.

De SmartShunt is een krachtige batterijmonitor met Bluetooth. Hij kan uit het zicht worden geïnstalleerd terwijl de live gegevens van het apparaat via de VictronConnect App worden doorgestuurd naar uw gsm of laptop. Zo checkt u gemakkelijk de accutoestand, spanning, stroombelasting en time-to-go. U heeft ook een uitgebreide historische informatie die u in staat stelt uw systeem te analyseren.

Aansluiten op een 'GX'-apparaat

De SmartShunt kan ook worden aangesloten op elk apparaat uit de GX-familie, inclusief de Color Control GX en de nieuwe Cerbo GX, met behulp van een optionele VE.Direct-kabel. Dit voorziet het GX-apparaat van batterijgegevens voor de systeembesturing - en zo is het niet nodig om een BMV-display te plaatsen.

De SmartShunt kan uw hoofdbatterij controleren maar u kunt ook kiezen voor:

 • De spanning van een tweede batterij bewaken - bijvoorbeeld de startbatterij.
 • Of u kunt een temperatuursensor (optioneel) aansluiten voor het laden met temperatuurcompensatie.
 • Of u kunt de middenspanning van uw batterijbank (kabel inbegrepen) controleren om de gezondheid van de batterij in de gaten te houden.

Wat is het verschil met een BMV712?

De Smartshunt heeft geen visueel of akoestisch alarm zoals de BMV. Ook heeft hij geen programmeerbaar relais. Alle andere vergelijkingen met de BMV gelden: de SmartShunt werkt in het 6,5VDC tot 70VDC bereik; trekt minder dan een milliamp; en bewaakt een batterijcapaciteit tot 9999Ah.

De Smartshunt is dus een goed alternatief voor een BMV, vooral voor systemen waar batterijbewaking nodig is maar minder bedrading gewenst is.

Lees meer 22-03-2020

Perfecte controle over uw systeem, waar u ook bent, met de nieuwe Cerbo GX van Victron Energy.

Controleer onmiddellijk de laadtoestand van een batterij, het stroomverbruik van de PV, de generator en het net, of controleer de tankniveaus en de temperatuurmetingen. Eenvoudig de ingangsstroomlimiet van de walstroom regelen, de generator starten/stoppen of een andere instelling wijzigen om het systeem te optimaliseren. Volg waarschuwingen op, voer controles uit en los uitdagingen op afstand op. De Cerbo GX maakt van elke stroomuitdaging een moeiteloze ervaring!

Naast de Color Control GX, Venus GX,… is de Cerbo nieuw in de GX familie. De Cerbo combineert de beste connectiviteit en netwerkmogelijkheden van de Venux GX met de weergave en controlemogelijkheden, zo snel en eenvoudig, als de Color Control.

Dankzij de toegevoegde bluetooth functie is het eenvoudig om verbinding te maken via de VictronConnect app. Maar u kan ook meteen toegang krijgen via de optionele GX Touch 50. Dit is de display waarmee u meteen een overzicht van uw systeem heeft en instellingen kan wijzigen. Het is een dun en waterproof display dat gemakkelijk te monteren is. Deze display wordt met slechts 1 kabel verbonden met de Cerbo. Ook de Cerbo zelf kan eenvoudig gemonteerd worden op een DIN-rail.

Meer weten? Bekijk de video en vergelijk de Cerbo met de andere GX- producten in de eenvoudige tabel.

Vergelijkingstabel
Introductie video
Instructie video

Lees meer 25-02-2020

Semi off-grid systeem: geen Synergrid keuring nodig

Netgekoppelde omvormers moeten steeds gehomologeerd worden door Synergrid. Slechts een beperkt aantal omvormers van Victron Energy voldoen aan alle eisen waardoor we in netgekoppelde installaties tegen een aantal beperkingen oplopen. Ook de vele randvoorwaarden van Synergrid beperken creatieve oplossingen.

Een oplossing hiervoor is ons semi off-grid systeem. Met dit systeem werken we zo veel mogelijk off-grid; volledig off-grid is in België immers niet realistisch. Daarom wordt vaak een generator voorzien maar deze zijn duur, luid en vervuilend. Het net daarentegen is nog steeds de goedkoopste stroomvoorziening.

Met een evenwichtig semi off-grid energiesysteem werken we 8-9 maanden per jaar off-grid en gaan we enkel in de donkere wintermaanden het net gebruiken. Bij de omschakeling wordt het off-grid systeem eerst volledig losgekoppeld voor dat de verbruikers aan het net gekoppeld worden, dit is het ‘break before make’ principe.  Deze onderbreking is echter zo klein dat elektrische apparaten hier geen last van ondervinden en alles zonder problemen blijft verder werken. Met onze automatische transfer switch vallen we echter niet meer onder de Synergrid regels en zijn we vrij om de toestellen te kiezen.

Voor meer informatie over dit systeem kan u ons steeds contacteren.

Lees meer 24-02-2020

Ontdek de prijswijzigingen van Victron Energy

Via onderstaande link kan u onze nieuwe prijslijst hybrid energy downloaden voor kwartaal 1. Er zijn geen prijsstijgingen enkel prijsdalingen!

De belangrijkste prijsdalingen zijn:

 • Verschillende omvormers en Multis
 • MultiGrid 24/3000/70-50 230V
 • IP 22, IP67 en IP43 batterijladers
 • Verschillende isolatie transformatoren
 • Verschillende Orion IP67 DC/DC omvormers
 • Octo GX
 • CANvu
 • Verschillende VE.NET producten
 • Verschillende Lithium batterijen

Voor de nieuwe prijzen verwijzen we graag naar de prijslijst of onze Eshop.

Lees meer 21-02-2020

Introductie opslagsysteem Iris Energy op InterSolution

Op InterSolution was veel interesse in ons nieuw opslagsysteem van Iris Energy. Naast ons S³ systeem geschikt voor woningen en KMO’s hebben we nu ook dit systeem voor industriële en commerciële toepassingen van 50kW tot verschillende MW’s. Elk systeem bestaat uit minstens een omvormer/lader en een batterijmodule. Daarnaast laat het modulaire concept toe om extra functies toe te voegen die ook gelijktijdig kunnen toegepast worden:

 • UPS: permanente stroomvoorziening voor uw kritische verbruikers los van stroomonderbrekingen of netfluctuaties;
 • voor het verminderen van uw energiekosten. Het energie-opslagsysteem van Iris Energy laat toe om uw zelfopgewekte energie (zon, wind, …) op te slaan voor later gebruik. Het kan ook ingezet worden voor peak shaving, indien het net beperkt is springt het systeem bij zodat de hoge energie pieken opgevangen worden;
 • als een laadstation voor elektrische voertuigen, zowel AC-laden als DC-laden;
 • als een uitbreiding van het beschikbaar vermogen;
 • als een off-grid energiesysteem;
 • als deelnemer in de energiemarkt (netondersteuning, nettransitie, …).

Via een DC/DC omvormer kan zonne-energie rechtstreeks in de batterij worden opgeslagen. In vergelijking met standaard PV-omvormers zijn hierbij geen verliezen door de conversie van DC naar AC en weer naar DC.

Een DC/DC omvormer kan ook ingezet worden als voeding van een DC-net.

Deze omvormers zijn beschikbaar in 50kW, 100kW en 200kW. 

Voor meer info over Iris Energy kan u terecht op onze website (link). Nog vragen of interesse? Aarzel ons niet te contacteren!

Lees meer 30-01-2020

Nieuwe zonneladers MPPT VE.CAN zorgen voor eenvoudige installatie

De zonneladers MPPT VE.Can van Victron Energy kunnen eenvoudig met elkaar verbonden worden. Er kunnen tot 25 zonneladers gekoppeld worden doormiddel van RJ45-kabels. Voordien moesten deze immers allemaal individueel gekoppeld worden met de Color Control of Venus GX. Na de SmartSolar MPPT 150/70 VE.CAN & SmartSolar MPPT 150/100 VE.CAN zijn nu ook volgende modellen leverbaar:

Zodra meerdere Ve.Can solar-acculaders op elkaar zijn aangesloten, zullen hun laadfasen op elkaar afgestemd worden. Wanneer we deze aansluiten op de Color control GX kan nu elke MPPT individueel of als 1 geheel gemonitord worden; bij de vorige generatie MPPT’s konden deze enkel als 1 geheel bekeken worden. Deze modellen beschikken ook over een VE.Direct poort en bluetooth.

Lees meer 29-01-2020

Bezoek ons op InterSolution!

In januari kan u ons vinden op InterSolution met onze S³ thuisbatterij en nieuw opslagsysteem van Iris Energy. De S³ is geschikt om een woning of KMO zelfvoorzienend te maken en verhoogt de private energievoorziening van 30% naar 70%. Het modulaire systeem wordt parallel aan een elektrische installatie aangesloten en heeft een opslagcapaciteit van 2.4kWh tot ±18kWh.
Het Iris Energy opslagsysteem is geschikt voor industriële en commerciële toepassingen met een vermogensbereik van 50kW tot verschillende MW’s. Het modulaire concept laat toe om extra functies toe te voegen zoals UPS, peak shaving of een DC/AC-laadsysteem voor elektrische voertuigen. 
InterSolution, de netwerk- en vakbeurs voor zonne-energie in de Benelux, vindt plaats op woensdag 15 en donderdag 16 januari 2020 in Flanders Expo Gent. Interesse in onze opslagsystemen? Dan ontmoeten wij u graag op onze stand 8200!  Voor een gratis ticket kan u zich registreren met onze code: SE10063748.

Lees meer 17-12-2019

Wij steunen Artsen zonder grenzen

Als eindejaarsgeschenk doen we een gift voor het goede doel. Dit jaar schenken we deze aan Artsen Zonder Grenzen. Zo helpen we hen de levens redden van talloze mensen in nood.

En is leven niet het mooiste geschenk ter wereld?

Prettig eindejaar en een gelukkig nieuwjaar!

Lees meer 16-12-2019

Eindejaarsperiode

Tijdens de komende eindejaarsperiode blijven wij paraat. Enkel op 25 december en 1 januari zijn we gesloten. De overige dagen staat een beperkt team tot uw dienst voor dringende leveringen of afhalingen.

Het Ysebaert team dankt u voor de prettige samenwerking in 2019 en wenst u en uw familie een succesvol 2020 toe.

Lees meer 03-12-2019

Metstrade 2019 - nieuwigheden Victron Energy

Ook dit jaar was Victron Energy aanwezig op de METSTRADE in Amsterdam van 19 tot 21 november.

Naast de MultiPlus-II 24/3000/70-35 en de Orion-Tr Smart DC-DC lader die we al eerder introduceerden, trokken 2 zeer interessante producten de aandacht:

 • De Cerbo GX, de nieuwste aanwinst in de GX range met ingebouwde Bluetooth, WiFi en de mogelijkheid om een touchpanel aan te sluiten
 • De Smartshunt met Bluetooth en VE.Direct poort, beschikbaar in 500A, 1000A en 2000A

Meer informatie over de Cerbo GX en Smartshunt volgt later. Beide producten zullen leverbaar zijn in Q1/2020

Lees meer 29-11-2019

Omvormer/lader Multiplus-II 24V 3000VA

In navolging van de MultiPlus-II 48/3000 is vanaf nu ook de versie met 24V ingangsspanning leverbaar. Deze 24V versie is echter niet geschikt voor ESS-systemen maar eerder een alternatief voor de bestaande MultiPlus 24/3000. 
De MultiPlus II heeft alle functionaliteiten van de MultiPlus zoals PowerAssist, UPS, monitoring, … 

PowerAssist

De MultiPlus-II voorkomt een overbelasting van een beperkte AC-bron, zoals een aggregaat of walaansluiting. Allereerst wordt de oplading van de accu automatisch gereduceerd om overbelasting te voorkomen. Daarna vergroot het tweede niveau, m.b.v. voeding van de accu, de uitstoom van het aggregaat of walstroom.

Ononderbroken wisselstroom (UPS-functie)

In geval van een stroomstoring, of als de wal- of generatorstroom ontkoppeld wordt zal de omvormer binnen de Multi automatisch geactiveerd worden en de voeding naar de aangesloten apparaten overnemen. Dit gebeurt zo snel (binnen 20 milliseconden) dat computers en andere elektronica ongestoord kunnen blijven functioneren.

Monitor en controle op afstand

Je kunt waar dan ook ter wereld je Multi en systeem/systemen monitoren en controleren. Dit kan zowel lokaal (LAN) als op afstand met de gratis VRM app en VRM portal website. Dit kan vanaf een smartphone, tablet, laptop of pc met verschillende besturingssystemen. Via de vereiste Color Control GX of Venus GX is het controleniveau onbeperkt, van het bijstellen van de Multi tot het automatisch starten van de back up generator en meer…
Voor automotive toepassingen is de E-keur volgens ECE R10-4 in aanvraag.

Meer info op onze SmartEnergyShop.

Lees meer 28-11-2019

Phoenix Inverter Smart 3000VA van Victron Energy

In maart kondigden we reeds de Phoenix Inverter Smart 1600VA en 2000VA aan. Vandaag kunnen we ook de 3000VA versie introduceren.

De Phoenix Inverter Smart is een efficiënte en betrouwbare omvormer. Het is gebouwd op ons beproefde en in de praktijk geteste platform en komt nu met een slanker ontwerp en een volledige metalen behuizing. Er zijn modellen beschikbaar in 1600 VA, 2000 VA en 3000 VA voor 12, 24 of 48V-systemen.
De omvormer is krachtig genoeg om de meeste plugin-apparaten te voeden in je auto, boot, caravan of huis. Een ringkerntransformator levert de hoge piekstroomcapaciteit, stabiele spanning en frequentie en een hoge sinusgolfkwaliteit.
De installatie is eenvoudiger dan ooit met klemmen die beter toegankelijk zijn voor de monteur en die een professionelere afwerking mogelijk maken.
Bluetooth is ingebouwd en maakt het instellen van je omvormer met hoog vermogen makkelijker dan ooit tevoren. Configureer alarmen, alarmrelais, spanningsuitschakeling, eco-modus en nog veel meer. Alles vanuit VictronConnect.

Meer info in de datasheet of de SmartEnergyShop.

Lees meer 27-11-2019

Hoe lithium batterijen opladen met een alternator

Daar waar een kind nog een loodbatterij kan opladen, komt er wel een en ander kijken bij het opladen van een lithiumbatterij aan een wisselstroomdynamo, aan boord van een boot of in een voertuig.

In deze video worden de belangrijkste uitdagingen belicht en ontdekt u wat er kan gebeuren als er iets verkeerd loopt – als de dynamo oververhit, er rook uit komt of hij aan vervanging toe is (een duur grapje), om nog maar te zwijgen van een oververhitte batterij.

Een lithiumbatterij opladen aan een wisselstroomdynamo: de uitdagingen

De twee grootste problemen die in de video aan bod komen:

1. De wisselstroomdynamo raakt oververhit
2. De gelijkrichterdioden van de dynamo laten het afweten wegens overspanning na het afkoppelen door een BMS

Besluit

Gebruik afhankelijk van de situatie de juiste oplossing om een lithiumbatterij op te laden. Alleen dan kan de veiligheid van het systeem gegarandeerd worden.

Victron heeft een aantal oplossingen, zoals de Orion-Tr Smart DC-DC Charger Isolated en de BMS 12/200. En er is er nog eentje onderweg.

Om deze interessante video te bekijken, klik hier https://youtu.be/jgoIocPgOug.

Lees meer 28-10-2019

Nieuwe DC/DC 3-traps batterijlader van Victron Energy

De Orion-Tr Smart DC-DC-batterijlader is een professionele drietraps DC naar DC-lader met ingebouwde Bluetooth.

Voor gebruik in systemen met een dubbele batterij in voertuigen of boten waar de dynamo en de startbatterij worden gebruikt om de dienstbatterij op te laden. Dynamo’s aangestuurd door de voertuigelektronica bij Euro 5 en 6 motoren geven vaak niet een continu correcte laadspanning af, een DC-DC omvormer is dan noodzakelijk om de service-batterij goed te laden.

De Orion-Tr Smart kan via Bluetooth gemonitord en geprogrammeerd worden en kan ook op afstand bediend worden via de externe aan/uit-schakelaar. Bovendien is het apparaat voorzien van een motorbedrijf-detectiemechanisme.

De Orion-Tr Smart-batterijlader kan gebruikt worden in 12V- en 24V-systemen en is geschikt voor zowel loodzuur- als lithiumbatterijen. Er zijn modellen beschikbaar tot 400 W en een ongelimiteerd aantal toestellen kan op parallelle wijze aangesloten worden om de uitgangsspanning te verhogen.

Geschikt voor hoge temperaturen tot 55°C met een vol uitgangsvermogen tot 40°C.

Meer informatie in deze datasheet of in de smartenergyshop.

Lees meer 25-10-2019

Wiring Unlimited - leerzaam boek van Victron Energy

Victron Energy heeft een gratis boek uitgebracht vol nuttige informatie m.b.t. elektrische bedrading van batterijen, omvormers, batterijladers en omvormer/laders.

Het boek legt de nadruk op het “correct” bedraden van systemen om (latere) problemen te vermijden. Bedradingsfouten liggen vaak aan de oorsprong van het ondermaats of niet functioneren van een energiesysteem.

Dit boek is bedoeld voor eenieder die betrokken is bij de ontwikkeling, installatie, indienststelling of troubleshooting van een DC/AC energiesysteem.

U kan dit boek hier downloaden.

Lees meer 24-10-2019

Draak Josephine, powered by Ysebaert

Het theatergezelschap Cie des 4 Saisons ontwikkelde voor hun nieuwe theatervoorstelling een volledig geautomatiseerde draak van 7 meter hoog en 12 meter lang. 2 jaar lang werkten ze aan hun draak ‘Josephine’. Deze draak moest kunnen bewegen, praten en rook blazen! Als basis gebruikten ze een heftruck en daar werd de hele constructie rond gebouwd.

Voor hun energiesysteem kwamen ze bij ons ten rade. Wij leverden hen 3 Lithium Smart 24V/200Ah batterijen, een Skylla-TG 24/100 batterijlader en BMS. Hierdoor kon de hydraulische pomp aangestuurd worden en kan de draak zijn nek en hoofd bewegen en rook blazen.

De nieuwe show vertelt het verhaal van een draak die in de Middeleeuwen in slaap viel en wakker wordt in onze tijd, waarin alles sterk veranderd is. De show behandelt thema’s zoals de ecologische transitie en transgenders. Ze voelt zich immers nu ook meer vrouw dan man en vraagt of haar naam veranderd kan worden in Josephine.

Wij vinden het resultaat alvast geslaagd!

Lees meer 04-10-2019

Nieuwe goedkeuringen Synergrid

Omvormers die gebruikt worden in batterij opslagsystemen moeten door Synergrid worden gehomologeerd. Volgende nieuwe toestellen van Victron Energy staan nu ook in de lijst C10/26:

Lees meer 26-09-2019

Introductie MPPT VE. Can

Victron Energy heeft de nieuwe MPPT met VE.Can aansluiting op de markt gebracht. Momenteel zijn er 2 modellen beschikbaar: SmartSolar MPPT 150/70 VE.CAN & SmartSolar MPPT 150/100 VE.CAN, later dit jaar zullen de modellen  150V, 85A plus 250V, 70A & 100A volgen.

Met deze VE.Can interface kunnen er tot 25 solar regelaars gekoppeld worden. Deze worden eenvoudig verbonden met een enkele RJ45-kabel. Alle individuele VE.Can SmartsSolar-acculaders zullen hun laadfasen op elkaar afstemmen, zodra ze op elkaar zijn aangesloten. Wanneer we deze aansluiten op de Color control GX kan nu elke MPPT individueel gemonitord worden; bij de vorige generatie MPPT’s konden deze enkel als 1 geheel bekeken worden. Deze modellen beschikken ook over een VE.Direct poort en bluetooth. 

Lees meer 25-09-2019

Award Victron Energy

Al 45 jaar zijn we een ervaren dealer van Victron Energy. Hierdoor hebben we een uitstekende reputatie op het gebied van adviesverlening. Voor deze loyaliteit heeft Victron Energy ons beloond met de Victron Energy AWARD!

De Victron Energy producten zijn koploper in alles wat betreft stroomvoorziening, opslag van energie en alternatieve energie. Op plaatsen waar geen elektriciteitsnet of onvoldoende stroom is, zorgt de Victron apparatuur ervoor dat u toch van alle moderne comfort voorzien bent.

We kijken uit naar een verdere positieve samenwerking en hopen u nog lang de Victron Energy producten aan te bieden.

U kan alle Victron Energy producten bekijken op onze webshop.

Lees meer 24-09-2019

Bollé Bollé installeert off-grid energiesystemen in Tanzania

Bollé Bollé (een VZW actief in Tanzania) heeft recent de installatie van 3 off-grid energiesystemen in Tanzania afgerond. Voor de 2 scholen en 1 hospitaal leverde Ysebaert de Victron Energy lader/omvormers, MPPT-laders, Solar accu’s en het benodigde installatiemateriaal. De installatie ter plaatse werd volledig verzorgd door vrijwilligers van Bollé Bollé met de assistentie van lokale mensen. Het resultaat mag zeker gezien worden (zie foto’s).

Over het project Solar for Igunga heeft Bollé Bollé trouwens een aparte pagina op hun website: https://www.bollebolle.be/solar/

Het doel van deze projecten is de veiligheid van de leerlingen op school en de patiënten in het ziekenhuis te garanderen. Daarnaast is het ook de bedoeling om de lokale bevolking te laten kennis maken met de voordelen van duurzame zonne-energie zodat dit later eventueel ook op andere plaatsen in het district geïmplementeerd kan worden.

Met dit bericht willen wij graag de inspanningen van Bollé Bollé extra in de kijker plaatsen en hen feliciteren met het geleverde werk.

Lees meer 27-06-2019

Nieuwe Smart Lithium batterij 12,8V – 200Ah van Victron Energy

Victron Energy introduceert een nieuwe ultralichte Smart Lithium batterij van 2560Wh.

In vergelijking met de zwaardere versie is deze maar liefst 20kg lichter (22 kg. i.p.v. 42 kg.) en in volume 2/3 kleiner.

Niettegenstaande de 10% hogere verkoopprijs kan dit type LiFePO4 Battery 12,8V/200Ah-a - Smart (BAT512120610) een goede oplossing zijn als gewicht en ruimte van belang zijn.

Let er bij het bestellen op dat u de “a” versie kiest.

Meer informatie kan u hier terugvinden.

Lees meer 26-06-2019

Multiplus II - 5kVa

In navolging van de Multiplus II 3kVA is sinds enkele weken de nieuwe Multiplus II – 5kVA leverbaar. Deze omvormer/lader wordt voornamelijk gebruikt in ESS-systemen en moet hiervoor worden aangemeld bij Synergrid. Na goedkeuring wordt deze dan vermeld op de lijst C10/26 en kan dan worden toegepast in netgekoppelde systemen.

Momenteel loopt nog de goedkeuringsprocedure volgens VDE-AR-N 4105 en pas na het voltooien van alle testen kan de procedure worden gestart bij Synergrid. Wij houden u graag op de hoogte in één van onze volgende nieuwsbrieven.

Uiteraard kan de Multiplus II 5kVA reeds worden ingezet in off-grid toepassingen.

Meer info in deze datasheet of op smartenergyshop.be.

Lees meer 28-05-2019

Phoenix Smart IP43 Charger

Gericht op booteigenaren kan deze aanpasbare vijf-stappen-acculader een oplading van 30A of 50A bieden aan elk van de drie accu’s. Het Phoenix 1+1-model kan ook 3A aan de startaccu en de rest aan de ‘huis-accu’ bieden. 24V-modellen zijn beschikbaar met 16A/25A-oplading. Aangezien hij is uitgerust met Bluetooth, kunt u de oplader beheren en alarmen direct via uw telefoon instellen. Aanpasbare, intelligente en dynamische oplaadfuncties – zie onderstaande datasheet. Voor oplading met compensatie voor voltage en temperatuur dient u een draadloze Smart Battery Sense te bestellen.

Vergeet niet de AC-voedingskabel separaat mee te bestellen

Bluetooth Smart ingeschakeld
Maak gebruik van een Bluetooth-geactiveerde smartphone, tablet of een ander apparaat om de spanning en stroom in de gaten te houden, om de instellingen te wijzigen en om de acculader te updaten als nieuwe eigenschappen beschikbaar komen.

Phoenix Smart (1+1): twee uitgangen om 2 accubanken op te laden
De tweede uitgang, gelimiteerd tot ongeveer 3 A en met een iets lagere uitgangsspanning, is bedoeld als aanvulling op een startaccu.

Phoenix Smart (3): drie volle-stroomuitgangen om 3 accubanken op te laden
Alle uitgangen kunnen de volledige nominale vermogen stroom te leveren.

Automatische laadcompensatie
Door de uitgangsspanning iets te verhogen als de DC stroom verhoogt compenseert de acculader spanningsverlies door DC kabels. Raadpleeg voor informatie de gebruikershandleiding.

Adaptieve 5-traps laad algoritme: bulk – absorptie – reconditioneren – buffer – opslag
De Phoenix Smart Charger is voorzien van ons bekende adaptieve- accu management systeem dat vooraf kan worden ingesteld voor verschillende soorten accu’s. De adaptieve functie optimaliseert automatisch het laadproces afhankelijk van hoe de accu wordt gebruikt.

De juiste hoeveelheid lading: aangepaste absorptietijd
Bij geringe ontlading van de accu (als een jacht wordt aangesloten aan walstroom) wordt de absorptie tijd kort gehouden om overlading en overmatig gassen te voorkomen. Na een diepe ontlading wordt de absorptietijd automatisch verlengd om de accu volledig te laden.

Schadebeperking door overmatig gassen: de veilige accu modus
Indien, om de laadtijd te verkorten, gekozen wordt voor een hoge laadstroom en ook een verhoogde laadspanning, dan zal de Phoenix lader nadat de gasspanning is bereikt de stijgsnelheid van de spanning begrenzen. Zo wordt overmatig gassen in de eindfase van de laadcyclus voorkomen (zie de laadcurve tussen 14,4V en 15,0V in fig. 2).

Minder onderhoud en veroudering wanneer de accu niet gebruikt wordt: de opslag functie
Wanneer er gedurende meer dan 24 uur geen ontlading plaatsvindt, wordt er overgeschakeld op de opslag functie. De spanning wordt dan verlaagd tot 2,2V/cel (13,2V voor een 12V accu) om gassing en corrosie van de positieve platen zoveel mogelijk te beperken. Eens per week wordt de spanning verhoogd tot absorptie niveau om de accu weer bij te laden. Dit voorkomt stratificatie van het elektrolyt en sulfatering van de platen, een belangrijke oorzaak van het vroegtijdig falen van de accu.

Ook geschikt om Li-ion (LiFePO?) accu’s op te laden
Het is mogelijk om een aan/uit-bediening van de lader te implementeren door een relais of een open collector-opto-coupler-uitgang van een Li-ion BMS op de afstandsbedieningspoort van de lader aan te sluiten. Anderzijds is volledige controle van de spanning en de stroom mogelijk door aansluiting via Bluetooth.

Volledig programmeerbaar laadalgoritme
Het laadalgoritme kan worden ingesteld met behulp van Bluetooth of de VE.Direct interface. Met de modusknop kunnen drie voorgeprogrammeerde laadalgoritmes worden gekozen (zie details).

Afstandbediending aan/uit
De afstandsbediening aan/uit bestaat uit twee aansluitingen: Afstandsbediening H en Afstandsbediening L.
Een afstandsbediening aan/uit-knop of relaiscontact kan tussen H en L worden geplaatst.
Het is ook mogelijk om aansluiting H te verhogen of aansluiting L te verlagen. Zie handleiding voor details.

VE.Direct interface
Voor aansluiting op het Color Control paneel, laptop of andere apparatuur.
Raadpleeg de VictronConnect app onder Downloads / Software op onze website.

Programmeerbaar relais
Kan worden ingesteld met gebruik van de VE.Direct interface of een Bluetooth-apparaat in geval van een alarm of een voor-alarm.

Meer info in deze datasheet of op smartenergyshop.be.

Lees meer 27-05-2019

Bluesolar PWM laadregelaar met USB-uitgang en LCD-scherm

Victron Energy introduceert een nieuwe reeks laadregelaars (solar charge controllers) met LCD-scherm en 2 USB-uitgangen. De modellen voor 12 en 24V batterijspanning hebben een automatische spanningsdetectie en gaan van 5A tot 30A. De modellen voor 48V hebben een laadstroom van 10, 20 of 30A.

LCD-scherm
Voor statuscontrole en instellingen

Uitgangsbelasting
Diepontlading van de accu kan voorkomen worden door alle belastingen op de uitgangsbelasting aan te sluiten. De uitgangsbelasting zal de belasting afsluiten wanneer de accu de vooraf ingestelde ontladingsspanning heeft bereikt.
Sommige belastingen (met name omvormers) kunnen het beste rechtstreeks op de accu worden aangesloten en de afstandsbediening van de omvormer op de uitgangsbelasting. Misschien is er een speciale interfacekabel nodig, raadpleeg daarvoor de handleiding.
De aansluit- en ontkoppelingsspanningen zijn instelbaar.

Dag/nacht-timing van de uitgangsbelasting
Deze optie staat toe de AAN-tijd na zonsondergang in te stellen.

Algoritme voor een programmeerbare acculading
Voorgeprogrammeerd algoritme voor AGM, GEL, Flooded of LiFePO4-accu's (alleen met interne BMS)

Twee 5-volt USB-uitgangen
Maximale stroom (beide uitgangen gecombineerd): 2A

Meer info in deze datasheet of op smartenergyshop.be.

Lees meer 24-05-2019

Victron Connect App gebruiken voor firmware updates

We merken dat gebruikers van de Victron Connect App veronderstellen dat je een internet connectie nodig hebt om compatibele producten te upgraden. Dit is niet zo, alle firmware bestanden zitten gebundeld in de App zelf, zo lang je natuurlijk de laatste versie van de Victron Connect App gebruikt.

Het verdient aanbeveling om steeds de laatste firmware te installeren om bug fixes en nieuwe functionaliteiten te installeren. Bij het maken van een verbinding met het toestel zal de Victron Connect App trouwens zelf aangeven als er een nieuwe firmware versie is.

Meer info over VictronConnect kan u hier terugvinden: https://www.victronenergy.com/live/victronconnect:start

Lees meer 26-04-2019

NIEUW - Phoenix Inverter Smart 1600 en 2000VA

Victron Energy brengt een nieuwe reeks omvormers met Smart technologie van 1600VA en 2000VA op de markt. De Phoenix Inverter Smart wordt gekenmerkt door:

Geïntegreerde Bluetooth: compleet configureerbaar met een tablet of smartphone

- Alarm bijna-lege batterijspanning
- Bijna-lege batterijspanning uitschakelen en herstartniveau´s
- Dynamische uitschakelen: laadafhankelijk uitschakelen niveau
- Uitgangsspanning: 210 - 245V
- Frequentie: 50Hz of 60Hz
- ECO-modus aan/uit en ECO modus gevoelsniveau
- Alarmrelais

Bewaking
In- en uitgangsspanning, belasting en alarmen

VE.Direct communicatiepoort
De VE.Direct poort kan op een computer worden verbonden (VE.Direct naar USB-interfacekabel nodig) teneinde dezelfde parameters te configureren en te bewaken.

Bewezen betrouwbaarheid
De volledige bridge plus toroïdale transformatortopologie heeft zijn betrouwbaarheid gedurende vele jaren bewezen De omvormers zijn kortsluitvast en beschermd tegen oververhitting, hetzij door overbelasting of hoge omgevingstemperatuur.

Hoog startvermogen
Nodig om belastingen te starten, zoals stroomomzetters voor LED-lampen, halogeenlampen of elektrische gereedschappen.

ECO-modus
In de ECO-modus schakelt de omvormer naar stand-by wanneer de belasting daalt tot onder een vooraf ingestelde waarde. Eenmaal in stand-by schakelt de omvormer voor een korte periode elke 2,5 seconden (instelbaar).
Indien de belasting een vooraf ingesteld niveau overschrijdt, blijft de omvormer ingeschakeld.

Op afstand aan/uit
Een externe aan/uit-schakelaar kan worden aangesloten op een tweepolige connector.
Als alternatief, kan de H-klem (links) van de tweepolige connector worden geschakeld naar batterij plus, of de L-klem (rechts) van de tweepolige connector kan worden omgeschakeld naar batterij minus (of bijvoorbeeld, het chassis van een voertuig).

Meer info in deze datasheet en op smartenergyshop.be.

Lees meer 22-03-2019

NIEUW - Lithium SuperPack batterijen van Victron Energy

De SuperPack batterijen zijn zeer gemakkelijk te installeren en hebben geen extra componenten nodig. De interne schakelaar zal de batterij ontkoppelen in geval van hoge ontlading, overladen of hoge temperatuur.

Bewijs van onbeoogd gebruik
Een loodzuuraccu zal voortijdig storingen vertonen door sulfatering:
• Als het gedurende lange perioden in de tekortmodus werkt (d.w.z. als de batterij zelden of nooit helemaal is opgeladen).
• Als het gedeeltelijk geladen of zelfs erger, volledig ontladen.

Een lithium-ion-batterij hoeft niet volledig te worden opgeladen. De levensduur verbetert enigszins in het geval van gedeeltelijke opgeladen in plaats van een volledige geladen toestand. Dit is een groot voordeel van Li-ion in vergelijking met loodzuur.

De SuperPack-accu’s zullen de laad- of ontlaadspanning afsluiten wanneer de maximale niveaus overschreden worden.

Efficiëntie
In verschillende toepassingen (in het bijzonder solar zonder aansluiting op het energienet) kan energie-efficiëntie van cruciaal belang zijn. De roundtrip energie-efficiëntie (ontladen vanaf 100% tot 0% en terug van 100% geladen) van de gemiddelde loodzuurbatterij is 80%. De roundtrip energie-efficiëntie van een Li-ion-batterij is 92%.
Het laadprocedure van loodzuur batterijen wordt bijzonder inefficiënt, wanneer de 80% ladingstoestand is bereikt, hetgeen resulteert in rendementen van 50% of zelfs minder in zonnesystemen waar meerdere dagen reserve-energie vereist zijn (batterij werkt in 70% tot 100% opgeladen toestand).
In tegenstelling hiermee, bereikt een Li-ion-batterij nog steeds een efficiëntie van 90%, zelfs onder slechte ontladingsomstandigheden.

Kan parallel worden verbonden
De batterijen kunnen parallel worden verbonden. Serie-aansluiting is niet toegestaan. Uitsluitend in een rechtopstaande positie gebruiken.

Meer info in deze datasheet en op smartenergyshop.be.

Lees meer 21-03-2019

De miniBMS - een eenvoudig en goedkoop alternatief voor de VE.Bus BMS

De miniBMS kan de VE.Bus BMS in verschillende toepassingen vervangen. De miniBMS is bestemd voor gebruik met de Victron Smart LiFePo4 batterijen met M8 circulaire connectoren.

Echter, is het niet geschikt voor gebruik met de VE.Bus MultiPlus en Quattro omvormers/laders: het beschikt niet over een VE.Bus interface.

De miniBMS heeft twee uitgangen, hetzelfde als bij de VE.Bus BMS.

Meer info in deze datasheet of op www.smartenergyshop.be

Lees meer 20-03-2019

Nieuw bij Victron Energy - Smart battery protect

De Smart Battery Protect ontkoppelt de batterij van niet-essentiële belastingen vóórdat het volledig is ontladen (hetgeen de batterij kan beschadigen) of voordat het over onvoldoende vermogen beschikt om de motor in te schakelen. De in-/uitgang kan worden gebruikt als een aan-/uitschakelaar systeem.

Bij het gebruik van Bluetooth om deze Smart BatteryProtect te programmeren, kunnen alle vereiste niveaus voor in-/uitschakelen worden ingesteld. Als alternatief kan één van de negen vooraf gedefinieerde niveaus voor in-/uitschakelen worden ingesteld met de programmeerpin (zie handleiding).

De Smart Battery Protect is beschikbaar in 65A, 100A en 220A voor 12V/24V systemen en 100A voor 48V systemen.

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie of neem een kijkje in de productfiches:

 

Lees meer 27-02-2019

Batterijopslag SmartSolarStorage vernieuwd

Met de komst van de nieuwe MultiPlus-II (zie nieuwsbericht van 18/5/2018) hebben we ook ons systeem voor batterijopslag S³ helemaal vernieuwd. De nieuwe versie is compact, plug & play en goedkoper dan zijn voorganger. In combinatie met de modulaire PylonTech Lithium-ion batterijen is een systeem eenvoudig te installeren. De S³ komt volledig voorgeprogrammeerd en wordt parallel aan de elektrische installatie aangesloten. Meer info op onze website of in dit document.

Lees meer 27-09-2018

Nieuw forum: Victron Community

Voor technische vragen en discussies over Victron Energy producten kon u steeds terecht op de Victron blog door gebruik te maken van de Discus Comments. Om het forum beter beheersbaar te maken heeft Victron Energy een nieuw forum in het leven geroepen, Victron Community.

https://community.victronenergy.com

Dit forum is een nuttige aanvulling van de ondersteuningspolitiek van Victron Energy en zeker een bezoekje waard.

Heeft u ondersteuning nodig raden wij in eerste instantie aan om de Support Policy van Victron Energy te raadplegen. 

Klanten kunnen uiteraard steeds beroep doen op de jarenlang opgebouwde knowhow bij Ysebaert.

Lees meer 26-02-2019

Training batterijopslag en off-grid

Op 7 maart (Nederlands) en 15 maart (Frans) organiseren we trainingen specifiek gericht naar batterijopslag (SmartSolarStorage) en off-grid oplossingen.

Programma:

 • Keuze batterijtechnologie
 • Batterijopslag met S³ 1F
 • Batterijopslag met S³ 3F+N
 • Speciale toepassingen
 • Off-grid oplossingen
 • Off-grid, hoe dimensioneren?

We starten om 9u en eindigen om 15u; een broodjesmaaltijd is voorzien.
De training gaat door in onze kantoren te Wommelgem.
Inschrijven is verplicht via deze link

Lees meer 14-02-2019

Victron GX monitoring vergelijkingstabel

Op de Victron Live pagina is een handige vergelijkingstabel gepubliceerd van de GX-product familie voor de monitoring van energiesystemen:

De tabel geeft op een overzichtelijke wijze:

 • Een link naar de productpagina en de handleiding
 • De Victron communicatiepoorten
 • Integratie met andere merken batterijen en zonne-omvormers
 • Beschikbare communicatiepoorten
 • IO poorten
 • Afmetingen en verwijzing naar normen en goedkeuringen

Deze pagina is zeker een bezoekje waard.

Lees meer 17-12-2018

Venus OS 2.20 "scheduled charging"

Victron Energy heeft recent versie 2.20 gelanceerd van zijn software Venus OS, dit is de software in de Color Control GX, de Venus GX en de Octo GX. Nieuwigheden in deze versie zijn “Scheduled Charging” voor ESS-systemen, toevoeging van de GX GSM en een “Start Equalize” knop.

Met “Scheduled Charging” kunnen tot 5 tijdschema’s worden ingesteld waarop het ESS-systeem het net zal gebruiken om de batterij op te laden. Dit kan nuttig zijn indien men wil opladen wanneer de nettarieven laag zijn. Men kan eveneens een percentage bepalen tot waar de batterijen moeten geladen worden.

De volledige changelog kan u hier terugvinden.

Lees meer 29-11-2018

Zoutwaterbatterij Greenrock

Opslag van zonne-energie is een milieuvriendelijke techniek van stroomvoorziening. Een mooie aanvulling aan ons gamma zijn de ecologische zoutwaterbatterijen van Greenrock.

Als alternatief voor lithium batterijen kunnen we deze voortaan inzetten in het S³ SmartSolarStorage systeem. De stacks hebben een nominale capaciteit van 2,7kWh bij een laad-en ontlaadstroom van 4A. Ze kunnen quasi onbeperkt parallel worden aangesloten.

Meer informatie in deze datasheet

Lees meer 28-11-2018

GX GSM

Als aanvulling op de GX-reeks introduceert Victron Energy de GX GSM. Het is een mobiele modem en voorziet mobiel internet voor het energiesysteem en verbinding met Victron Remote Management (VRM). Het vereist een SIM-kaart (volledige grootte) en maakt verbinding met het Venus-apparaat via de meegeleverde USB-kabel (1m).
Een kleine indoor GSM-antenne is inbegrepen. Als optie is een buiten GSM-antenne beschikbaar.
Naast internet heeft de GX GSM ook een GPS-ontvanger. Om deze te gebruiken, moet de optionele actieve GSM-antenne worden aangesloten.

Meer informatie in onze Eshop.

Lees meer 27-11-2018

Informatiesessie Victron Energy producten

Op 21 november organiseren we een Nederlandstalige informatiesessie over Victron Energy producten.

Programma:

 • Overzicht van de producten en hun toepassing
 • Overzicht van de beschikbare software (VRM, VEConfigure, app’s, …)
 • Voorbeeldcalculatie kleine systemen

We starten om 9u en eindigen om 15u; een broodjesmaaltijd is voorzien.
De training gaat door in onze kantoren te Wommelgem.
Inschrijven is verplicht via deze link

Lees meer 25-10-2018

Training batterijopslag en off-grid

Op 29 november (22 november reeds volzet) organiseren we een Nederlandstalige training specifiek gericht naar batterijopslag (SmartSolarStorage) en off-grid oplossingen.

Programma:

 • Keuze batterijtechnologie
 • Batterijopslag met S³ 1F
 • Batterijopslag met S³ 3F+N
 • Speciale toepassingen
 • Off-grid oplossingen
 • Off-grid, hoe dimensioneren?

We starten om 9u en eindigen om 15u; een broodjesmaaltijd is voorzien.
De training gaat door in onze kantoren te Wommelgem.
Inschrijven is verplicht via deze link

Lees meer 30-10-2018

Nieuwe "automotive" certificaten van Victron Energy

Elektronische apparatuur in voertuigen moet voorzien van een E-keur. Victron Energy heeft opnieuw een reeks toestellen laten keuren:

Klik op de link om de certificaten te bekijken.

Lees meer 23-10-2018

Stroomtekort in België

Zal de stroom ook in uw gemeente uitgeschakeld worden?

Dan:

 • Werkt uw verwarming niet meer (ook verwarming op gas heeft netspanning nodig voor de circulatiepomp)
 • Koelen uw ijskast en diepvriezer niet meer
 • TV, computer, internet router vallen uit
 • Werkt uw domoticasysteem niet meer
 • Automatische deuren, garagepoort, toegangshek en rolluiken gaan niet meer open of dicht
 • Is er geen verlichting

Wees voorbereid en schaf een backup-systeem aan. Ysebaert levert stille systemen die uzelf of uw elektrisch installateur op enkele uren kan installeren. Het systeem bestaat hoofdzakelijk uit een geïntegreerde omvormer/lader en een batterij.

We voorzien een uitgewerkt systeem dat verder in dit document wordt voorgesteld. Andere systemen met langere autonomie, 3-fase mogelijkheid, meer vermogen kunnen op vraag worden voorgesteld.

Basissysteem
Dit voorziet in uw basisbehoefte aan energie om een stroomuitval van 4 à 5 uur te overbruggen. Hierbij kan u o.a. volgende toestellen blijvend van stroom voorzien: ijskast, diepvriezer, pomp centrale verwarming (gas), TV, computer en basisverlichting (+/- 200W).

Bij permanente integratie in uw elektrische installatie blijven deze toestellen zonder onderbreking werken. Overleg met uw elektrisch installateur is dan wellicht noodzakelijk.

Door het toevoegen van extra batterijcapaciteit kan de autonomie bijna verdubbelen.

Dit systeem kan niet worden gecombineerd met een zonne-installatie

S³-systeem met integratie van uw zonne-installatie
Voor eigenaren van een zonne-installatie bieden we diverse systemen aan met ons S³-systeem, SmartSolarStorage. Elk systeem is standaard voorzien van een UPS/no-break functie.

Meer info over de S³ kan u vinden in de aparte brochure.

Lees meer 28-09-2018

Instructiefilm VEconfigure

Bij Victron Energy worden meer en meer producten “Smart” en zijn op die manier eenvoudig te configureren. Bij grotere systemen met VEBus producten (Multi’s, Quattro’s, …) moet de programmatie gebeuren met een softwaretool VEConfigure. De instructiefilm “VEConfigure3 Basic” is een must voor iedere installateur van Victron Energy producten. Na het bekijken van de film kan u hier de softwaretool downloaden.

Bij wijziging van bestaande installaties kan het nodig zijn om de firmware van VEBus producten te upgraden. Ook hiervoor is een handige instructiefilm ontwikkeld.

Lees meer 26-09-2018

Instructievideo SmartSolar MPPT250/100

De SmartSolar MPPT 250/100 is de krachtigste MPPT-zonnelaadregelaar in het Victron Energy MPPT-gamma - ideaal voor grotere installaties.

U kunt dit hoogwaardige product bekijken in de nieuwste video uit de Victron Energy instructievideo's.

SmartSolar MPPT 250/100 :

 • Bluetooth Smart ingebouwd
 • Ultrasnelle Maximum Power Point Tracking (MPPT)
 • Advanced Maximum Power Point Detection in het geval van wisselende schaduw
 • Uitstekend omzettingsrendement
 • Flexibel laadalgoritme
 • Uitgebreide elektronische beveiliging
 • Interne temperatuursensor
 • VE.Direct voor een bedrade verbinding met een Color Control GX of Venus GX
 • Aan-uit op afstand
 • Programmeerbaar relais
 • Optioneel: koppelbaar LC-display

Meer informatie in deze datasheet of op onze SmartEnergyShop.

Lees meer 21-06-2018

Nieuwe omvormer/lader Multiplus-II 48V van Victron Energy

De MultiPlus-II combineert de functies van de MultiPlus en de MultiGrid. Het beschikt over alle functies van de MultiPlus, met daarbij een externe transformator optie die de PowerControl en PowerAssist functie uitbreidt naar 100A. Het beschikt ook over alle functies van de MultiGrid met een geïntegreerde eilandbedrijf-beveiliging en een groeiende lijst van toegekende goedkeuringen door landen.

PowerAssist

De MultiPlus-II voorkomt een overbelasting van een beperkte AC-bron, zoals een aggregaat of walaansluiting. Allereerst wordt de oplading van de accu automatisch gereduceerd om overbelasting te voorkomen. Daarna vergroot het tweede niveau, m.b.v. voeding van de accu, de uitstoom van het aggregaat of walstroom.

ESS: Energy Storage Systems

De MultiPlus-II is het belangrijkste onderdeel van de Victron ESS (energieopslagsysteem), deze zorgt voor een flexibele combinatie met MPPT-zonneladers of netgekoppelde PV-omvormers. Raadpleeg de ESS-ontwerp & installatiehandleiding voor voorbeelden en meer informatie.

Ononderbroken wisselstroom (UPS-functie)

In geval van een stroomstoring, of als de wal- of generatorstroom ontkoppeld wordt zal de omvormer binnen de Multi automatisch geactiveerd worden en de voeding naar de aangesloten apparaten overnemen. Dit gebeurt zo snel (binnen 20 milliseconden) dat computers en andere elektronica ongestoord kunnen blijven functioneren.

Monitor en controle op afstand

Je kunt waar dan ook ter wereld je Multi en systeem/systemen monitoren en controleren. Dit kan zowel lokaal (LAN) als op afstand met de gratis VRM app en VRM portal website. Dit kan vanaf een smartphone, tablet, laptop of pc met verschillende besturingssystemen. Via de vereiste Color Contol GX of Venus GX is het controleniveau onbeperkt, van het bijstellen van de Multi tot het automatisch starten van de back up generator en meer…

Meer informatie:

Lees meer 18-05-2018

Nieuwe modellen Lithium Smart accu’s

Verschillende Lithium Smart accu’s van Victron Energy worden binnenkort vervangen door nieuwe modellen. Deze datasheet geeft u een overzicht van de einde reeksen en de nieuwe modellen. Van de huidige modellen is nog steeds voorraad en deze zijn dus beschikbaar tot uitputting van de voorraad:

 • 12,8V/90Ah, PN: BAT512090410 (laatste verkoop verwacht in 2019 Q1)
 • 12,8V/100Ah, PN: BAT512110510 (laatste verkoop verwacht in 2018 Q2)
 • 12,8V/160Ah, PN: BAT512116410 (laatste verkoop verwacht in 2019 Q4)

Merk op dat bij de nieuwe modellen nu ook een 24V (25,6V) versie beschikbaar is met 200Ah (5120Wh).

Meer informatie over de huidige en nieuwe modellen in deze datasheet of op www.smartenergyshop.be

Lees meer 17-05-2018

Phoenix Inverter Control VE.Direct

Speciaal voor de Phoenix VE.Direct omvormers introduceert Victron Energy een mooie afstandsbediening met aan-uit schakelaar en LED-indicator.

Dit paneel is bedoeld voor alle Phoenix VE.Direct-omvormers.

Meer info in de SmartEnergyShop.

Lees meer 26-04-2018

Lithium batterij met ingebouwde BMS en E-keur

Als aanvulling op ons gamma Lithium accu’s introduceren we de AMPS LiFePO4 serie op 12V met een capaciteit van 100Ah of 120Ah. De accu’s kunnen serie/parallel worden geschakeld tot 48V en ze zijn goedgekeurd voor automotive toepassingen (E-keur). We adviseren het gebruik van een “Battery-to-Battery” lader om de accu’s correct en veilig te laden via de alternator (EURO6).

De voordelen van lithiumaccu’s ten opzichte van gewone accu’s hoeven we niet meer uit te leggen. Ze zijn gewoon beter op ieder vlak en iedereen wil ze hebben. Maar lithiumaccu’s plaatsen in voertuigen of boten was tot op heden geen sinecure en vereiste dan ook een uitgebreide vakkennis om dure schade te voorkomen. Lithiumaccu’s hebben immers een specifieke laad- en ontlaadcurve.
Al jarenlang is er vraag naar een eenvoudige, gemakkelijke oplossing om lithiumaccu’s te kunnen plaatsen in de automobielindustrie. En dus ook in commerciële voertuigen, campers, caravans, militaire voertuigen, politiewagens en ziekenwagens.
Tot op heden waren de laadspanning en de laadstroom aan boord van die voertuigen echter niet compatibel met de vereisten van de accu – en de nieuwe Euro 6+-voertuigmotoren met slimme alternatortechnologie maakten de zaken er niet eenvoudiger op. Beide elementen konden niet met elkaar worden verzoend zonder een ingewikkeld tussensysteem dat voor de lithiumaccu moest worden verbonden met een BMS. Maar dat is nu voorbij. Vandaag bestaan er lithiumaccu’s met ingebouwde BMS en automatische uitschakeling, waardoor de lithiumaccu en de oplaadcel zijn beschermd tegen extreme invloeden. Een ‘battery-to-battery’-lader volstaat om de accu zonder extra tussenoplossingen vanuit de alternator van het voertuig te voorzien van de juiste spanning en stroomsterkte. Dat betekent dat wanneer de elektrische spanning in de alternator laag is, de battery-to-battery-lader de spanning verhoogt. Of omgekeerd: wanneer de spanning te hoog is, verlaagt de battery-to-battery-lader die.
Bij te veel stroom vermindert de battery-to-battery-lader de stroomsterkte, zodat de lithiumaccu de ideale en veilige spanning en stroom krijgt. Sinds de komst van de moderne Euro 5/6-voertuigtoepassingen is dat nog belangrijker geworden.

Meer info in deze datasheet en op smartenergyshop.be.

Lees meer 23-10-2017

Battery Smart Sensor - Accuspannings- en temperatuurmeter

Smart Battery Sense is een draadloze accuspannings- en temperatuurmeter voor Victron MPPT-zonneladers.

Accu’s laden sneller op als de accuspannings- en temperatuurmeter wordt gebruikt; de laadefficiëntie wordt verbeterd en de levensduur van de accu verlengd.

Door de spanning bij de aansluiting van de accubank te meten worden problemen als gevolg van spanningsverlies door kabelweerstand voorkomen – waarbij de juiste laadspanning wordt gegarandeerd.

Bij loodaccu’s wordt de temperatuurmeting gebruikt om de laadspanning aan te passen: koude accu’s hebben een hogere laadspanning nodig, terwijl warme accu's een lagere laadspanning gebruiken. Bij lithium accu’s wordt de temperatuurmeting gebruikt om het opladen uit te schakelen als deze te koud is: het opladen van lithium accu’s rondom het vriespunt veroorzaakt permanente schade aan de cellen.

De verbinding tussen de Smart Battery Sense en één of meer zonnelader(s) is draadloos: er wordt gebruik gemaakt van het VE Smart Network – een draadloze techniek gebaseerd op Bluetooth Smart.

De beschikbare informatie kan gelijktijdig worden gebruikt door één, twee of meer zonneladers die zijn aangesloten op dezelfde 12V, 24V en 48V accubank. Het Smart Network wordt ingesteld via de VictronConnect app. 

De installatie is eenvoudig, snel en verzorgd. Sluit het oogeinde gewoon aan op de accupolen en bevestig de Smart Battery Sense meter rechtstreeks op de accubehuizing met de zelfklevende strip.

Meer info op smartenergyshop.be.

Lees meer 24-04-2018

Lithium accu's van Victron met E-keur

De Smart Lihium accu’s van Victron Energy op 12,8V en de bijhorende VE.Bus BMS zijn voortaan voorzien van E-keur. Met de “automotive” keur zijn ze voortaan ook geschikt om in te bouwen in allerlei mobiele toepassingen (bussen, servicewagens, medische wagens, enz.).

De E-keur garandeert dat de toestellen veilig zijn voor inbouw in mobiele toepassingen met betrekking tot hun elektromagnetische emissie en immuniteit. Met andere woorden dat ze andere veiligheidsvoorzieningen niet kunnen storen en zelf ook niet onderhevig zijn aan externe storingsbronnen.

De certificaten kan u hier bekijken.

Lees meer 27-02-2018

Victron Connect App in een nieuw jasje

Met de Victron Connect App kan u onderstaande Victron producten bewaken, configureren en firmware updaten:

 • Producten met een ingebouwde VE.Direct poort (via een VE.Direct Bluetooth Dongle)
 • Producten met Smart technologie (ingebouwde Bluetooth)

Via de vernieuwde Victron Connect App op uw Smartphone (iOS of Android) kan u draadloos verbinden met deze producten.

Nieuw in deze versie zijn o.a.:

 • Meerdere talen beschikbaar
 • Sneller
 • Intuïtiever
 • Tablet layout
 • On-screen help
 • Eenvoudiger voor eindgebruiker

Deze app kan u downloaden in App Store (iOS) of Play Store (Android).

Lees meer 26-02-2018

Instructiefilms Venus GX van Victron Energy

Venus GX is het communicatiecentrum van uw installatie. Met Venus GX kunt u alle componenten in uw systeem aanspreken en ervoor zorgen dat deze in harmonie met elkaar werken. De bewaking van live-gegevens en het wijzigen van instellingen vindt plaats op uw smartphone (of een ander apparaat) via ons gratis Victron Remote Management Portal.

Om u snel wegwijs te maken in de vele mogelijkheden van dit toestel kan u een introductievideo bekijken (Introduction to the Venus GX). Wil u graag weten hoe u connecteert met de Venus GX dan is volgende video zeer leerzaam, How to connect to the Venus GX.

Lees meer 23-02-2018

Informatiesessie "SmartSolarStorage"

Het thema ‘batterijopslag’ is vandaag bijzonder actueel en haast dagelijks in het nieuws.

Voor professionele geïnteresseerden (installateurs, dealers, architecten, …) organiseren wij informatiesessies waar we onze verschillende systemen in detail toelichten.

 • Nederlandstalige sessie op 6 februari van 13u tot 17u
 • Nederlandstalige sessie op 14 februari van 9u30 tot 13u30
 • Frans-/Engelstalige sessie op 20 februari van 9u30 tot 13u30

De sessie gaat door in onze kantoren te Wommelgem en deelname is gratis na inschrijving.

Lees meer 17-01-2018

Batterijopslag in het Energiepact - Ysebaert is er klaar voor

Een onderdeel van het recente Energiepact van de verschillende overheden in België is de opslag van energie in batterijen. Batterijopslag wordt daarin aanzien als één van de oplossingen om onze energievoorziening, ook na de sluiting van de kerncentrales, te garanderen.

In 2017 heeft Ysebaert een 50-tal systemen geleverd aan bedrijven en particulieren. De motivatie voor de aanschaf van een energieopslag systeem is zeer divers:

 • Ecologisch: maximaal benutten van zelfopgewekte energie (zon, wind, waterkracht, WKK)
 • Functioneel: back-up systeem (no-break) met maximale benutting van de accucapaciteit
 • Economisch: opvangen van pieken in het verbruik waardoor een verzwaring van de aansluiting kan vermeden worden

Niettegenstaande een kosten-baten analyse niet altijd in het voordeel pleit van energieopslag zien we toch dat voor deze “early adopters” de baten de overhand nemen.

Wellicht kan een verkennend gesprek met ons of één van onze installateurs ook u overtuigen om een energieopslag systeem te plaatsen.

Meer info bij Luc Baeyens

Lees meer 18-12-2017

Nieuwe 250V MPPT Solar Charge Controllers van Victron Energy

Het gamma MPPT-laadregelaars van Victron Energy wordt aangevuld met 4 nieuwe modellen. De ultrasnelle MPPT Solar Charge Controllers met optioneel plug-in LCD display zijn leverbaar met MC-4 of Tr kabelaansluiting:

De SmartSolar serie heeft een ingebouwde Bluetooth module die set-up en monitoring via een smartphone of ander Bluetooth-apparaat mogelijk maakt.

Meer informatie in deze datasheet of via bovenstaande snelkoppelingen naar onze SmartEnergyShop.

Lees meer 28-11-2017

Energy Storage System met PylonTech Lithium accu’'s

Deze maand hebben we onze eerste installatie met Pylontech Lithium accu’s (zie vorig nieuwsitem) gerealiseerd. Op vraag van onze klant is het systeem ingebouwd in een industriële behuizing zodat installatie ter plaatse tot een minimum kon beperkt worden. Met 6 modules van 2,4kWh heeft het systeem een nuttig bruikbare accucapaciteit van 13,2 kWh en met 3 MultiGrid omvormers van 3000VA een direct leverbaar vermogen van 9000VA in een 3-fase configuratie.

De sturing van het ESS-systeem wordt gerealiseerd met een Venus GX van Victron Energy waardoor controle en uitlezing op afstand mogelijk wordt.

Heeft u ook interesse in batterijopslag, contacteer dan Luc Baeyens op +32 3 3280673 of luc.baeyens@ysebaert.be.

Lees meer 27-11-2017

PylonTech Lithium accu's nieuw in ons gamma

De Lithium accu van Pylontech is speciaal ontwikkeld voor batterijopslag in residentiële en KMO- omgevingen. Door zijn modulair ontwerp kunnen tot 12 modules met een nominaal vermogen van 2.4kWh parallel worden geschakeld om zo tot een totale accucapaciteit van 28.8 kWh te komen. De 19” modules kunnen in een rack ingebouwd worden of tot 4 modules gestapeld worden door middel van optionele beugels.

Elke module, met een nominale spanning van 48VDC, heeft een ingebouwde BMS (Battery Management System) om de cellen te beschermen tegen extreme temperaturen, spanningen, stromen, SoC en SoH. De accu is ontworpen voor een levensduur van 4500 cycli bij een DoD van 80% bij 25°C.

Er zijn 2 versies beschikbaar:

 • US2000B Plus met bediening en kabelaansluiting vooraan
 • Phantom-S met kabelaansluiting achteraan en elegant glazen frontpaneel 

De modules worden standaard geleverd met kabels om meerdere modules (tot 4) parallel te schakelen. De verbindingskabel met de omvormer dient separaat besteld te worden alsook de datakabel (CAN). 

De Pylontech Lithium accu’s kunnen perfect geïntegreerd worden in een ESS-systeem van Victron Energy. Op aanvraag stellen wij graag een “zelfbouw-pakket” samen of bieden U een kant-en-klaar systeem aan. 

Lees meer 24-11-2017

Uitbreiding gamma AGM SuperCycle

In juni kondigden we reeds de eerste 3 AGM Super Cycle batterijen aan van Victron Energy. Deze reeks is nu aangevuld met 25Ah, 38Ah, 60Ah en 125Ah. De accu’s worden gekenmerkt door een 100% DoD (Depth of Discharge) performantie dankzij nieuwe inzichten in de elektrochemische processen van AGM accu’s.

We raden deze batterijen aan in toepassingen waar occasionele ontladingen van 100% plaatsvinden of waar regelmatig een DoD van 60-80% wordt verwacht.

Meer info in deze datasheet en op smartenergyshop.be.

Lees meer 25-09-2017

Batterijmonitor met ingebouwde Bluetooth

Met de ingebouwde Bluetooth is de batterijmonitor BMV712 Smart klaar voor het tijdperk van het Internet of Things (IoT). Doordat Bluetooth is geïmplementeerd in de meeste andere producten van Victron Energy zal draadloze communicatie tussen de producten de systeeminstallatie vereenvoudigen en de prestaties verbeteren. Bijkomend voordeel is dat de VE-direct poort niet wordt gebruikt voor een bluetooth dongle, zo kan je de BMV712 ook verbinden met bv de CCGX en toch nog uitlezen via een smartphone.

Download de Victron Bluetooth-app
Gebruik een smartphone of ander van Bluetooth voorzien apparaat om

 • de instellingen aan te passen,
 • alle belangrijke gegevens op een enkel scherm in de gaten te houden,
 • historische gegevens te bekijken en
 • de software te updaten als er nieuwe eigenschappen beschikbaar worden.

Eenvoudig te installeren
Alle elektrische aansluitingen vinden plaats met de printplaat met snelkoppeling aan de stroomshunt. De shunt wordt verbonden met het scherm met een standaard RJ12-telefoonkabel. Meegeleverd: RJ 12-kabel (10 m) en accukabel met zekering (2 m); er zijn verder geen onderdelen nodig.
Er wordt tevens een afzonderlijke ring voor het uiterlijk van het front van een vierkant of rond display, een borgring voor montage aan de achterzijde en schroeven voor montage aan de voorzijde meegeleverd.

Bewaking van de middelpuntspanning
Door één slechte cel of één slechte accu kan een grote, dure accubank defect raken. Als accu's in serie zijn aangesloten kan een tijdige waarschuwing worden gegenereerd door de middelpuntspanning te meten. Zie de BMV-handleiding, paragraaf 5.2, voor meer informatie.
Wij bevelen onze Battery Balancer (BMS012201000) aan om de levensduur van de in serie aangesloten loodzuuraccu's te maximaliseren.

Zeer laag stroomverbruik van de accu
Stroom verbruik: 0,7 Ah per maand (1 mA) bij 12V en 0,6 Ah per maand (0,8mA) bij 24V
Vooral lithiumionaccu's hebben vrijwel geen resterende reservecapaciteit als deze ontladen zijn tot aan de laagspanningsuitschakeling.
Na de uitschakeling door een lage celspanning bedraagt de resterende capaciteit van een lithiumionaccu ongeveer 1 Ah per 100 Ah van de accucapaciteit. De accu zal beschadigd raken als de resterende reservecapaciteit aan de accu wordt onttrokken. Een reststroom van 10 mA kan bijvoorbeeld een 200 Ah accu beschadigen als het systeem meer dan 8 dagen in ontladen toestand blijft.

Bi-stabiel alarmrelais
Voorkomt een hoger stroomverbruik in geval van een alarm.

Overige eigenschappen

 • Accuspanning, stroom, vermogen, verbruikte ampère-uren en laadstatus
 • Resterende tijd bij de huidige ontlaadsnelheid
 • Programmeerbaar visueel en akoestisch alarm
 • Programmeerbaar relais om niet-kritische belastingen uit te schakelen of om een aggregaat, indien nodig, te laten draaien
 • 500 ampère-shunt met snelkoppeling en aansluitset
 • Shuntkeuzemogelijkheid tot 10.000 ampère
 • VE.Direct-communicatiepoort
 • Kan een groot aantal historische gebeurtenissen opslaan die gebruikt kunnen worden om het gebruikspatroon en de toestand van de accu te evalueren
 • Groot ingangsspanningsbereik: 9,5 – 95 V
 • Hoge stroommeetresolutie: 10 mA (0,01A)
 • Een extra waarde om spanning (van een tweede accu), temperatuur of middelpuntspanning en de bijbehorende alarm- en relaisinstellingen te meten

Meer info in deze datasheet en op smartenergyshop.be.

Lees meer 22-09-2017

Venus GX - De ColorControl GX zonder display

De Venus GX biedt intuïtieve regeling en bewaking voor alle Victron-stroomsystemen. De lijst met Victronproducten die aangesloten kunnen worden, is eindeloos: omvormers, Multi's, Quattro's, MPPT-zonneladers, BMVaccumonitors, Lynx Ion + Shunt en meer.

VRM Online Portal
Alle waarden worden doorgestuurd naar onze gratis website voor bewaking op afstand: de VRM Online Portal. Om hier een beeld van de krijgen, zie de demo op https://vrm.victronenergy.com.

Remote Console op VRM
Bewaak, regel en configureer de Venus GX op afstand, via het internet. Net alsof u voor het apparaat zelf staat, alles kan ook op afstand worden gedaan. Dezelfde functionaliteit is tevens beschikbaar op het lokale netwerk, Remote Console op LAN.

Automatische start/stop aggregaat
Een volledig aanpasbaar start/stop-systeem. Gebruik laadstatus, spanning, belasting en andere parameters.
Definieer een speciaal aantal regels voor stille tijden, en optioneel een maandelijkse test run.

Het hart van het ESS – energie-opslagsysteem
De Venus GX is de Energie Manager in een ESS-systeem. Meer informatie vindt u in de ESS-handleiding.

Data logging
Bij verbinding met het internet worden alle gegevens naar het VRM-portaal gestuurd. Als er geen internetverbinding beschikbaar is, slaat de Venus GX de gegevens intern op, tot maximaal 48 uur. Door het plaatsen van een micro SD-kaart of een USB-stick kunnen meer gegevens worden opgeslagen. Deze bestanden kunnen vervolgens worden geüpload naar het VRM-portaal of offline worden geconverteerd met de VictronConnect app voor analysedoeleinden.

Inputs
De Venus GX heeft verder nog 3 tank sender inputs (0-180 ohm) en 2 temperature inputs.

Ondersteunde producten
Zie de datasheet voor alle ondersteunde producten.

Meer info in deze datasheet en op smartenergyshop.be.

Lees meer 19-09-2017

High Energy Lithium Ion accu en BMS bij Victron Energy

Victron Energy introduceert 2 nieuwe High Energy (HE) Lithium Ion accu’s met bijhorende BMS, 24V-100AH en 24V-200Ah. De accu’s kunnen in serie (tot 48V) en parallel (tot 64 stuks) worden geschakeld. De accu’s hebben een levensduur van 2000 cycli bij 80% DoD. De compacte afmeting en het lage gewicht (28,6 kg voor 5kWh) zijn sterke pluspunten.

De compacte “all-in-one” Lynx-Ion BMS reduceert aanzienlijk de installatietijd en is voorzien van 4 gezekerde accu-aansluitingen, 4 gezekerde DC-uitgangen, een veiligheidsrelais, een shunt en een BMS. Installatie wordt hierdoor sterk vereenvoudigd. 

Via de Color Control GX of Venus GX kan de complete installatie bediend en bewaakt worden, ook van op afstand.

Meer info in deze datasheet en op smartenergyshop.be.

Lees meer 20-06-2017

Ysebaert SmartSolarStorage op Batibouw 2017

Op Batibouw presenteert Ysebaert zijn verschillende oplossingen voor batterijopslag.

Met de S³ Smart Solar Storage maakt u uw woning of KMO zelfvoorzienend. Overdag uw overtollige zonne-energie opslaan en ’s avonds terug gebruiken. Het concept in een notedop:

 • Energieopslag in innovatieve lithium accu
 • Intelligent en automatisch
 • Eenvoudige installatie en integratie (plug & play)
 • Vergroot uw onafhankelijkheid bij stroomuitval (back-up)
 • 230V AC-gekoppeld
 • Modulair

Naast ons S³ concept stellen we ook de EasySolar voor welke zowel in off-grid als netgekoppelde systemen kan gebruikt worden.

Ook de Multigrid met geïntegreerde netontkoppeling krijgt de nodige aandacht.

Meer informatie tijdens uw bezoek aan Batibouw (stand 12 306).

Lees meer 24-01-2017

Nieuwe AGM Super Cycle accu

Victron Energy brengt aan een verbazingwekkend tempo nieuwe producten op de markt; zo ook 3 nieuwe AGM Super Cycle accu’s van 100Ah, 170Ah en 230Ah bij C20. De accu’s worden gekenmerkt door een 100% DoD (Depth of Discharge) performantie dankzij nieuwe inzichten in de elektrochemische processen van AGM accu’s.

We raden deze batterijen aan in toepassingen waar occasionele ontladingen van 100% plaatsvinden of waar regelmatig een DoD van 60-80% wordt verwacht.

Meer info in deze datasheet en op smartenergyshop.be.

Lees meer 19-06-2017

Nieuwe Multi 800VA van Victron Energy

Naast de kleine Multi 500VA introduceert Victron Energy nu ook de Multiplus 800VA. Deze lader/omvormer heeft een gelijkaardige compacte kunststof behuizing. In vergelijking met zijn kleine broer heeft de 800VA zowel PowerAssist als PowerControl en kan ook parallel of in 3-fase worden geschakeld. De Multi 800VA is leverbaar met ingangsspanning 12-24-48 VDC en heeft een doorschakelstroom van 16A.

Meer info in deze datasheet en op smartenergyshop.be

Lees meer 16-06-2017

Nieuwe instructievideo's voor de batterijmonitor BMV van Victron Energy

Victron Energy heeft 2 nieuwe video’s gemaakt voor de batterijmonitor BMV.

De eerste video geeft op een duidelijke manier de correcte werkwijze om de BMV aan te sluiten.

De tweede video gaat dieper in op het bepalen van de SoC (State of Charge) van de batterij en de parameters om te bepalen wanneer de batterij als vol mag beschouwd worden (Sync).

Beide zijn een aanrader, volg hiervoor deze link.

Lees meer 26-04-2017

Nieuwe 12,8V Lithium accu met Bluetooth functionaliteit van Victron Energy

Victron Energy brengt 5 nieuwe Lithium-ijzerfosfaat accu’s met een nominale spanning van 12,8V op de markt, de LiFePO4 Batterij Smart.

Belangrijkste eigenschappen zijn:

 • Geïntegreerde actieve celbalancering en celbewaking
 • Kunnen in serie/parallel worden geschakeld (4 in serie en tot 10 in parallel)
 • Via Bluetooth kunnen celspanningen, temperatuur en alarmstatus worden gecontroleerd.
 • 70% gewicht- en ruimtebesparing
 • 2500 cycle bij DoD van 80% en 5000 cycle bij DoD van 50%

Meer informatie in deze datasheet of in onze Eshop.

Lees meer 27-04-2017

Instructievideo Upgrade ColorControl CCGX firmware naar v2.00

Victron Energy heeft een nieuwe instructievideo vrijgegeven voor de update van een ColorControl (CCGX). Immers deze upgrade kan niet automatisch via internet worden geïnstalleerd en moet dus éénmalig manueel worden geïnstalleerd. Na deze upgrade kunnen toekomstige updates opnieuw automatisch verlopen.

Deze nieuwe versie zit boordevol nieuwigheden en verbeteringen en na het bekijken van deze instructievideo is de upgrade eenvoudig uit te voeren.

Lees meer 28-03-2017

Peak Power Pack - de ideale oplossing voor kortstondig grote stromen

Het Peak Power Pack van Victron Energy is een Li-ion accu met intrinsiek veilige LiFePO4 cellen en een interne lader. Het Peak Power Pack is een lichtgewicht accupack, dat bij een nominale spanning van 12V zeer grote stromen kan leveren, waardoor het gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld caravan rangeersystemen, die anders een grote en zware loodzwavelzuur accu nodig zouden hebben. Het Peak Power Pack kent ook vele andere toepassingen waar kortstondig grote stromen en/of licht gewicht van groot belang zijn. Het Peak Power Pack kan geladen worden met de meegeleverde netadapter, met een zonnepaneel of door de dynamo van een voertuig of boot.

Er zijn 4 types van 8Ah tot 40Ah; meer info of bestellen in onze SmartEnergyShop.

Lees meer 27-03-2017

Samenwerkingsverband tussen Fischer Panda en Victron Energy

Tijdens een persconferentie op Boot Düsseldorf hebben Victron Energy en Fischer Panda een “Marine Alliance” aangekondigd. Via een doorgedreven samenwerking op het vlak van R&D, verkoop en service krijgt de ‘marine’ klant een geïntegreerde oplossing en een volwaardige service van zijn energiesysteem.

Ysebaert is reeds vele jaren dealer van beide bedrijven. Deze samenwerking geeft ons nog meer mogelijkheden om u klantgerichte oplossingen aan te bieden.

Speciaal voor deze gelegenheid is een brochure gemaakt met 5 basissystemen; deze kan u hier downloaden.

De aankondiging van hun samenwerking kan u lezen op de website van Fischer Panda of Victron Energy.

Lees meer 24-03-2017

Informatiesessie "SmartSolarStorage"

Het thema ‘batterijopslag’ is vandaag bijzonder actueel en haast dagelijks in het nieuws. Op Batibouw 2017 hebben wij opnieuw onze verschillende oplossingen gepresenteerd aan het grote publiek.

Voor professionele geïnteresseerden (installateurs, dealers, architecten, …) organiseren wij informatiesessies waar we onze verschillende systemen in detail toelichten.

 • Nederlandstalige sessie op 3 mei van 9u tot 13u

De sessie gaat door in onze kantoren te Wommelgem en deelname is gratis na inschrijving.

Lees meer 21-04-2017

Nieuwe programmeerinterface MK3-USB

Victron Energy introduceert een nieuwe interface MK3-USB. De interface is ontwikkeld om toekomstige toepassingen te ondersteunen en zal op termijn de MK2-USB vervangen. 

De MK3-USB wordt gebruikt voor de configuratie (zie vorig nieuwsitem) van volgende producten:

 • MultiGrid
 • MultiPlus
 • Quattro
 • Inverter (enkel modellen met een VE.Bus communicatiepoort)
 • ECOmulti
 • EasySolar
 • EasyPlus

Meer informatie in onze Eshop.

Lees meer 22-02-2017

Instructievideo VEConfigure 3

Victron Energy heeft een nieuwe instructievideo vrijgegeven voor VEConfigure 3.

De video toont U de belangrijkste eigenschappen van de software.
Met VEConfigure 3 kan U alle VE.BUS producten (Phoenix Inverters, Multis en Quattros) programmeren en instellingen wijzigen.  

Zie de instructievideo hier.

Lees meer 21-02-2017

Nieuwe VRM website van Victron Energy

De Victron Remote Management website steekt in een nieuw jasje.

De portal is nu sneller, heeft betere grafieken en een intuïtievere navigatie. Vooral de hoofdgrafiek toont nu meer informatie; het verbruik, de zonneopbrengst en de SOC van de batterij worden nu getoond per uur en niet meer per 2 uur (hetgeen soms verwarrend overkwam). Door met de muis over de grafiek te bewegen krijgt men ook alle details per uur te zien.

Bij elke installatie kunnen voortaan ook notities en foto’s worden toegevoegd hetgeen zeker bij publieke installaties een meerwaarde kan betekenen.

Ook de mobiele versie van de portal voor smartphones en tablets is verbeterd en de portal wordt bij alle platformen sneller geladen.

Ben je nog niet vertrouwd met de VRM portal neem dan zeker een kijkje op de portal van ons Smart Hybrid Energy System.

Lees meer 23-01-2017

Multigrid op lijst gehomologeerde toestellen van Synergrid

De Multigrid van Victron Energy is een speciale versie van de lader/omvormer MultiPlus en speciaal ontwikkeld voor netgekoppelde batterijopslag systemen. Om te voldoen aan de norm VDE-AR-N 4105 zijn diverse hardware en firmware aanpassingen doorgevoerd.

Op basis van deze norm is de Multigrid gehomologeerd bij Synergrid (lijst C10/26) voor gebruik in netgekoppelde systemen zonder een extra ENS (netonderbreker).

Hierdoor wordt een installatie eenvoudiger (minder componenten) en dus goedkoper.

De Multigrid is leverbaar voor 12V-24V-48V en levert een vermogen van 3000VA.

Meer informatie in de datasheet.

Lees meer 21-12-2016

Victron Energy lanceert nieuwe software ESS

Energy Storage Systems of kortweg ESS wordt de nieuwe software voor energiesystemen in combinatie met onze Color Control.

De verschillende HUB-versies (Hub1, Hub2 en Hub4) worden voor nieuwe installaties vervangen door één allesomvattende software. Hierdoor wordt setup en configuratie sterk vereenvoudigd.

Tevens zijn verschillende nieuwe functies geïntegreerd en is de werking eenvoudiger te begrijpen.

Voortaan kunnen diverse zonne-energiesystemen (PV grid inverter, MPPT zonneregelaar) gecombineerd worden en in bepaalde configuraties wordt een AC-meter en ENS (netonderbreker) zelfs overbodig.

Voor meer informatie kan u contact opnemen met Luc Baeyens of alvast hier een kijkje nemen.

Lees meer 20-12-2016

Blue Smart IP67 acculader van Victron met Bluetooth

De Blue Smart IP67 acculader is de draadloze oplossing om de spanning en stroom in de gaten te houden, om de instellingen te wijzigen en om de acculader te updaten als nieuwe eigenschappen beschikbaar worden.
Met Bluetooth wordt de functionaliteit van de IP67 acculader vergroot en is deze soortgelijk aan die van de acculaders IP65.

Vanaf december zijn volgende modellen leverbaar:

De overige modellen volgen in 2017.

Naast Bluetooth hebben deze batterijladers de volgende unieke eigenschappen gemeen met de Blue Power IP65 Charger :

Volledig ingekapseld: waterdicht, schokbestendig en beveiligd tegen ontsteking
Water, olie of vuil kunnen geen schade toebrengen aan de Blue Smart IP67 acculader. De behuizing is gemaakt van gegoten aluminium en de elektronica is in hars gegoten.

De hoogste efficientie ooit!
Een nieuwe norm voor de industrie: met een efficientie van 92% of meer verspillen deze acculaders drie tot vier keer minder.
Bovendien daalt het stroomverbruik wanneer de accu volledig is geladen tot minder dan een watt, ongeveer vijf tot tien keer beter dan de industrienorm.

Adaptief 5-traps laadalgoritme: bulklading – absorptielading - herconditionering – druppellading – opslag
De Blue Smart acculader is voorzien van een door een microprocessor gestuurd adaptief accubeheer. De adaptieve functie optimaliseert automatische het laadproces afhankelijk van hoe de accu wordt gebruikt.

Opslag-modus: Minder onderhoud en veroudering als de accu niet wordt gebruikt
De opslag-modus wordt geactiveerd als de accu gedurende 24 uur niet wordt ontladen. In dat geval wordt de drijfspanning verminderd tot 2,2 V/cel (13,2 V voor 12V-accu) om gasvorming en corrosie van de positieve platen te minimaliseren. Een keer per week wordt de spanning opnieuw verhoogd tot absorptieniveau om de accu weer 'bij te laden'. Dit voorkomt stratificatie van het elektrolyt en sulfatering, de hoofdoorzaak van voortijdig falen van de accu.

Laadt ook lithium-ion (LiFePO?) accu's op
LiFePO?-accu's worden opgeladen met een eenvoudig algoritme van bulklading – absorptielading – druppellading.

Beschermd tegen oververhitting
Kan worden gebruikt in een warme omgeving zoals een machinekamer. De uitgangsstroom neemt af als de temperatuur tot 60 °C stijgt, maar de lader valt niet uit.

Twee leds voor statusindicatie
Gele LED: bulklading (snel knipperend), absorptielading (langzaam knipperend), druppellading (brandt permanent), opslaglading (uit)
Groene LED: stroom aan 

Lees meer 28-11-2016

Nieuwe krachtpatser van Victron Energy, Quattro 48/15000/210-100/100

De omvormer/lader reeks Quattro wordt aangevuld met een grote broer. De Quattro48/15000/210-100/100 heeft een omvormervermogen van maar liefst 15.000VA en een laadstroom van 210A bij 48VDC. Zoals elke Quattro kan ook dit model parallel werken (tot 4 toestellen) en in een 3-fase configuratie worden geconfigureerd. In extremis kan tot 225kVA worden gerealiseerd!

Meer informatie in de datasheet of in onze Eshop.

Lees meer 25-11-2016

Oplossingen voor verhoogde zelfconsumptie en zelfvoorziening bij KMO's

In oktober is een nieuw onderzoeksproject opgestart door de Universiteit Gent Campus Kortrijk (Lemcko)  in samenwerking met het VLAIO (Vlaams Agentschap voor Innovatie en Ondernemen). Ysebaert NV heeft zich geëngageerd om mee te werken aan oplossingen voor verhoogde zelfconsumptie en zelfvoorziening bij KMO’s. Dit nieuwe project sluit aan op een eerder project over “Decongestie van het distributienet door decentrale opslag”. Ook aan dit project hebben wij actief deelgenomen en de nodige expertise opgedaan.

Met onze deelname willen we ook nu onze kennis op het vlak van energieopslag verder aanscherpen en benutten bij het configureren en implementeren van ons Smart Hybrid Energy System.   

Het project heeft een duurtijd van 2 jaar en wordt afgesloten met een studiedag waarover meer info in latere nieuwsberichten.

Lees meer 24-11-2016

Energiecenter Wase Zon installeert zijn eerste S³ Smart Solar Storage

Energiecenter Wase Zon trekt resoluut de kar van batterijopslag. Deze maand hebben ze hun eerste S³ Smart Solar Storage geïnstalleerd. De installatie kadert in een renovatieproject waarbij de eigenaar kiest voor een toekomstgericht en groen energiesysteem. Naast 5kWp zonne-energie heeft het energiesysteem een S³ met 3kVA vermogen en een energieopslag van 6,4kWh.
Wase Zon heeft nog een 2de project in uitvoering met een vermogen van 10KVA en een batterijopslag van 13kWh.
Zaakvoerder Christophe Janssens is overtuigd dat batterijopslag ook een “energieboost” aan zijn bedrijf kan geven. Zijn expertise op het gebied van hernieuwbare energie, aangevuld met de technische ondersteuning van Ysebaert op het vlak van batterijopslag, is voor de eindklant een waarborg voor een performant energiesysteem.

Meer informatie over het S³ systeem kan u hier terugvinden.

Lees meer 28-10-2016

EasySolar, de alles-in-één stroomoplossing op zonne-energie

De EasySolar combineert een MPPT zonne-laadregelaar, een omvormer/lader en wisselstroomverdeling in één behuizing. Het product is eenvoudig te installeren, met een minimum aan bedrading.

Het ingebouwde Color Control paneel zorgt ervoor dat de accu bij voorkeur wordt geladen met zonne-energie (via de ingebouwde MPPT laadregelaar). Aangesloten op het internet kan via de Color Control het volledige systeem bewaakt en bediend worden.
De AC distributie bestaat uit een RCD (30 mA / 63 A) en 4 AC-uitgangen beveiligd met twee 10 A en twee 16 A automatische zekeringen. Een extra 16A uitgang wordt gecontroleerd door de AC-ingang en is enkel beschikbaar als AC beschikbaar is. 
De unieke PowerAssist-technologie beschermt het apparaat of de generatorvoeding tegen overbelasting door, indien nodig, extra omvormvermogen toe te voegen.
Er staan meerdere softwareprogramma's (assistenten) ter beschikking voor de configuratie van het systeem voor zowel met het elektriciteitsnet interactieve systemen als autonome toepassingen.
In deze reeks zijn 3 modellen leverbaar:
EasySolar 24/3000/70-50 MPPT150/70
EasySolar 48/3000/35-50 MPPT150/70
EasySolar 48/5000/70-100 MPPT150/100

Meer informatie kan u eveneens terugvinden in deze datasheet.

Lees meer 27-10-2016

Nieuwe acculader Skylla-IP44 van Victron Energy

Victron Energy lanceert een nieuwe reeks waterdichte laders IP44 met name 12V-60A en 24V-30A.
Beide modellen zijn leverbaar in 2 versies, de Skylla-IP44 (1+1) met 2 geïsoleerde uitgangen waarvan 1 uitgang 3A voor druppellading. De Skylla-IP44(3) heeft 3 geïsoleerde uitgangen die elk de volle laadstroom kunnen leveren.

Enkele opmerkelijke eigenschappen:

 • LCD-display voor monitoring en programmatie
 • CAN-bus interface (NMEA2000)
 • Gesynchroniseerd parallel bedrijf
 • Adaptive charging
 • BatterySafe mode en Storage mode
 • Temperatuurcompensatie en voltage sense
 • Kan ook gebruikt worden als DC power supply
 • Geschikt voor het laden van Li-ion accu’s

De 12V versie is reeds beperkt leverbaar, de 24V versie wordt verwacht in februari 2017.

Meer informatie in de datasheet.
 

Lees meer 26-10-2016

Live data Smart Solar Storage bij Ysebaert

Via onderstaande link kan u ons 3-fase S³ systeem ‘live’ opvolgen. In mei 2016 hebben we bij Ysebaert het Smart Solar Storage hybride energiesysteem in gebruik genomen (meer details in het nieuwsitem van 27/05/2016). Na de nodige finetuning hebben we vanaf juli vrij acurate meetgegevens en zijn de resultaten bemoedigend. Onze “Selfconsumptie”, de mate waarin we onafhankelijk van het net zijn, was in beide maanden 75% met 62% energie van de zon en 13% energie uit de batterij. M.a.w. slechts 25% van ons verbruik komt van het net.

Het aandeel uit de batterij vertegenwoordigt een reële energiebesparing, de batterij wordt immers opgeladen met overtollige zonne-energie die anders wordt terug geleverd aan het net. Hiervoor krijgen we slechts een minimale vergoeding; immers bij systemen met een zonnevermogen van meer dan 10kWp draait de energiemeter niet terug maar wordt de injectie afzonderlijk gemeten.

Klik hier voor live data

Meer informatie over het S³-systeem in monofase uitvoering kan u hier vinden.

Lees meer 28-09-2016

Nieuwe omvormers 250VA, 375VA en 500VA met VE.Direct Communicatiepoort

Victron Energy vernieuwt zijn gamma kleine omvormers met 3 nieuwe modellen, nl 250VA, 375VA en 500VA. Alle modellen zijn leverbaar voor 12V, 24V en 48V ingangsspanning. Bijzondere eigenschappen zijn o.a.:

VE.Direct-communicatiepoort

De VE.Direct-poort kan worden aangesloten op:
• een computer (VE.Direct-naar-USB-interfacekabel vereist)
• Apple- en Android-smartphones, tablets, macbooks en overige apparaten ('VE.Direct Bluetooth Smart dongle' vereist)

Volledig configureerbaar:
• Schakel- en resetniveaus alarm voor lage accuspanning
• Uitschakel- en herstartniveaus alarm voor lage accuspanning
• Uitgangsspanning 210 - 245V
• Frequentie 50 Hz of 60 Hz
• ECO-modus aan/uit en ECO-modus-detectieniveau

Bewaking:
• In- en uitgangsspanning en -stroom alarmen

Bewezen betrouwbaarheid
De volledige brug plus toroïde-vormige omvormertopologie hebben hun betrouwbaarheid al vele jaren bewezen.
De omvormers zijn bestand tegen kortsluiting en beschermd tegen oververhitting, ongeacht of dit wordt veroorzaakt door overbelasting of een hoge omgevingstemperatuur.

Hoog opstartvermogen
Benodigd om belastingen te starten, zoals vermogen-omvormers voor LED lampen, halogeenlampen of elektrisch gereedschap.

ECO-modus
In de ECO-modus schakelt de omvormer over naar stand-by als de belasting onder een vooringestelde waarde daalt. Zodra deze stand-by staat, wordt de omvormer voor korte tijd ingeschakeld (instelbaar, standaard om de 2,5 seconden). Als de belasting een vooringesteld niveau overschrijdt, blijft de omvormer ingeschakeld.

Aan/uit op afstand
Een schakelaar voor in-/uitschakelen op afstand kan worden aangesloten op een tweepolige stekker of tussen de pluspool van de accu en het linker contact van de tweepolige stekker.

Meer info in de SmartEnergyShop:
PHOENIX 12/250 VE.Direct
PHOENIX 12/375 VE.Direct
PHOENIX 12/500 VE.Direct
PHOENIX 24/250 VE.Direct
PHOENIX 24/375 VE.Direct
PHOENIX 24/500 VE.Direct
PHOENIX 48/250 VE.Direct
PHOENIX 48/375 VE.Direct
PHOENIX 48/500 VE.Direct

Lees meer 26-09-2016

Nieuwe Multi 500VA van Victron Energy

De omvormer/lader serie Multi heeft er een kleine broer bij, de Multi500. Met zijn compacte behuizing en geforceerde koeling is deze Multi overal in te bouwen. De nieuwe Multi is leverbaar voor 12V, 24V en 48V ingangsspanning. De omvormer levert een stabiele sinusvormige uitgangsspanning met een vermogen van 500VA bij 25°C en een piekvermogen van 900W.  De acculader met adaptieve laadtechniek levert een laadstroom van respectievelijk 20A, 10A en 6A. Het supersnelle omschakelrelais schakelt 16A bij 230VAC.

De Multi500 heeft verder een aansluiting voor een externe aan/uit schakelaar en is voorzien van een programmeerbaar relais.

Meer info in de SmartEnergyShop:
MULTI C12/500/20-16
MULTI C24/500/10-16
MULTI C48/500/6-16

Lees meer 27-09-2016

Nabeschouwing Batibouw

Op Batibouw 2016 hebben we het SmartSolarStorage S³ voorgesteld aan het grote publiek. Zowel tijdens de professionele dagen als tijdens de publieke dagen was de interesse in ons concept bijzonder groot. Ook in de pers hebben we de nodige aandacht gekregen waaruit blijkt dat batterijopslag en “selfconsumption” zeer actuele thema’s zijn.

Vele bezoekers hadden zich vooraf terdege geïnformeerd en beseffen dat batterijopslag een bewuste keuze moet zijn om meer “eigen productie” zelf te gebruiken; het economisch rendement is hierbij van ondergeschikt belang. De NO-BREAK functie kon ook vele potentiële gebruikers bekoren.

We hebben ook goed geluisterd naar de opmerkingen en een veel voorkomende suggestie leerde ons dat een kleinere behuizing voor de omvormer/lader en sturing wenselijk was. Dit hebben we ook ter harte genomen en een prototype van een kleinere S³ wordt momenteel gebouwd.

Wij houden u verder op de hoogte en voor meer info kan u steeds een kijkje nemen op http://www.ysebaert.be/nl/16076/home/hybride-energie/

Lees meer 29-03-2016

3-fase Smart Solar Storage in gebruik bij Ysebaert (hub4)

In april heeft Victron Energy de HUB4 software gereleased voor 3-fase systemen. Meteen zijn we begonnen met de ombouw van ons Smart Hybrid Energy System naar een Hub4 systeem. Overdag slaan we onze overtollige zonne-energie op in een Lithium Power Pack van 40kWh en ’s nachts gebruiken we deze energie terug. Ook overdag, als de batterij is volgeladen, wordt dit Lithium Power Pack aangesproken om het verbruik bovenop de opgewekte zonne-energie op te vangen.

In combinatie met onze 47kWp zonnepanelen zijn we tijdens zonnige dagen voor meer dan 90% zelfvoorzienend.

Ook in geval van stroomuitval kunnen we onze activiteiten gedurende een aantal uren verderzetten (UPS functionaliteit).

Ons Smart Solar Storage S³ systeem in een notedop:

 • Ingang : 3x400 VAC + N – 3 x 100A
 • Uitgang : 3x400 VAC + N – 3 x 143A
 • Batterijopslag : 40kW Lithium Power Pack
 • UPS vermogen : 30KVA
 • Maximum vermogen : 100KVA
 • PV-vermogen 47kWp

Meer informatie over het S³-systeem in monofase uitvoering kan u hier vinden.

Lees meer 27-05-2016

Nieuw: Blue Smart IP65 Charger van Victron Energy

De Blue Smart IP65 Lader is onze nieuwe professionele acculader met ingebouwde Bluetooth! Dit maakt het mogelijk om de informatie van uw acculader te bekijken op uw smartphone, tablet of computer, met de VictronConnect app.

Andere kenmerken van de Blue Smart IP65 Lader:

 • Zevenstaps intelligent laadalgoritme
 • Herstel van diepontladen ‘dode’ accu's
 • Automatische stroomvoorzieningsfunctie
 • Automatische compensatie bij hoge of lage temperaturen
 • Meerdere andere eigenschappen die de levensduur van de accu verlengen
 • Lage stroommodus om kleinere accu's op te laden
 • Li-ion accumodus
 • Bestand tegen water, stof en chemicaliën

Inclusief

 • Aansluitklemmen
 • M8-oogjes

Optionele accessoires

 • 12V-autoplug met zekering
 • 2 meter verlengkabel
 • Aansluitklemmen met zekering
 • M6-oogje met zekering

De Blue Smart IP65 Chargers zijn momenteel al leverbaar in 3 versies:
12V – 10A  artikelnr.  BPC121031064R
12V – 15A  artikelnr.  BPC121531064R
24V – 8A    artikelnr.  BPC240831064R

Meer informatie op onze webshop.

Lees meer 30-05-2016

Training nieuwe Victron Energy producten

Bij Victron Energy zijn de laatste maanden vele nieuwe producten geïntroduceerd. Vooral op het vlak van communicatie, programmatie en uitlezing van data is veel veranderd. Om deze nieuwigheden voor te stellen voorzien wij een technisch-commerciële training.

Agenda:

Nieuwe producten

 • Blue Power acculaders IP67 – IP65 – IP22
 • Blue Power Smart acculaders IP65
 • Omvormer, accumonitor en MPPT-laadregelaar met VE.Direct
 • VE.Direct Bluetooth Smart dongle
 • VE Connect App

Systeemintegratie

 • Color Control CCGX toepassingen
 • EasySolar
 • S³ Smart Solar Storage
 • Calculatie PV-systemen met MPPT-laadregelaars

Accu’s

 • Loodaccu’s versus lithium accu’s

De training gaat door in onze kantoren te Wommelgem op woensdag 1 juni (Nederlandstalig) en donderdag 2 juni (Franstalig) telkens van 9u tot 12u30.

Inschrijven voor deze gratis training is verplicht en kan door een mail te sturen aan ira.vancampenhoudt@ysebaert.be. Het aantal plaatsen is beperkt, snel inschrijven is de boodschap.

Lees meer 28-04-2016

Bluetooth functionaliteit bij Victron Energy

Door gebruik te maken van Bluetooth draadloze communicatie is het mogelijk om met een steeds groeiend aantal apparaten van Victron Energy te communiceren. Met de gratis VictronConnect App, beschikbaar voor IOS en Androïd, kan men op 2 manieren connectie maken met het apparaat:

 • Toestellen die Bluetooth hebben ingebouwd kan men rechtstreeks verbinden, momenteel zijn dit enkel de nieuwe Blue Smart IP65 laders. In de toekomst zullen meer toestellen met Bluetooth worden uitgerust.
 • Toestellen met een VE.Direct poort kunnen via de VE.Direct Bluetooth Smart dongle worden verbonden; deze dongle kan apart worden aangeschaft. Apparaten met VE.Direct poort zijn o.a.
  • BMV accumonitor
  • MPPT laadregelaars (nieuwste modellen)
  • Phoenix Inverter VE.Direct
Lees meer 27-04-2016

Nieuwe instructievideo's van Victron Energy

Victron Energy introduceert 2 nieuwe en zeer leerzame instructievideo’s op YouTube.

De eerste video leert u meer over de Blue Smart IP65 lader met ingebouwde Bluetooth functionaliteit. Door gebruik te maken van VictronConnect App kan u alle informatie van deze lader uitlezen op je smartphone. Klik hier voor de video.

De tweede video behandelt eveneens de nieuwe Bluetooth functionaliteit maar dan via de optionele VE Direct Bluetooth Smart dongle. Hier toont de video hoe met de gegevens van een MPPT laadregelaar kan uitlezen. Klik hier voor de video

Lees meer 26-04-2016

Nieuwe MPPT-regelaars 85A en 100A

Victron Energy heeft opnieuw 2 nieuwe modellen (85A en 100A) toegevoegd aan zijn gamma MPPT solar charge controllers.
Vooral bij bewolking en wisselende lichtintensiteit is de ultra-snelle MPPT laadregelaar in staat de energieopbrengst te verhogen met 30% ten opzichte van PWM regelaars en tot 10% ten opzicht van trage MPPT-laadregelaars.
Deze 2 nieuwe modellen zijn leverbaar met schroefaansluiting (Tr) of MC4-connectors en geschikt voor 12V-24V-36V-48V systemen.

De 4 nieuwe producten zijn:

 • MPPT150/85-MC4 - code SCC010085300
 • MPPT150/85-Tr - code SCC010085200
 • MPPT150/100-MC4 - code SCC010100300
 • MPPT150/100-Tr - code SCC010100200

Meer info in de datasheet of in onze webshop.

Lees meer 31-03-2016

"Victron live" website

Victron software en hardware producten worden ontwikkeld aan een hoog tempo. De mogelijkheden en configuraties zijn met de komst van “Assistants” enorm toegenomen. De uitdaging is om dit alles correct te blijven documenteren. Hiervoor is de Victron Live website ontworpen; een Wiki” site die alle software gerelateerde documentatie up-to-date houdt.

Deze site is voor iedereen beschikbaar en na registratie krijg je ook automatisch E-mail met updates.

Meer info op https://www.victronenergy.com/live/

Lees meer 30-03-2016

AGM batterijen met draadbus M6/M8

Voortaan zijn een aantal AGM batterijen van Victron Energy ook leverbaar met M6 of M8 draadbus in plaats van een oog. Vooral ter vervanging van andere merken batterijen kan dit nuttig zijn. Bestaande kabels hoeven dan niet aangepast te worden.

De volledige lijst kan u terugvinden in onze prijslijst of online.

Lees meer 22-02-2016

Wall mounted boxes voor CCGX en BMV

In navolging van de wandbehuizing voor de bedieningspanelen brengt Victron Energy 2 nieuwe wandbehuizingen op de markt : een nieuwe behuizing voor de batterijmonitor BMV en MPPT-Control en een dubbele behuizing voor de combinatie Color Control en BMV. Alle behuizingen hebben een uniforme breedte en uitzicht waardoor deze mooi op elkaar aansluiten.
Meer informatie en prijzen op onze website.

Lees meer 15-12-2015

Nieuwe DC/DC omvormers (Orion-Tr)

Victron Energy brengt gespreid over een aantal maanden een volledig nieuwe reeks DC/DC omvormers. Alle omvormers zijn IP43 en hebben een rendement van minimum 95% bij vollast. Het volledige gamma bestaat uit galvanisch gescheiden en niet-galvanisch gescheiden modellen tot 40A. De galvanisch gescheiden modellen hebben verder enkele interessante eigenschappen:

 • remote aan/uit
 • instelbare uitgangsspanning (via potmeter)
 • parallel schakelbaar
 • kunnen gebruikt worden om batterijen te laden (float charge)

De nieuwe reeks heeft de toevoeging Tr in het typenummer. De nieuwe producten worden stelselmatig aan onze website toegevoegd naarmate ze leverbaar zijn. Een aantal kan u hier alvast terugvinden.

Lees meer 14-12-2015

Easy Solar, nieuwe en krachtigere modellen

Zoekt u de “alles-in-één” stroomoplossing op zonne-energie dan is de Easy Solar van Victron Energy uw ideale oplossing. Omvormer, acculader, MPPT-lader en wisselstroomverdeling zijn gecombineerd in 1 eenvoudig te installeren toestel. De bestaande reeks is nu verder aangevuld met 24V en 48V modellen telkens met 3000VA omvormer en respectievelijk 2 stuks MPPT100/50 en MPPT 150/35 laadregelaars.
Meer informatie op onze website of in de datasheet.

Lees meer 30-10-2015

MPPT Control van Victron Energy

Met de nieuwe MPPT Control kan u voortaan de status zien en de setup uitvoeren van alle BlueSolar MPPT laadregelaars met VE.Direct communicatiepoort. De MPPT Control zit in dezelfde behuizing als de BMV-700 accumonitor waardoor een consistente en professionele “look and feel” wordt behouden.
Belangrijkste kenmerken:

 • Bekijk actuele statusinformatie zoals zonne-opbrengst in W, accuspanning, laadstroom, belasting, enz.     
 • Bekijk historische informatie (totalen en 30 dagen historie)
 • Setup van uw MPPT laadregelaar

Meer informatie op onze website en in de handleiding.

Lees meer 28-10-2015

Nieuwe reeks accubewakers Battery Protect

De BatteryProtect ontkoppelt de accu van niet-essentiële belastingen voordat de accu volledig is ontladen (waardoor de accu zou worden beschadigd) of voordat er onvoldoende vermogen over is om de motor te starten.

Drie nieuwe modellen 50A, 100A en 220A vervangen op termijn de huidige reeks. Programmatie van de afschakelspanningen en diverse modi is zeer eenvoudig met het ingebouwde display.

Voor een volledig overzicht van de beschikbare modellen klik hier.

Lees meer 14-09-2015

Nieuwe MPPT-regelaars van Victron Energy

Victron Energy heeft 3 nieuwe modellen (45A, 60A en 70A ) toegevoegd aan zijn gamma MPPT solar charge controllers.
Vooral bij bewolking en wisselende lichtintensiteit is de ultra-snelle MPPT laadregelaar in staat de energieopbrengst te verhogen met 30% ten opzichte van PWM regelaars en tot 10% ten opzicht van trage MPPT-laadregelaars.
Deze 3 nieuwe modellen zijn leverbaar met schroefaansluiting of MC4-connectors.
Meer info in de datasheet of op onze website.

Lees meer 15-09-2015

Gebruik van slimme alternatoren (euro 5 en 6) bij secundaire batterijen

Regeneratieve remsystemen veroorzaken problemen bij het laden van secundaire batterijen voornamelijk in bedrijfsvoertuigen. De startaccu moet steeds ongeveer 20% ontladen zijn om de energie tijdens het remmen te kunnen opslaan. De alternator zal dan een tijdlang slechts 12,4V geven waardoor zowel de startaccu als de secundaire accu niet worden geladen.
De oplossing voor dit probleem is een “Battery-to-Battery” acculader. Een uitgebreide beschrijving van de problematiek en de geboden oplossing kan u terugvinden in het document “Regeneratief remmen – inleiding tot het probleem en oplossing”.
De “Battery-to-Battery” acculader is leverbaar 12V of 24V of de combinatie 12/24V en laadstromen van 25A tot 120A.
De technische specificaties van deze producten kan u terugvinden op onze website.

Lees meer 16-09-2015

Uitlezing batterijmonitor BMV en MPPT-lader met uw Iphone

Door gebruik te maken van de “VE.Direct to Bluetooth LE Dongle” kan u de BMV batterijmonitor en MPPT-laders op uw Iphone uitlezen. Hiervoor kan u de gratis Connect App van Victron Energy downloaden. Zo kan u voortaan de batterijstatus of de zonne-opbrengst draadloos aflezen op uw Smartphone.

De dongle kan aangesloten worden op volgende Victron Energy toestellen:

Battery Monitors

 • BMV-700
 • BMV-702
 • BMV-700H

BlueSolar MPPT Charge controllers

 • MPPT 75/15
 • MPPT 100/15
 • MPPT 100/30
 • MPPT 150/35
 • MPPT 75/50
 • MPPT 100/50

De App voor Android toestellen wordt verwacht in Q3/2015.

Meer informatie en handleiding kan u terugvinden op de Victron Energy Live website.

Lees meer 28-04-2015

5 jaar garantie op Victron Energy toestellen

Alle toestellen van Victron Energy vanaf productiedatum 2014 (serienummers beginnend met HQ14) genieten voortaan een garantieperiode van 5 jaar. Enige uitzondering op deze regel zijn de batterijen met een garantieperiode van 2 jaar.

Meer informatie over garantie en onze dienst na verkoop kan u hier terugvinden.

Lees meer 23-01-2015

Ysebaert installeert Smart Hybrid Energy System

Deze week hebben we ons Smart Hybrid Energy System in gebruik genomen. Het systeem voorziet ons bedrijf van stroom tijdens een stroomonderbreking, buffert onze zonne-energie die we anders terug leveren aan het net en vlakt onze stroompieken af.

Elektrische eigenschappen

Het unieke Smart Hybrid Energy System heeft volgende kenmerken:

 • Ingang : 3x400 VAC + N – 3 x 100A
 • Uitgang : 3x400 VAC + N – 3 x 143A
 • Batterijopslag : 40kW Lithium Power Pack
 • UPS vermogen : 30KVA
 • Maximum vermogen : 100KVA

Systeemcomponenten

Drie omvormer/laders Quattro 48/10000/140-100-100 en een Lithium Power Pack van 40kW vormen het hart van dit unieke systeem. De complete installatie heeft verder een Lynx DC distributie systeem en een bypass unit met koppeling naar onze bestaande elektrische installatie en zonne-energiesysteem.

De complete installatie kan worden uitgelezen op de ingebouwde Color Control Display en via de VRM website (Victron Energy Remote Management). Statusberichten worden via de VRM-website per E-mail verstuurd terwijl een GSM module zorgt voor de nodige SMS berichten in geval van stroomuitval.

Drie in één

De opzet van het systeem is drieledig:

 • Tijdens een stroomonderbreking hebben we een omvormervermogen van 30KVA ter beschikking en een batterijopslag van 40kW. Dit laat ons toe om onze CNC-machines op een gecontroleerde manier stil te leggen en nog gedurende een aantal uren verder te werken.
 • De zonne-energie die we niet zelf verbruiken maar terug leveren aan het net kunnen we voortaan bufferen in het Lithium Power Pack en gebruiken tijdens de nacht, bij een stroomonderbreking of om pieken op te vangen
 • De maximale stroompiek wordt door de distributienetbeheerder gedurende een jaar verrekend in de distributie- en transporttarieven. Het vermijden van deze stroompieken kan op termijn voor een aanzienlijke besparing zorgen. Het Smart Hybrid Energy System kan deze stroompieken opvangen door via de batterij en de omvormers bij te leveren vanaf een vooraf ingesteld vermogen.

Schaalbaar – ook voor uw installatie

Het Smart Hybrid Energy System is aanpasbaar aan elke situatie of het nu monofase, driefase of splitfase is. Ook het vermogen, autonomie of type batterij kan aangepast worden aan uw wensen.

Voor meer informatie of demo, contacteer Luc Baeyens.

Lees meer 17-12-2014

LITHIUM versus loodaccu's

Waarom kiezen voor een lithium accu?

We zetten de voordelen voor u op een rijtje:

 • Lange levensduur (tot 5000 cycli bij 70% ontlading)
 • Hoge laadstromen (tot 3x de nominale stroom)
 • Hoge ontlaadstromen (tot 3x de nominale stroom en startstromen tot 20x nominaal)
 • Lager gewicht en volume t.o.v. klassieke batterijen (tot 50%)
 • Groot bereik van de bedrijfstemperatuur
 • Lage interne weerstand
 • Veilig in gebruik

In tegenstelling tot standaard accu’s is het beter om een lithium accu niet volledig te laden om de levensduur van de accu te optimaliseren.

Een concreet voorstel :

Lithium 24/200   AGM 24/220
5,1kWh Capaciteit bij C20 5,2kWh
5,1kWh Capaciteit bij C10 4,0kWh
5,1kWh Capaciteit bij C1 1,6kWh
4,8kWh Max. ontlaadstroom 5C 0,6kWh
84kg Gewicht 260kg
92% Efficiëntie 75%
2500 - 4000 Cycli 300 - 800

 

Lees meer 16-06-2014

Victron Remote Management

Bewaak uw energiesysteem via de VRM website van Victron Energy of via de VRM app voor IOS of Android. Deze website is gratis voor alle gebruikers van Victron Energy apparatuur en laat u toe uw installatie te bewaken waar u ook bent.

Naast een duidelijk overzicht van de belangrijkste energiegegevens kan u historische data bekijken en alarmen configureren. Van zodra één van de parameters buiten vooraf ingestelde grenzen valt, wordt via de VRM website een E-mail verstuurd naar de gebruiker(s) met een duidelijke omschrijving van het alarm. Enkele voorbeelden van alarmen zijn batterij SoC, AC-ingangsspanning te laag of afwezig, communicatiefout, enz.

Wil u graag meer weten kan u alvast eens kijken op https://vrm.victronenergy.com/  en klik op “Try our demo”

Overtuigd, vraag Luc Baeyens meer info.

Lees meer 24-11-2014

ORION DC/DC omvormer, waterdicht en schokbestendig

Victron Energy brengt een nieuwe reeks DC/DC omvormers op de markt. De Orion IP67 is volledig opgegoten en daardoor waterdicht en schokbestendig. De ingangsspanning mag variëren tussen 15 en 40 VDC waarbij de uitgangsspanning 12V +/-3% gegarandeerd is. De omvormers zijn beveiligd tegen oververhitting en extra lange aansluitdraden zorgen voor een veilige aansluiting.

De ORION IP67 is leverbaar met een uitgangsstroom van 4A, 10A en 17A.

Voor meer info klik hier.

Lees meer 21-11-2014

xControl – de nieuwe sturingsmodule van Fischer Panda

Vanaf oktober 2014 gaat Fischer Panda zijn asynchrone generatoren uitrusten met de nieuwe sturingsmodule xControl. Innovatief, flexibel, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk zijn belangrijke kenmerken van deze generatorsturing.

Deze digitale sturing vervangt de VCS control en het P6+ paneel van de huidige asynchrone generatoren.

In tijden van moderne data communicatie is integratie van de generator in het energiesysteem van groot belang. De xControl is bijzonder krachtig en biedt u volgende voordelen:

 • “Plug and Play” – kortere installatietijd
 • Modulair – eenvoudig uit te breiden
 • Logging en uitlezing van alle operationele gegevens
 • Digitaal paneel – gebruiksvriendelijk
 • Communicatie interface – integratie met andere controle systemen
 • Zelf-test van alle functies – veilig en betrouwbaar
 • Automatische start functie

De xControl omvat 3 onderdelen die onderling worden verbonden via connectoren; het digitaal paneel, een aansluitdoos en de controle-eenheid zelf. Intelligente communicatie tussen deze onderdelen zorgt voor een betrouwbare werking van de generator.

Marktintroductie is als volgt gepland:

 • Vanaf oktober 2014: marine generatoren Panda 8000PMS en Panda 12000PMS 230v/50Hz met 12V startsysteem
 • Vanaf november 2014: alle marine generatoren tot Panda 30PMS
 • Vanaf december 2014: Voertuig generatoren tot Panda 30 PVMV-N
 • Vanaf maart 2015: 400V-50Hz + speciale modellen

Meer info in volgende datasheets:
xControl voor marine generatoren
xControl voor voertuig generatoren

Lees meer 21-10-2014

ECOmulti – eenvoudig “self-consumption” systeem

Gezien het risico op stroomuitval plaatsen we graag de ECOmulti in de schijnwerper. Dit “energy storage” systeem voorziet in een batterijopslag van 2,3kWh en een bi-directionele omvormer van 3000W. In combinatie met zonne-energie het ideale toestel om terugleveren in het net te beperken en een back-up te voorzien in geval van stroompanne.

De ECOmulti is voorzien voor wandmontage en kan desgewenst uitgebreid worden met extra batterijcapaciteit. De recente prijsdaling (-18%) maakt dit toestel extra aantrekkelijk (zie nieuwsitem nieuwe prijslijst hybrid energy).

Meer informatie over de ECOmulti in bijgevoegde datasheet.

Lees meer 20-10-2014

Stroomtekort in België

Zal de stroom ook in uw gemeente uitgeschakeld worden?

Dan:

 • Werkt uw verwarming niet meer (ook verwarming op gas heeft netspanning nodig voor de circulatiepomp)
 • Koelen uw ijskast en diepvriezer niet meer
 • TV, computer, video vallen uit
 • Werkt uw domoticasysteem niet meer
 • Automatische deuren, garagepoort, toegangshek en rolluiken gaan niet meer open of dicht
 • Is er geen verlichting

Wees voorbereid en schaf een backup-systeem aan. Ysebaert levert stille systemen die uzelf of uw elektrisch installateur op enkele uren kan installeren. Het systeem bestaat hoofdzakelijk uit een geïntegreerde omvormer/lader en een batterij.

We voorzien 2 uitgewerkte systemen die verder in dit document worden voorgesteld. Andere systemen met langere autonomie, 3-fase mogelijkheid, meer vermogen kunnen op vraag worden voorgesteld.

Basissysteem
Dit voorziet in uw basisbehoefte aan energie om een stroomuitval van 4 à 5 uur te overbruggen. Hierbij kan u o.a. volgende toestellen blijvend van stroom voorzien: ijskast, diepvriezer, pomp centrale verwarming (gas), TV, computer en basisverlichting (+/- 200W).

Bij permanente integratie in uw elektrische installatie blijven deze toestellen zonder onderbreking werken. Overleg met uw elektrisch installateur is dan wellicht noodzakelijk.

Door het toevoegen van extra batterijcapaciteit kan de autonomie verdubbelen.

Comfortsysteem:
Wenst u meer dan de basisbehoefte zoals beschreven in het basissysteem voorzien we een zwaardere installatie met een gelijktijdig verbruik tot 4250W. Standaard voorzien we een bruikbare energieopslag van 6kW (batterij 9kW). Ook hier kan door het toevoegen van batterijcapaciteit de autonomie verlengd worden.

Dit systeem kan ook de overtollige energie van uw zonnepanelen opslaan in plaats van terug te leveren aan het net. Bij stroomuitval blijven uw zonnepanelen energie leveren mits het toevoegen van een netontkoppelingsbeveiliging. Raadpleeg hiervoor zeker de installateur van uw zonnepanelen.

Meer informatie over opslag van energie gecombineerd met zonnepalen leest u in het document over de Victron Energy Storage Hub.

Lees meer 12-09-2014

Intelligente accuscheider Cyrix-ct 120 & Cyrix-ct 230

De Cyrix-ct reeks is de opvolger van de succesvolle Cyrix-i. De accuscheider Cyrix-ct is nu ook beveiligd tegen oververhitting en heeft langere bouten om meer dan één voedingskabel op aan te sluiten. De Cyrix-ct 230 heeft ook een LED-statusindicatie.

Wij zetten alle voordelen van Cyrix-ct accuscheiders graag nog eens op een rij:

 • Intelligent d.w.z. de Cyrix-ct kijkt naar de algemene trend van de spanningsverhoging of verlaging en kan tijdsvertragend in- of afschakelen
 • Beveiliging tegen oververhitting bv. als gevolg van langdurige overbelasting
 • Automatische detectie van de systeemspanning (12 of 24V)
 • Geen spanningsverlies en dus een uitstekend alternatief voor een scheidingsdiode
 • Lange bouten om meer dan één voedingskabel op aan te sluiten
 • Parallelle schakeling in geval van nood d.m.v. een drukknop

Meer informatie over deze 2 nieuwe modellen in onze online catalogus.

Lees meer 25-08-2014

Self consumption Storage Hub 1 is beschikbaar

De opslag van zonne-energie is tegenwoordig een “hot topic”. Victron Energy heeft hierin een nieuwe stap gezet met de realisatie van Storage Hub-1 voor “Self Consumption” systemen.

Laadregelaars (DC) beperken hun vermogen van zodra de accu’s vol geraken om overlading te voorkomen.  Hierdoor gaat een deel van het opgewekte vermogen verloren. In off-grid systemen worden dan verbruikers ingeschakeld zoals een pomp of een boiler. In on-grid situaties waar kan teruggeleverd worden in het net, is het efficiënter om met Maximum Power Point Tracking (MPPT) energie te blijven opwekken en via de Multi  aan het net terug te leveren.

Dit is exact wat het Hub-1 systeem doet, van zodra de batterijen vol geraken blijft de MPPT Solar Charger op het Maximum Power Point functioneren en duwt zoveel mogelijk energie op de DC-bus.

De Multi die constant communiceert met de Solar Charger zal het overschot aan energie terugleveren in het net.

Meer informatie over de verschillende hub-systemen kan u terugvinden in volgend document:

Eigen verbruik of onafhankelijk zijn van het elektriciteitsnet

Lees meer 16-03-2014

Verleng de levensduur van uw accubank

De levensduur van een dure accubank kan aanzienlijk worden verkort als de laadstatus van de afzonderlijke accu’s niet in evenwicht is. Met de Victron Energy Battery Balancer wordt de laadstatus van in serie geschakelde accu’s terug in evenwicht gebracht.

Als de laadspanning van een 24V-accusysteem naar meer dan 27V stijgt, wordt de Battery Balancer ingeschakeld en vergelijkt deze de spanning van de twee in serie geschakelde accu’s. De Battery Balancer verbruikt een stroom tot 1A van de accu (of van parallel geschakelde accu’s) met de hoogste spanning. Het hierdoor ontstane laadstroomverschil zorgt ervoor dat alle accu’s naar dezelfde laadstatus overgaan.

Indien nodig kunnen meerde Battery Balancers parallel worden geschakeld. Een 48V-accubank kan bijvoorbeeld met drie Battery Balancers in evenwicht worden gebracht.

Meer informatie in onze online catalogus.

Lees meer 01-09-2014

ANL zekering houders

Met een stijgend DC-verbruik zijn vaak grotere kabelsecties vereist en volstaat bijgevolg de standaard MegaFuse niet meer.

Een beter alternatief zijn ANL zekeringhouders, gemaakt van Noryl waardoor ze erg sterk, niet-ontvlambaar en waterafstotend zijn. Een bijkomend pluspunt is de hoge diëlektrische weerstand.
De speciale vorm maakt de installatie erg eenvoudig, zowel voor een enkelpolige als meerpolige uitvoering. Afdekkappen zijn apart te bestellen.

De zekering houder kan geïnstalleerd worden als:

 • Hoofdzekering voor de bescherming van batterijen
 • zekering voor de ankerlier of boegschroef
 • zekering voor individuele verbruikers

Kenmerken:

 • DIN 43560 CE keur
 • UL94
 • M10
Lees meer 17-06-2014

MPPT calculator

Regelmatig vragen klanten ons welke MPPT laadcontroller best past bij hun zonnepanelen. In samenwerking met Victron Energy is een handige berekeningstool ontwikkeld waarmee u zelf uw optimale configuratie kan bepalen. In functie van type zonnepaneel, aantal strings (serie en/of parallel), lengte en diameter kabel, temperatuur en type laadregelaar wordt uw configuratie gecontroleerd en kan u desgewenst bijsturen.

De calculator kan u hier downloaden.

Lees meer 20-05-2014

Ysebaert op Facebook

Speciaal voor de Facebook-fanaten kan je ons voortaan ook volgen op facebook.

Lees meer 16-04-2014

Blog Victron Energy

De ontwikkelingen in de energiesector volgen elkaar in sneltempo op. Ook bij Victron Energy worden in sneltreinvaart nieuwe producten ontworpen en bestaande producten aangepast aan de energienoden van deze wereld. Software speelt hierbij een voorname rol en toestellen kunnen eenvoudig nieuwe functies krijgen door software-updates.

Om klanten op een snelle en efficiënte manier bij deze nieuwe ontwikkelingen te betrekken heeft Victron Energy sinds enkele maanden een blog opgezet. Wil u geïnformeerd blijven, raden wij u aan om in te schrijven op deze blog. Ga hiervoor naar http://www.victronenergy.com/blog/

Op de blog (Engelstalig) kan u discussies opstarten of actief deelnemen aan bestaande discussies.

Lees meer 17-04-2014

Complete reeks i-Generatoren Fischer Panda

De i-Generator kenmerkt zich door zijn variabele toerental, compact design, inverter technologie en vanzelfsprekend voor alle Fischer Panda generatoren zijn fluisterstille werking.

De reeks is nu compleet met vermogens van 4kW tot 36kW in marine en mobiele versie.

Enkele bijzondere kenmerken van de i-generatoren zijn:

 • Digitaal display
 • Milieuvriendelijk  - laag brandstofverbruik
 • Variabel toerental, afhankelijk van de belasting
 • Eenvoudige installatie
 • Beperkte afmetingen en laag gewicht – compacte installatie
 • Hoog startvermogen voor airconditioning / duikcompressoren, …
 • Gestabiliseerde sinusuitgang ideaal voor gevoelige apparatuur
 • 230V AC uitgang (vanaf 15i ook 400V optioneel) – betrouwbare energievoorziening
 • Inverter watergekoeld bij grotere vermogens

Link naar i-generator marine
Link naar i-generator mobiel

Lees meer 15-03-2014

Nieuwe batterijmonitor BMV-700

De nieuwe accu monitor BMV700 is de opvolger van de succesvolle 600 serie van Victron Energy.

Tot de voornaamste verschillen met zijn voorganger behoren de betere leesbaarheid van het display en de ingebouwde geheugenfunctie.

De monitor meet met hoge precisie en geavanceerde software-algoritmes de Ah’s die in en uit de accu gaan. Naast de hoofdweergave opties, zoals de spanning, de stroom en de verbruikte ampère-uren, geeft de BMV-700 serie ook de laadstatus, de resterende tijd en het stroomverbruik in watt aan.

De BMV-702 beschikt over een extra ingang, die kan worden geprogrammeerd om de spanning (van een tweede accu), de temperatuur of de middelpuntspanning (zie datasheet) te meten.

De BMV-700 kan ook naadloos geïntegreerd worden met de nieuwe Color Control display.

Meer informatie kan u terugvinden in deze datasheet of op de productsectie van onze website.

Lees meer 17-03-2014

LED app van Victron Energy

Met de nieuwe Victron Led app kunt u eenvoudig de betekenis van de verschillende knipperende ledcombinaties op uw Multi of Quattro opzoeken. Het is mogelijk om één voor één op de leds te drukken of u kunt door de verschillende mogelijkheden bladeren door op 'volgende definitie' rechts van de oranje knop te drukken.

Nu beschikbaar voor iPhone en Android.

Lees meer 13-02-2014

Flexibele zonnepanelen FlexSolar

De hoog rendement zonnepanelen FlexSolar zijn ideaal voor elke mobiele applicatie.
Door hun lage gewicht en compacte afmetingen zijn ze geschikt voor diverse professionele en vrijetijdsactiviteiten.
Zonnepanelen FlexSolar kunnen worden gelijmd of gemonteerd op het dek van een boot of op het dak van een voertuig ...

De belangrijkste voordelen zijn:

 • Ultra licht gewicht
 • Ultra flexibel (tot 60%)
 • Slechts 3mm dik
 • Waterdichte aansluiting op de voorzijde
 • Sunpower "back contact" cellen
 • Bevestigingsogen op de 4 hoeken
 • Rendement tot 20% en meer

Meer informatie kan u terugvinden in deze datasheet of op de productsectie van onze website.

Lees meer 14-02-2014

Blue Power acculader 12/30 en 24/15

Deze nieuwe lader van Victron Energy is niet alleen uiterst efficiënt (tot 94%), ook heeft hij een innovatief 6-traps laadalgoritme. Deze acculader is leverbaar met een 12V-30A of 24V-15A uitgang en 1 of 3 uitgangen.

Met een efficiëntie tot 94% ontwikkelen deze acculaders tot vier keer minder hitte in vergelijking met de industrienorm. En zodra de accu volledig is opgeladen, daalt het stroomverbruik naar 0,5 watt en dat is vijf tot tien keer beter dan de industrienorm.

De Blue Power lader is voorzien van een door een microprocessor gestuurd 'adaptief' accubeheer. De 6-traps adaptieve functie optimaliseert automatisch het laadproces afhankelijk van hoe de accu wordt gebruikt.

De opslag-modus wordt geactiveerd als de accu gedurende 24 uur niet wordt ontladen. In dat geval wordt de drijfspanning verminderd tot 2,2 V/cel (13,2 V voor 12 V-accu) om gasvorming en corrosie van de positieve platen te minimaliseren. Eens per week wordt de spanning opnieuw verhoogd tot absorptieniveau om de accu weer 'bij te laden'. Dit voorkomt stratificatie van het elektrolyt en sulfatering, de hoofdoorzaak van voortijdig falen van de accu.

In de modus NIGHT (nacht) of LOW (lage spanning), wordt de uitgangsstroom verlaagd tot max. 25% van de nominale uitgangsstroom en wordt de acculader geheel geruisloos. De modus NIGHT eindigt automatisch na 8 uur. De modus LOW kan handmatig worden beëindigd.

Beschermd tegen oververhitting: de uitgangsstroom neemt af als de temperatuur tot 50ºC stijgt, maar de BluePower lader valt niet uit.

Meer informatie kan u terugvinden in deze datasheet of op de productsectie van onze website.

Lees meer 12-02-2014

Multifunctioneel display Color Control GX

De Color Control multifunctionele display van Victron Energy bestuurt en bewaakt alle toestellen die er op aangesloten zijn.

Het kleurenscherm toont op een overzichtelijke manier het complete energiesysteem en van elk aangesloten toestel kunnen alle gegevens en parameters uitgelezen worden. Historische data kan lokaal worden opgeslagen om nadien te analyseren. De informatie kan ook worden doorgestuurd naar een monitoring website (VRM Online Portal).

Van zodra de Color Control met het internet wordt verbonden, start een automatisch update programma van de firmware en worden nieuwe functies toegevoegd.  

Een schier eindeloos aantal toestellen kan aangesloten worden:

 • Omvormer/laders Multi’s en Quattro’s
 • Laadregelaar MPPT150/70
 • Blue Solar MPPT laadregelaars (beperkte reeks)
 • Acculader Skylla-i
 • Lynx Ion BMS

Meer informatie kan u terugvinden in deze datasheet of op de productsectie van onze website.

Lees meer 13-01-2014

Ysebaert 60 jaar

Dit jaar viert Ysebaert NV haar 60-jarig bestaan. Van deze gelegenheid maakten we gebruik om ons logo te vernieuwen. We hebben bewust gekozen voor meer kleuren die meteen verwijzen naar onze 3 business units:

 • ex zone
 • hybrid energy
 • marine offshore lighting

Met het nieuwe logo  en de nieuwe benamingen van de business units introduceren we een frisse bedrijfsstijl in al onze communicatie.

Ook onze website  is volledig aangepast naar de nieuwe huisstijl. Hier vindt u alvast veel nuttige informatie die u kan helpen bij de realisatie van uw projecten. De website wordt regelmatig aangevuld met nieuwe inhoud.

Onze huisstijl verandert maar Ysebaert staat nog steeds voor kwaliteit, service en professioneel advies.

Lees meer 01-10-2013

Uitgebreide keuze acculaders bij Victron Energy

De levensduur van een batterij (accu) wordt in belangrijke mate bepaald door de batterijlader (acculader).

Volgende aanbevelingen helpen u bij het maken van de juiste keuze voor AGM, GEL of open loodaccu’s:

 • een laadstroom tussen 10% en 20% van de accucapaciteit
 • per accuset (groep van accu’s) een aparte uitgang op de acculader (tot 3 uitgangen)
 • in vochtige ruimtes een lader met bescherming IP65 of IP67
 • in toepassingen waarbij de lader permanent of voor langere tijd stroom levert zonder verbruikers een acculader met “adaptieve” laadkarakteristiek en “storage mode” 
 • het gebruik van een accuschakelaar voor het al dan niet parallel schakelen van groepen wordt ten zeerste afgeraden

Voor het laden van Li-Ion accu’s gelden andere aanbevelingen die sterk afhankelijk zijn van de toepassing.

Het gamma acculaders van Victron Energy is de laatste maanden aanzienlijk uitgebreid. Breng dus zeker een bezoek aan de productsectie op onze website of laat u adviseren door onze medewerkers.

Lees meer 20-11-2013